JAGA: nevím, nakolik se děti různí mezi sebou i mezi generacemi, ale přijde mi, že naučné cedule nejsou zrovna spásné, pamatuju si, že mě v dětském věku moc nezajímaly, jako bytost menšího vzrůstu jsem na ně moc neviděla a číst zdlouhavý text se mi taky nechtělo, protože všude okolo bylo to, co ta nástěnka zachytávala jen ve zlomku, tedy příroda. že mládí je bujné a často hlučné mi přijde normální a primární roli by měli hrát rodiče, co se týče osvěty (jo, je to ideál, vzhledem k tomu, že většina populace je imho nablblá a necitlivá), popřípadě jiní lidé.
pochopila bych, že se děti budou nudit v naturparku, kde se nesmí sejít z cesty a ničeho dotýkat, ale v lese je všude spousta věcí na zabavení se... chápala bych třeba, kdyby součástí nějaké lesní stezky byly nějaké dřevěné skulptury, po kterých se dá i lézt... a nevím, jak moc ovlivní lidské chování, že si někde na ceduli přečte, nebo spíše někdo mu přečte v případě dětí, že je třeba chránit X, pokud s tím jinde nepřijde do kontaktu.
průsvitná cedule mi přijde jako podivné polovičaté řešení bůhvíčeho, nakonec si stejně myslím, že někdo dohodil kšeft známé nebo vlastní firmě, popřípadě musel na něčem vykázat výdaje.