• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    BLANA
    BLANA --- ---
    CERMI_FOX: ok, jdu do něj :)
    Díky
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BLANA: mám přesně tenhle z bahníka a mele dobře a rychle (při pohonu vrtačkou)
    BLANA
    BLANA --- ---
    Nějaké doporučení na šrotovník?
    Momentálně stagnuju kvůli tomu, že jsme se přestěhovali a nemám v okolí spřátelený pivovar, kam bych si mohla občas dojet našrotovat.
    Uvažuji nad tímto:
    https://www.bahnik.cz/srotovnik-na-slad--2-valcovy/
    2 válce pro mé použití podle mě stačí, tak 3000 Kč bych považovala za strop..
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CYBERWOLF: nehromadí, jsou připraveny na další várku - vždycky toho objednám na 3-4 várky najednou.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CERMI_FOX: vidím, že se ti také hromadí slady :)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Nemel by zde nekdo zájem o tuto sadu na vaření piva? Nemam pro ni využití, tak bych ji nechal za odvoz (případně za nejaky pivo bych se nezlobil). https://www.alza.cz/brew-monkey-deluxe-sada-na-vareni-piva-tripel-d13208887.htm
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    X_RATED_IDIOT: z grainfathera, kde to nekvasim pod tlakem, takze me to ted prilis netrapi. Spis future proofing. Problem toho ventilu je hlavne v tom, ze nejsem schopny si vzpomenout ho objednat.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    A stáčíš to z čeho? Z nějaký fermzilly? Já takhle stáčim do petainerů z kýblů a tam protitlak neklapne :)) na ten odfuk si mužeš dát hradící ventil, sestavu měli buď na pivotéce nebo u bahníka asi za pětikilo a napojíš to rovnou plynovou hadičkou
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Rate my setup :-)

Stacecka vyrobena z vykuchane narazecky podle toho, jak si myslim, ze by to melo fungovat. Co2 lahev je tam jen pro proplach, i kdyz kdybych nahradil 3d tistenou redukci na odfuku necim tesnym, tak by to melo jit i protitlakem.

CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    To je docela nepříjemné překvapení. Ale tak holt jim alespoň pomůžeme vyprázdnit sklady.

Zkoušeli jste někdo kveik? Použili jste některé z těchto kvasnic?
    Kveik | Táborská pivotéka Craft Beer
    https://www.pivoteka-tabor.cz/kveik/

Případně nepohrdnu ani nějakým receptem, mám jenom jeden a to je trochu sázka do loterie.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BLANA: to je škoda. Před cca týdnem dvěma jsem tam objednával kvasnice a říkal jsem si, jak je super, že jsem se zrovna trefil do slev na kvasnice :( Ten nápis o konci tam ještě nebyl.
    BLANA
    BLANA --- ---
    Táborská pivoteka končí a vyklizeji sklad.
    Celkem slevy mají... A dopravu zadax od 500,-
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: přesně tenhle úryvek jsem hledal a nenašel :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Nojo sek sem se, už taky pšenici dlouho nevařim, přesvědčil jsem mámu, že má radši citrusy, než banány a dávám jí ejly :)

CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: už je to dýl co jsem to dělal, ale těm 24 stupňům se mi teda nechce věřit...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Jenže pšenice je takovej sajrajt, že se v aio napejká až do těch 62° i víc
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: akorát hřebíček, mezi 40-45° a jen s určitejma kmenama kvasnic, banán se ladí teplotou kvašení nad 24°. V tom receptu má s-33, takže to nebude ani banán, ani hřebík. Možná kvůli zvýšení kyselosti to tam má jako acid rest, což snad prej stejně nefunguje :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CERMI_FOX: banán a hřebíček se dělá právě při teplotách nad 40
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam