• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LALINA: až budou i úřady a vláda virtuální, tak se to dostane do rovnováhy ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANNA: moje řeč..... virtuál generuje virtuální chování...
    ANNA
    ANNA --- ---
    PATISLAV: nemyslím, že by internet přinášel nějakou spásnou úlevu, imho právě proto, jak toho má tolik člověk na talíři, tak už neví, co by si vlastně vybral. imho čím víc člověk do něčeho vloží, tím spíš se toho pak drží. když stačí zaškrtnout "zúčastním se", spousta lidí pak v reálu nezvedne zadek.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: jo to byly časy...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ANNA: a to máme internet. Představte si ty chudáky, co museli šířit různý protistátní letáky přepisováním na stroji a info o demonstraci rozesílat šuškandou.
    ANNA
    ANNA --- ---
    defenstrační referendum.

mohly by začít vznikat státy ve státě, 10 milionů lidí se burcuje těžko.
    LALINA
    LALINA --- ---
    IDENTITY: obávám se, že i kdyby se nejaká budoucí vláda takzvaně "měla komu zodpovídat" tak je to v tomhle naprostým bordelu uplne šumák. Komu proc a za co? A co si na nich kdo vezmeme?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PATISLAV: I kdyby musela (což prstě nevím...) - tak jakej problém? Tahle vláda se nemusí nikomu zodpovídat, nemajíc politickej mandát. Ostatně prolomení těžebních limitů je toho jasnou ukázkou...
    KOKES
    KOKES --- ---
    Co si pamatuju, tak lidi dosazený na post před zásadním rozhodnutím vždy říkali, že to rozhodovat nebudou a nechají to na nástupci s koncepcí.
    Celé té věci vlastně moc nerozumím, jen si dávám dohromady útržky z tisku. ČEZ chce postavit levně elektrárnu, co bude mít emise z 80tých let a MŽP mu to neschválilo. Chvíli se strkali, pak ministr MŽP odstoupil a ČEZ si prosadil svý.
    Vláda podle mě schvaluje jen energetickou koncepci.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOKES: A nemusí něco takového schválit celá vláda?
    KOKES
    KOKES --- ---
    Nejhorší na tom je, že pokud bude po volbách nová vláda, bude mandát Bízkové trvat jen pár měsíců. Přesto schválila takovou zásadní věc. Účel světí prostředky.
    Co asi musel Dusík podstoupit za tlaky když odstoupil, když mu asi bylo jasné, že po něm přijde loutka, která vše schválí.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOKES: Teda to je ale šaškárna. Zasloužila by minimálně dortem do ksichtu.
    KOKES
    KOKES --- ---
    http://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/prunerov-dostal-od-bizkove-zelenou
    haha, tak to se stoprocentně čekalo, když něco nejde podle představ, tak se za jízdy vyhážou nesprávní lidi, dosadí se ti správní a už to frčí...
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    bylo tu toto?
    Nové zóny v Tatrách budou méně chránit přírodu
    http://www.ekolist.cz/zprava.shtml?x=2225200&all_ids=1
    Zabráňme zničeniu najstaršieho slovenského národného parku - petice
    http://www.ekoforum.sk/peticia/stop-destruction-tatra-sk
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    LN: Říká se, že všechno špatné je i k něčemu dobré. K čemu je dobrá erupce islandské sopky Eyjafjöll?
    http://www.lidovky.cz/jasal-jsem-ze-vybuchla-sopka-priznava-geolog-cilek-fw1-/ln_veda.asp?c=A100424_173209_ln_veda_hrn
    Zvláštní je, že nikdo se mě nezeptal, jestli je sopečný výbuch krásný. Ptát se na takové věci působí odtažitě, ale Islanďané se na sopky dívají z jiného úhlu než my. Nemají ztráty ani na životech, neboť lidé prostě odešli, ani na dobytku, neboť farmáři stačili stáda odehnat. My se automaticky ptáme, co nám ta sopka ošklivého provede. Pro Islanďany je součástí země, k níž mají hrozně silný vztah - přes všechny erupce, kterých bylo za poslední tisíciletí asi 200. Oni musí mít jakousi radost i ze sopečného výbuchu.
    KOKES
    KOKES --- ---
    ECLECTICA: nojo, Havel oprášil svoje humanistické ideje z 89's se kterými se tak hádal s ekonomem Klausem.
    Taky jsem přívržencem ideje, že stát je tu k ochraně občana, pomáhá mu s růstem a kulturou a ekonomika má jen pomoct tyhle věci zajišťovat, rozhodně ne být na prvním místě:-)
    Bohužel dneska kormidlují loď ekonomové.
    ANNA
    ANNA --- ---
    LALINA: pár příspěvků na nyxu neberu jako svatou válku, nebo útok na sebe a žádost o změnu vlastních názorů, jen zmiňuju, že to může působit agresivně.

taky mám vizi Řádu, ale snažím se o cestu mezi tím, abych tuhle vizi začala považovat za objektivní Řád věcí, který by měl být platný pro všechny, a tím, abych všechno zrelativizovala a sebrala tomu konkrétní váhu.
    na základě zkušenosti, že člověk může propadnout šálení, že vidí víc než vidí, a aniž by si to uvědomoval, může prostě snadno ignorovat vize jiných lidí. selektivní vnímání.
    Hitler měl asi taky svoje vize a přišly mu oprávněné a v souladu s Řádem. schizofrenici mají taky svoje vize, podobně jako bankéři a Václav Klaus. nemáme prostě prvobytně pospolitou společnost, která sdílí jednotnou vizi, filosofii, mýtus.

s čímž souvisí i moje otázka, jestli někdo nenarazil na nějaké modely toho, jak koexistovat s přírodou za stávajícího počtu populace? v jakých uspořádáních?
    v tomhle mi přijde smysluplná decentralizace a utváření menších komunit, ale vypadá to na běh na dlouhou trať...

a taky, jestli by třeba české zemědělství mohlo dlouhodoběji živit celé Čechy.

a http://www.finc.cz/skola/semestr7/ppra-prednasky.pdf
    Pozemkové právo
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    PATISLAV: s tou koupí vykáceného lesa za hubičku: podívej se do toho lesního zákona, protože tam to určitě je. V zásadě je to ale tak, že když někdo vykácí les (s povolením nebo bez něj), má potom povinnost náhradní výsadby, což je dost nákladná věc. ta povinnost leží vždy na majiteli onoho pozemku.
    ono to asi není tak mediálně atraktivní téma, ale je dost podvodníků, kteří se tímhle přímo živí. Dělají to tak, že od nějaké nic netušící babky koupí les, naschvál uvedou třeba špatné rodné číslo, aby převod katastr nezapsal, mezitím v rychlosti vytěží, seberou dřevo a milé babce (která mnohkdy ani nedostala zaplaceno) zbyde povinnost náhradní výsadby, protože je pořád v katastru vedená jako majitelka
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANNA: to se ti jenom tak zdá...já jen proste prezentuju svoje názory, no... a mám nějaký postoje a z nich plynou nějaký názory..jako každej... nevím, proč máš pocit, že ti je vnucuju ...to me i docela mrzí, když si to myslíš:-)

ad mamutí systémy: fenomém "sté opice"... a hlavně: každý má začít u svojí vlastní hlavy. Tam se dá pracovat....

a já říkám, že pracuju . roky. neustále sleduju a vnímám a mením... nekdo mi to vyčítá, ale to je fuk... proste jsem na ceste a nestojím. možná ti to zase bude znít nějak - třeba nabubřele nebo vímjá - ale tohle můžu říct opravdu napevno a s cistým svedomím...
    dřív jsem si taky prošla absolutní relativizací úplně všeho... a z toho volného rozptylu , když jsem tomu dala svobodu, aby se to poskládalo podle svého, začal se vynořovat řád...už nejsem bezbřehý relativista, ale pamatuju si, jaký to je...
    ANNA
    ANNA --- ---
    LALINA: promiň, ale přijde mi, že svoje názory stavíš jako něco, co je skutečnější, oprávněnější, správnější, než jsou názory jiných. to, že si budu např. myslet, že lidi se mají stávat rozumnějšími a že existuje boží řád, by imho právě rozumnému člověku nemělo z hlavy vyhnat zároveň uvědomění toho, že je to především můj názor a že je (a možná vždycky bude) diskutabilní, co je to ta realita.
    jinak prostě jen ten, jehož blud je konzistentnější, plive na ty, kteří do jeho bludu nezapadají.

vynucované odmítání něčeho a vynucované přijímání něčeho mi přijde jako dva extrémy téhož.

kdo bude posuzovat, co je zničené myšlení a co je korektní myšlení?
    já se nedivim lidem, že nakonec rezignujou a věnujou se tunění vlastního auta, protože je to třeba aspoň nějak uspokojuje, narozdíl od toho, když na ně někdo řve.

přijde mi, že je těžký dělat účinný opatření v tak mamutích systémech, ve kterých lidi většinou žijou. většina lidí většinu nezná, nikdo se nemůže orientovat ve všem, většina energie se ztrácí v samotnym řešení řešení. nikdo vlastně nic neví, prostor pro předsudky tím mocně roste.
    de facto ale ten vesmírný řád funguje relativně dobře, protože je vidět, že bujení není možné donekočna. globální Babylon, který není schopný se shodnout skoro na ničem, je nakonec nucen k seberegulaci z nevyhnutelnosti. nebo bude regulován "zvenčí", až lidi zcela nebo částečně vyhynou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam