• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
    rozbalit záhlaví
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    ABSOLUTEPARADOX: taky pouzivame louh a naradi jeste tesne pred pouzitim prolejvam varici vodou. Pro jistotu jeste upozorneni na smichani horky vody a louhu- uvolnuje se dost tepla a nebezpecne to plive ziravinu kolem sebe.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ABSOLUTEPARADOX: My ted docela uspesne pouzivame louh. Ale musis samozrejme pred pouzitim poradne oplachnout pitnou vodou...
    ABSOLUTEPARADOX
    ABSOLUTEPARADOX --- ---
    Zdravím pány domovařiče! Potřeboval bych prosím poradit, čím desinfikujete kvasnou káď + ostatní náčiní při vaření piva. Bohužel jsem udělal chybu a koupil jsem si koncentrát VWP a ten smrdí po chloru. Takže se mi to nechce používat k desinfekci nádobí při sbírání pěny, a následnému stáčení. Bojím se že by toten chlorovej smrad mohlo chytnout. Kamarád mi doporučoval Persteril, co vy na to?
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    FEDAJKIN:da se treba taky predestilovat, ale na pivni palenku musis bejt dost otrlej :)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    FEDAJKIN: ja mam z proslejch plechovek pocit, ze tam cejtim takovou trochu zelezitou chut, ale treba je to placebo:)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    XBAHNO: Jo, zkusil sem to a uplně v pohodě.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    FEDAJKIN: Tece? Pit se da. A pokud ma dobre senzoricke vlastnosti, da se pit i s uspokojenim. Datumem se nezaobirat.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Zdravim místní sládky, amatérský dotaz - dá se pít půl roku prošlé pivo v plechovce? Díky.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    ....
    Beer Priming Calculator - Brewer's Friend
    http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Ahoj domovarnici za par dni budu stacet do lahvi ejla a hledam informace kolik dextrozy se pridava na litr. Zatim jsem nasel vsechno jen pro spodne kvasena piva ze 2-3 g/l. Bude to stejnej pomer i u svrchne kvasenyho piva? Diky
    FESTER
    FESTER --- ---
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    A v čem se to pivo vaří, když je to pivovar?.)

    Když si to jen zběžně počítám, tak ty věci maj zvlášť hodnotu tak tříčtvrtinovou. Nemluvě o tom, že třeba ta zátkovačka je past, protože s ní jde zátkovat jen některý lahve.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    UZEL: Na vyrobu piva z koncentratu asi postaci...
    UZEL
    UZEL --- ---
    Nejakej nazor?
    UZEL
    UZEL --- ---
    Mikropivovar Mr.Sládek „Lux komplet Jantarový" 25L - Mr. Sládek s.r.o.
    http://www.mr-sladek.cz/...domaci-mikropivovar/mikropivovar-mrsladek-lux-komplet-jantarovy-25l/6-226
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    RADUZA: Asi bych to tam dal až po chmelovaru...postupne pridavat az docilis stupnovitosti (k tomu je potreba cukromer nebo refraktometr), jakou chces ve vysledku mit. Nebo proste podle chuti...
    RADUZA
    RADUZA --- ---
    Prosím o radu: budu vařit teprve podruhé (poprvé ze zákl. surovin, nyní ze slad. výtažku). Mám tři pixly slad. výtažku na cca 27 l piva. Chtěla bych přidat maltozu pro plnější chuť a nemůžu nikde dočíst kolik a v které fázi se dává. Může mi někdo poradit?
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    DRCRABAKLES: Bez lednice se pri vareni piva neobejdes...my uz mame dve...
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    THEO_PHIL: Mel jsem prave za to, ze po primarnim kvaseni a nalhavovani uz zadne kvaseni neprobiha, prave vzhledem k vyssi koncentraci alkoholu a hlavne absenci zkvasitelnejch cukru. To co me zajimalo je prave zminena autolyza kvasinek a nasledny vznik "pachuti" (vybuchu lahvi bych se nebal, lahvoval jsem az po tom, co hustota nekolik dni neklesala, takze uz tam moc cukru byt nemuze). Pri jake teplote nechavate lezet pivo vy? Kupovat kvuli tomu lednici se mi zda uejty :)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    DRCRABAKLES: Kvasi, dokud tam jsou zive kvasnice, co maji co zrat. Tim snizenim teploty jenom snizis jejich aktivitu. Kterou teda este snizuje obsah alkoholu. To pivo by se kazit nemelo, jenom pak zacne probihat autolyza kvasinek (kdyz nemaj co zrat, poziraj samy sebe) a to udela takovou trochu neprijemnou chut...ale pit se to da :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    DRCRABAKLES: pivo kvasi ve dvou stazich.. v kadi a potom ve flasce...
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    THEO_PHIL: Opravdu? Mel jsem za to, ze pivo po ukonceni primarniho kvaseni dokvasuje uz jen pouze "kosmeticky". Nedojde k jeho predcasnemu kazeni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam