SCHWEPZ: Ještě k té problematice odpadů okolo příkopů apod. Nejen na různých vandrech po vlastech českým jsem narazila na, nejen pro mě, velice záhadný, neřku-li paranormální, jev - jdeme lesem, loukama, polema,.. naprostá divočina, nekvalitní nezpevněná cesta plná výmolů, civilizace kdo ví kde.. A najednou! Tu stará televize, tu zpola vysypaný pytel plný dětských použitých plen, tu hromada stavební suti,.. Pokaždý strašně řeším, jaký pud k tomu ty lidi žene. Já být primitiv, tak to v nejhorším případě nacpu v noci sousedovi do popelnice nebo to nasypu k ceduli označující konec obce, ale rozhodně by mě nenapadlo, tahat se s tím někam do horoucích pekel. Přijde mi, že to už je mnohem pohodlnější to naložit a odvést pěkně pohodlně někam do sběrného dvora, na skládku, do sběru nebo co já vím.. Napadá mě, že je to třeba nějaký zakořeněný zvyk po předcích, kdy za každou vesnicí byl nepsaný smeťák a tam se navozilo kde co. Jenže tehdá ještě nebyly umělý hmoty a navíc takové poctivé smeťáky už mají v pravdě značnou historickou cenu (a že jsem jich pár prozkoumala.. :-)).