• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    LALINA
    LALINA --- ---
    jsou tady už farmy a usedlosti, kde se vracejí k přírodě a soběstačnosti... ale ne každej se tam hrne.... mě třeba drží v Praze práce a taky denně tvrde fyzicky pracovat bych asi nezvládla....a pár lidí, kteří hledali práci i přírodu, které jsem tam poslala, se vrátili, že jim to tam "nesedí"..pozdeji se ukázalo, že jsou jenom prostě líní:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANNA: než tě uplatěj nebo vyženou bičem:-)))))

hele, nejsou jenom zoufalí utečenci...se podívej na naše cikány. mají se tady nějak tragicky? ne. Přesto utíkají. Jsou zkrátka lidi, kteří nikdy nemají dost a vždycky budou nespokojený se vším, co jim dáš...
    je nutno rozlišovat a třebas dávat povolení jen opravdu preokazatelně zoufalým lidem v ultimátních situacích.
    Kdyby se naučili tak dobře a poctive, jako to delají u nás - u nich doma, tak mají vyhráno...ukrajina není rozhodně neplodná a chudá země... jen to vyzaduje práci....
    ANNA
    ANNA --- ---
    jinak uvažuju o tom, že bych koupila nějaký pozemek...
    proti mě tlačí jednak finanční otázka, ale v tom je imho možno dojít k nějaké alternativě (nekupovat stavební pozemek, nepřesídlovat do oblasti, kde se plánuje výstavba a z polí a luk už jsou rozparcelované stavební pozemky...), druhak moje věčné obavy, že jsem infantilní a bez zkušeností - k tomu si ale říkám, že když bude louka víceméně ležet ladem, tak aspoň bude nějaká plocha lehce chráněná před budoucím možným zastavěním.
    ANNA
    ANNA --- ---
    LALINA: vesnice je imho soukromým vlastnictvím v takové podobě, že pan A. vlastní pozemek s domem č.p. 1... až paní Ž. vlastní pozemek s domem čp. 450. plus nějaké ty další věci, obecní majetek, apod.

imho je řeč o UHLÍ. ne o vesnici.
    ANNA
    ANNA --- ---
    a ještě k tomu výroku: "Vystěhování by mi možná vadilo, záleželo by ale na nabídce těžařů. Když bych si mohl vybudovat existenci někde jinde a možná v lepším..."

imho takhle budou lidi taky uvažovat. a někdy jim to snad ani nejde zazlívat. je to podobně jako s Ukrajincema a další svóločí z východu - ano, byla bych radši, kdyby zůstali u sebe, ale nebyli by i oni rádi, kdyby to tak mohli udělat? člověk s rodinou ve špatných podmínkách je lehko vydíratelná bytost, chápu, že se prostě snaží se uživit. šla bych řvát na ty, kteří bez skrupulí nechávají lidi (a určitě nejen cizince) pracovat v dosti nelidských podmínkách a sází jen na lidské zoufalství, že pro úplného chudáka bude pořád výhodnější pracovat za směšné peníze, než nedělat vůbec nic.

zas mi přijde, jak s tímhle souvisí životní styl - kdo je dnes soběstačný?
    když člověk nemá přímý přístup k základním věcem a musí si je kupovat, tak je imho prostě snáze vydíratelný.

v tomhle ohledu mě zaráží, jakou pověst má zemědělství právě. jako by lidi vůbec nechápali, že zemědělství je základ (nevím, jestli by se ty miliardy lidí uživily jako lovci a sběrači:)). když lidi nebudou jíst, k čemu jim pak budou mobily, televize a atd.
    LALINA
    LALINA --- ---
    já to vidím čím dal jasněji: lidi ztratili - a i vědomě zatratili - Boha...bázeň a pokoru ...učinili sami sebe měřítkem věcí.... vrcholem... uniklo jim to, co je všude obklopuje. jak je to všude, tak to paradoxne není vidět. Teprve když to začíná mizet, začnou se lidi postupně probouzet...
    doden jsou lidi, kteří se diví, jakto, že někde je pitná voda dražší než ropa... to jsou proste normální pitomci, jinak se to říct nedá.
    Dá se všechno svalit jenom na výchovu a reklamu?
    Copak lidi nemají vlastní mozek? ano, nemají...zhusta ne. Vidím kolem sebe, jak mozky atrofují a rezignují na více jak jednokrokové operace....i díky "pokroku" a technice. mobilům, internetu, navigacím atd....

ale je to tříbení a třídění lidí.. mozků... je doba, kdy je nutné říct ano ano, ne ne.
    nejde stát uprostřed. Nepřidám-li se k tem, kdo používají mozek a nebojí se myslet a jednat, automaticky spadnu do opaku, nejde zůstat uprostřed....doba je vyhrocená, neexistuje široké úrodné udolí mezi vrchy....
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANNA: i pozastavímer, pozastavíme:-)))))
    například mě nějak nejde na rozum, jak může město/vesnice bejt soukromé vlastnictví....
    souromé vlastnictví samo o sobe špatný není, ale v rukou lidí, kteří ztratili smysl pro smysl, pro dobré hospodaření, kteří ztratili zábrany a jsou už jen hnáni pažravostí a hrůzou z materiálního nedostatku nebo strachem z nátlaku je to strašlivá bomba v rukou nemluvňat. ale to je tak se vsim..nejde ani tak o systém, jako spíše o to, že se zvrhl ad absurdum....
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ANNA: tak tak, potřebujeme nějakou malou katastrofičku.
    ANNA
    ANNA --- ---
    krom toho myslím, že spousta lidí vůbec neuvažuje logicky, logické uvažování je imho dosti zřídkavé. spousta lidí žije s ideou "po mně potopa", eventuelně "po mně potopa, ale moje děti si snad ještě užijí". vidí maximálně na konec vlastního koryta. a ano, nikdo je nevede k tomu, aby to vypadalo jinak.
    proto může pár zelených mluvit o důležitosti toho a toho biotopu, o důležitosti výzkumu v oblasti alternativních zdrojů energie, ale stačí pár siláckých zamítavých komentářů od politických "autorit" a je to vyřízeno. tzn. o logičnost argumentů často vůbec nejde, jde jen o působení. lidi prostě logiku nechápou (není to pro ně logické), ale nevědomě "chápou", když na ně někdo silně zapůsobí. je to imho jen nevědomá volba na základě slasti. mezi "imponuje" a "nechápu" je pak volba jasná, byť se to bytosti uvažující může zdát šílené a nebezpečné.

zas na druhou stranu mi přijde docela zajímavé, jak se politika a systém vlády postupně vyžívá a je čím dál jasnější, že je to takové divadlo. vůbec se nějak pohybujeme v době, kdy se postupně stává běžností, že kvalita je jen v dojmu, jaký kdo dokáže o něčem vzbudit. je skoro jedno, co máte za telefon, jakého máte operátora, v jakém krámě nakupujete, koho volíte, rozdíly těch věcí a služeb jsou minimální, liší se jen kecy okolo (a to taky jen na první pohled).

doufám, že postupně přibývá lidí, kteří si uvědomují širší souvislosti a budou tohle vědomí schopní předat svým dětem a tak dále. ale nakonec je to stejně do velké míry nouze, co naučí Dalibora housti, přijde mi. spousta lidí se prostě asi omezí až tehdy, když nebude jiná možnost.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ANNA: Náhodička... Zrovna dneska cestou do práce jsem tak přemejšlela, nakolik je ten kterej vrcholnej politik skutečně taková kreatura, a nakolik je to jeho mediální obraz.
    ANNA
    ANNA --- ---
    tyjo, tohle mě docela zaráží... přijde mi, že se asi daří psát agitky pod rouškou článků a lidi si toho ani moc nevšimnou.

"Vystěhování by mi možná vadilo, záleželo by ale na nabídce těžařů. Když bych si mohl vybudovat existenci někde jinde a možná v lepším..." zní trochu jinak než "Za dobrou cenu od těžařů bych se vystěhoval".

zaráží mě, že reagujete na Paroubka, ale nepozastavíte se nad tzv. pravicovými názory, které místo referenda chtějí, aby si celou záležitost rozhodly soukromé firmy.
    myslím, že lidi se lehce nechají ovlivnit a podle toho pak výsledek referenda může vypadat, ale furt je to alespoň kulhavá varianta, kterak se podílet na rozhodování o půdě pod vlastním zadkem.
    pravice argumentuje dokola potřebou konkurence na trhu, myslím, že už jsme měli možnost si udělat obrázek, co že je to ta konkurence. několik globálních molochů, kteří v ČR mají akorát jednu z mnoha poboček a podle toho se taky snaží, si rozdělí poměrně vyrovnaně svá korýtka, rozdíly mezi nimi budou minimální. o spokojenost zákazníků jistě nepůjde v první řadě, imho nakonec skoro jediný, kdo má se zákazníky co do činění, jsou prodavači, dealeři a telefonisti veigelové, jejichž reálná moc něco měnit je takřka nulová.
    ale pak je debil Paroubek, protože se prostě PR umně daří žonglovat s pojmy a míněním zmatených, blbých lidí.
    obviňovat z populismu jen jednoho politika/jednu stranu je směšné. je to jedna z mála věcí, co imho patří k současné politice jako hlavní bod toho, co politici "pro lid" dělají.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ale nejde jen o toho Pablba... jde o principy a o vesnici a o politiku devastace zeme, lidí, dědictví lidí, přírody.... to je megamulti otázka...

léta se ví, že by se mělo"pracovat ne na zvyšování spotřeby a těžby energií, ale o vyvíjení technologií, které by ji šetřily.... a nějak to jakože nejde, nekde to vázne....
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: :-))))
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: paroubek sbírá body:-) dobře mu tak.
    Já tuhle koukal na billboard, kde říká, že zruší ranní kocovinu. Docela mě zamrazilo, kryž jsem si uvědomil, že svoji asi ne...
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    iDnes má novou rubriku...možná stojí za to o tom vědět.....

http://zpravy.idnes.cz/ocima-ctenaru.asp?idc=100421144
    LALINA
    LALINA --- ---
    včera pri té bohoslužbě se prosilo... za čistý vzduch, vodu, za moře... a v tý chvíli jsem si vzpomněla na ten igelit v mořích a už jsem to nevydržela a slzy jako hráchy...celý to pro mě bylo dost těžký... najednou jsem si natvrdo a neúprosně uvedomila, že i já jsem součástí systému, kterej tohle dopustil, že i můj životní styl se na tom podílí... ta tíha "hříchu".. to bylo strašný...a ten pocit bezmoci, protože nedokážu z toho odejít.... a tak mi jen zbejvá dělat aspon neco, co dokážu a říkat: Bože, odpusť mi.....
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: nechci tam klikat, mohl bys prosím dát sem celý? nebo mě do pšty?
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: k tomu více sopek- repast [ SKAFF @ Vedeli jste, ze...? ] :-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: Až bude po volbách a paní ministryně (snad) nebude veřejnou činitelkou, mohl by si ji někdo najít a uplatnit kyrgyzskou metodu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam