• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    KOKES
    KOKES --- ---
    TAMARIX: Hlavně, aby "náhle" nezmizel, začíná to tu být jaksi běžné...:-(
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SCHWEPZ: Ty bláho, takže teď to visí hlavně na Moldanovi.. Každopádně je to hodně rozumný člověk, ač ODSák. Měli jsme ho ve škole a byl fajn. Taky je po Vavrouškovi prvním českým ministrem ŽP, takže by k tomu měl mít silný vztah. Přece jen to tehdy budovali prakticky z ničeho.. Nicméně je proti velký přesile.. Ach jo.. to je jak zlej sen.. :-(
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    LALINA: Jo, ve španělsku ho zrovna nemají.

každopádně - ten kdo hospodaří, nemůže být zároveň kontrolou.
    LALINA
    LALINA --- ---
    jak je to v okolních civilizovaných státech? copak někde nemají MŽP ? to dneska jeste vůbec jde?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Věci veřejné a ODS využívají povolební situace k pokusu splnit odvěký sen českého průmyslu: zrušit ministerstvo životního prostředí. Argumenty pro sloučení nedávají vůbec žádný smysl, říká Vojtěch Kotecký z Hnutí Duha.
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/4030-zacal-boj-o-holou-existenci-mzp-moldan-stoji-proti-vv-a-ods
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

Zastupitelé ODS dnes pohrdli výsledkem lidového hlasování, ve kterém se klánovičtí drtivou většinou postavili za zachování lesa.

Radní Štěpánek nechal v Klánovickém lese vyhlásit přírodní památku Prameny blatovského potoka, která chrání část Klánovického lesa od záměru golfistů. Dnešní návrh opozice měl ochránit i zbývající část před likvidací lesa.

Na stranu obyvatel Klánovic se dlouhodobě staví vedle někdejšího radního za zelené Štěpánka také předsedkyně klubu SZ Petra Kolínská a místopředsedkyně Zuzana Drhová nebo známá mecenáška Meda Mládková, golf podporují třeba Saša Vondra nebo bývalý ministr zemědělství Petr Gandalovič.

http://praha.zeleni.cz/16152/clanek/zastupitele-ods-chteji-v-klanovicich-golf/
    LALINA
    LALINA --- ---
    Tak prý v USA vyvinuli auto jezdící na vodu. Zatím ovšem jezdí pouze na vodu z Mexického zálivu...
    ANNA
    ANNA --- ---
    pardon za opakovaný spam, ale jezevec Jonáš už z nory vytáhl se šlapajícím webem a taškami pro ty, kdož nechtějí mít z lesa skládku.
    http://www.jozevec.cz/
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES
    KOKES --- ---
    já nevím, pro člověka by mělo být rozhodující, aby dodával tělu ty látky, co tělo neumí vyrobit a ne se vzdávat určitého jídla, protože to není etické(nebo z jakéhokoliv jiného důvodu).
    Podle toho, co jsem četl, mají vegetariáni problémy s vitamíny řady B.
    JAGA
    JAGA --- ---
    TUILE: Podle toho, co vím z fyziologie a z různých návodů na diety apod., energii dodávají polysacharidy (škroby) a tuky, nikoli bílkoviny (tj. libové maso), ty jsou potřeba jako stavební kameny svalů. Čili fyzicky pracující lidi by měli jíst hodně škrobů a tuků (klidně rostlinných), svaly by jim teoreticky mohly narůst i z rostlinných bílkovin, ale myslím, že tam nějaká jedna aminokyselina chybí, takže by asi měli jíst aspoň mléčné výrobky a vejce. Jeden z mých synů je vegetarián a přiznávám, že jsem klidnější při vědomí, že si dá občas normální (nikoli sojový) sýr.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TUILE: Já mám kolegu, kterej je na půl úvazku městskej (jeden týden) a na půl fyzicky pracuje (na stavbě). Bezpečně vím, že je vegoš, tak se ho zeptám, až ho uvidím.
    LALINA
    LALINA --- ---
    TUILE: jo, já bych s tím vcelku souhlasila.
    TUILE
    TUILE --- ---
    a myslite, ze de vegetarianstvi provozovat i pri namahavy fyzicky praci?
    me to pri mestskym zivotnim stylu prislo pohodlny, ale mela sem nejaky kamarady, ktery provozovali farmu a snazili se asi dva roky maso nejist a pak zacali s tim, ze sedlak musi mit silu a ze maso tu silu doda.

ale nevim, jestli to tady neni moc ot
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOKES: já jsem dodnes nepochopil princip kontextové reklamy na zpravodajských serverech. 90% všech zpráv jsou špatné zprávy, takže je jasné, že v těchto případech bude kontextová reklama působit velmi nepatřičně.
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: kdyby jen ryby..slyšeli jste ty nový pískací tramvaje?
    btw ta adfox kontextová reklama pod článkem na rybářský ráj a protihlukovou izolaci je taky výživná:-)
    Další článek o znečistění vody antibiotiky používanými na rybích farmách jsem už raději nečetl. Přijde mi, že cokoliv člověk pěstuje průmyslově, dělá nějak blbě...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ryby stále více ohrožuje hluk vyvolaný člověkem | DigiWeb.iHNed.cz -
    http://digiweb.ihned.cz/c1-43988430-ryby-stale-vice-ohrozuje-hluk-vyvolany-clovekem
    KOKES
    KOKES --- ---
    PATISLAV: co by měl říkat plejtvák, když žere plankton:-)
    (ne, že bych srovnával:-D )
    JAGA
    JAGA --- ---
    Teď je aspoň v centru Prahy tolik výborných vegetariánských restaurací! Lehká hlava, Góvinda, dnes jsem byla v nově otevřené Vegetarian Dhaba ve Vladislavově ul.... nebo jdu k Arabům na falafel nebo špenátovou musaku... to je všechno tak strašně mňam, že si na maso ani nevzpomenu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOKES: já tyhle věci miluju, ale musím říct, že mě s každým soustem mučí svědomí, když si uvědomuju, že pro jedno jediný mý sousto muselo padnout tolik životů. Z tohohle pohledu je "nejetičtější" hovězí :)
    KOKES
    KOKES --- ---
    :-)
    já bych měl takhle odemknout access k krevetkám, kaviáru, chobotničkám a škeblím, ale nemám na to level:-P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam