• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    SCHWEPZ: nechápu jak to mohlo projít přes tamní odbor žp...mělo by to prověřit protikorupční.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LALINA: přesně tohle jsem včera kdesi psala: lidi se u nás (na rozdíl od Kyrgyzstánu) nebouří, protože mají plná břicha.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ECLECTICA: já pevně doufám, že je to už tesně před katarzí... ale nevím nevím... dokud maj lidi plnýho Lídla a zaplatitelný pivo, budou si u něj nadávat a daj pokoj :-///
    LALINA
    LALINA --- ---
    IDENTITY: nene, to nerozjel imho komunismus, ale polistopadovej brutální byznys a exclisive pro zbohlatlíky..... kam se komanči hrabou proti těmhle žralokům...... tehdy se to ještě oficielně nesmělo a komanči se dost skrývali... zato tedko už nikomi nic nebrání.. lidem nacpali atrapy žrádla a dvacet TV kanálů, tak je jim všechno ostatní u análu .:-]]]
    panečku, tedko je to petrve jízda, dolů po těch kerkonošských svazích...a můžou za to i takový typy jako muj kamarád, kterej machruje, jak "je to všechno v alpách lepší" a jak je v jádru dobrej, tak ho ani nenapadne, že se tím podílí i na takových zvrhlostech, který se dějou v Krkonoších v křečovitý snaze se nějak vyrovnat světu - čehož se ruče chytí hlavně všelijaký svinský developeři.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Krkonoš je mi ze srdce líto... A myslím, že tamní precedens zhovadilých staveb byl ten ještě bolševický příšerný hotel v Peci a otřesná Labská bouda. Sice jiný společenský podmínky, jiná doba, ale psychologicky to podle mě zapůsobilo tak, že pak se to rozjelo - byty ve Špindlu a jánevímco ještě a teď 200 "apartmánů" na hřebeni.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ECLECTICA: je to tak. a dokonce v tandemu s nechvalně známým Němcem, bývalým ministrem "spravedlnosti", jehož soud prohlásil za součást tzv. justiční mafie (katarský princ, převedení kauzy čunek na spřáteleného st.zástupce, atd. aj.). je to tristní, klientelismus.
    KEIKIN: na hřebeni - to je opravdu svinstvo. stačilo rozšířit spindl. debilové. doufám, že jim rýbrcoul (krakonoš) natrhne prdel ,)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LALINA: a t ještě dodám, že pro ČEZ bude zřejmě pracovat nechvalně známý Kindl (z plzeňské právnické fakulty) - člověk, který by měl prokazatelně sedět za mřížemi. Z toho je mi opravdu nanic.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Volil bych kyrgyzskou metodu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: čez a podobní...a to ne až ted, ale už pár let......ted už jsou patrne tak pevní, že už se nemusej skrývat.......
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: hezky se stahuje smyčka, co?
    Souhlasím se slovy, že ČEZ ovládá vládu, ne opačně.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JAGA: Určité omezení "dotací" na stavbu silnic či dálnic a jejich údržbu není nereálné. V zahraničí soukromé silnice existují a fungují.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KEIKIN: Fuj, tohle je fakt hnusný svinstvo :-(
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DAN9K: kdybych na ně vlítla jen já, tak asi ano :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    JAGA: Nejen ekocentra, jsou i různé přírodovědné oddíly a konec konců dost volnočasových dětských organizací se snaží na přírodu orientovat. Mám například kamarádku, která měla ke Skautu trošku odtažitý vztah, ale chtěla, aby její děti zažily výpravy, táboření, soulad s přírodou společně s vrstevníky, a s výběrem "kroužku" je moc spokojená. Pravda je, že "zabavit" dítě výdobytky moderní techniky je strašně pohodlné a dítě si na to rychle zvykne. Takže pokora, která je člověku vrozená jen zčásti, je-li vůbec (?), prostě nakonec chybí. Taky si představuju, že děti měly k přírodě blíž. Ale to je tvrzení, které může mít x výkladů. Např. ještě před 20-30 lety se i městské děti pohybovaly venku nesrovnatelně víc než dnes. Čímž například mimoděk získávaly dovednosti a schopnosti s přírodou (přírodními zákony například) úzce související a konvenující.

S tím komentářem k železnici/dálnicím hluboce souhlasím. Nemám to nijak podloženo, ale řekla bych, že čím líp funguje společnost/stát, tím přátelštější je jeho vztah nejen k železnici, ale k hromadné dopravě vůbec. Mám zkušenosti z Holandska, kde je pro cestujícího železniční doprava určitě dražší než tady (poměrem i v přepočtu). Funguje se stoprocentní spolehlivostí, nabízí nejrůznější PŘEHLEDNÉ slevy apod., a ačkoliv ČR má, pokud vím, nejhustší železniční síť v EU, pohybovat se po Holandsku vlakem je rychlejší a nesrovnatelně komfortnější. Vlak tam využívá i vyšší střední třída, kupříkladu.
    JAGA
    JAGA --- ---
    IDENTITY: To ráda slyším a ráda věřím, že se nějaká část dětí vymyká popsaným klišé. Taky jsem viděla různá ekocentra, která pracují s dětmi báječně (Toulcův dvůr, Lipka v Brně, Chaloupky na Vysočině - poněkud rozpačitý dojem jsem měla z organizace Tereza). Člověk si představuje, že dřív měly děti k přírodě blíž, ale možná si to idealizujeme a děti byly vychovávány v onom dobyvačném postoji, že přírodu je třeba pokořit a přemoci, šelmy a škůdce pozabíjet atd.

KOKES: Páni, je cosi shnilého v Českých drahách, stejně jako v celém státě! Stejně se mi ale zdá, že železnice by se bez dotací v tržním prostředí neudržely, neví někdo, jak je to třeba v západní Evropě? Odhaduju, že asi všude jsou dotovány státem. Problém je v tom, že u silniční dopravy stát bere na svá bedra různé externality (např. obrovské výdaje na stavbu dálnic), což nebývá "tržními komsomolci" jako je ten autor z Neviditelného psa jako dotace vnímáno, takže kdybychom tak jako on volali po zrušení dotací železnic, museli bychom všechny tyto externality spravedlivě vyhodnotit a zrušit také.
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    ECLECTICA: poslali vás do háje, ne?
    LALINA
    LALINA --- ---
    když sestra odešla před cca 17ti lety do Anglie jako aupair, povídala nám, jaký to tam je... neveřila jsem , že se to může stát tady taky....:-/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LALINA: zrovna jsme tuhle pozorovali asi desetileté kluky, co se usadili na loučte, vytáhli si lízátka a papíry hoili na zem. Čekali jsme, jestli je seberou aspoň při odchodu, ale nikde nic - takže si vysloužili napomenutí.
    Překvapilo mě, s jakou samozřejmostí se odpadky hážou na zem, a jsem přesvědčena, že kdyby to děti neviděli u rodičů, sami to dělat taky nebudou -les, škola, to je jedno (co vím, tak uklízečky na ZŠ si stěžují, že po sobě žáci nechávají ve třídách binec, papírky a PET lahve na zemi...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam