• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Jéžiš, tak by ta vlajka byla tmavě duhová nebo tak něco, než sem někdo začne psát o zelenym pivu :)))
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    X_RATED_IDIOT: hele, takova komunitni varna by nebyla uplne marna ... vzhledem k tomu jak casto varim .... ale obavam se, ze jako business plan by to vychazelo dost naprd, a papirovani by kolem toho bylo az beda
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    CERMI_FOX: ciwe, utlacovani mensin v mensinach .. a co cerveny piva?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    X_RATED_IDIOT: beerpride se zucastnim!
    Akorat do vlajky bych jeste zakomponoval nejen zlutou, ale i stoutovou :-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Ideálně kdyby to bylo v centru. Společárna se zazemim pro var. Prohlásíme se za (manželkama/rodičema/velkoproducentama piva) utlačovanou menšinu, zatáhne to magistrát z kapitoly pro podporu diverzity, jednou ročně vyndáme žlutobílý vlajky, uděláme býrprajd a pochčijem Václavovi sokl :))
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CYBERWOLF: ... lednička na výměnu vzorků :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ...ačkoliv taková samoobslužná cimřička na strategockém místě, odemykaná mobilem by byla cool :) Ještě by tam mohla být detašovaná zrací lednice, to by se mi taky hodilo :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CERMI_FOX: byl to jenom takový nápadík, fakt jsem moc nepřemejšlel, jak to udělat :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CYBERWOLF: jasný, to chápu. Na druhou stranu než se složitě domlouvat mezi domovarníkama, kdo co má a nemá a kde a kdy má čas, tak si radši zaplatím stovku za dovážku. Zvlášť když pivoatak byl docela drahý, takže využití spíš jako večerka - koupím maličko něčeho, co jsem zapomněl koupit, ale velký nákupy jinde.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CERMI_FOX: což to jako řeší, ale co zavřeli Pivo a tak, tak o žádné nevím.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CYBERWOLF: tenhle problém ale řeši elegantně pivotéky pro domovarníky, co váží po 100g, nebo mi něco nedochází?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak si tak říká, že by se hodila domovarnická banka speciálních sladů. Koupíš kilo karamelu, nespotřebovaný dáš do banky. Až budeš potřebovat příště třeba 100g nakuřovaný, tak si vezmeš z banky...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    X_RATED_IDIOT: u základních nebo aspoň světlých sladů ok, ale pražených spotřebuju stovky gramů ročně a často jiné, tam je vážení po 100g super :)

    Šroťák samozřejmě mám, takže objednávám slady na 4 várky, což mi vystačí na čtvrt roku a jsem v pohodě, vařím dle počasí.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Našrotovanej vydrží (prej) 14 dní, takže jsem bral tak na dvě várky max. Jenže to je pak hromada peněz za dopravu
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: ejla a plzeňák beru po 25 kilech, ostatní třeba po 10, když to neni našrotovaný, vydrží to dlouho. Bral jsem pšenici v 25, mám jí tak půl roku a občas jí uvařim, nebo někam přisypu. Ale chápu, že to místo zabírá
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: chápu že to má svoje výhody, mě by ale tohle nefungovalo, protože 50 kg pytel nemám kam dát a vydržel by mi buď pět let, nebo dokud by to něco nesežralo :) Vařím malé várky a pokaždé něco jiného.

    To co nevycházi na celý kila si taky našrotuju, mám na to mlejnek, ale příjemnější zkrátka je to nemuset dělat
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Od tý doby, co mám šroťák už tohle neřešim. Mám doma pořád dohromady kolem 50 kilo sladu a vařim kdykoliv se rozhodnu. A nemusim řešit, jestli dodavatel mele na kila, nebo po 100g. Dřív sem musel vařit 10, nebo 12, nebo kupovat na víc várek, abych to měl na celý kila, teď si našrotuju, kolik potřebuju.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DWORKA: já teď zkusil objednat na https://www.svoboda-frankova.cz/ a sice to neni dokonalý, ale asi dobrý. Výběr bohatý, maj slad od Ravenu, tak jsem hned vzal že vyzkoušim. Maj i Weyermann, což se super a Castle, kterej chci taky vyzkoušet. Vyřídili rychle, akorát jsem si to musel nechat DPD do Alzaboxu na kterej půl dne svítilo sluníčko a to doručení chvíli trvá, neni to že si to dneska objednám a zítra si pro to skočím, nedej bože o víkendu. A teda taky nakoupim slad za 60 a za dopravu dám 50. Když jsem vážil, co mi přišlo, tak jeden slad byl jen tak tak, druhý asi o 40g z kila míň, což už mě sere trochu víc, ale v 5% toleranci to je. Tak uvidíme jak se to bude vyvíjet časem.
    DWORKA
    DWORKA --- ---
    CYBERWOLF: Myslím ze v Praze shop tohoto ražení už neni,taky jsem to tam měl rád,pokecat s klukama o pivu,nakoupit vzorky,matroš a hurá domů,bohužel :-(((((
    Řeším to objednáním a doručení kurýrem,buď Táborská pivotéka, nebo se mi poslední dobou docela libí Beerex,prodávají už i šrotavyný slad, sice ne na desetiny kila jako v shopech přímo pro domovarníky,ale mají tam fakt uplně vschno na co si vzpomeneš,od chmelů z celého světa až po vsšechny možný specialní slady,fakt pecka.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Osumnáctej kilometr jedný zapadlý uličky v měcholupech :)
    Je to tak, ale je to nejblíž a maj všechno. Řešení je koupit si šmelc a jezdit tam jednou za kvartál s valníkem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam