• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    JAGA
    JAGA --- ---
    Mně připadá, že špatně byla určená VÝŠE těch dotací na fotovoltaiku, takže to bylo až PŘÍLIŠ výhodné, princip přece špatný není. Teď to bude ode zdi ke zdi a už vidím, jak v krajině budou pustnout opuštěná pole fotovoltaických panelů... ach jo...
    KOKES
    KOKES --- ---
    PATISLAV: mě se to nepodařilo vypátrat, jen že parlament projednal zákon 180/2005 a prováděcí předpisy na základě doporučení EU, ale kdo vymyslel tu výkupní 15kč/kWh cenu za fotovoltaiku jsem nezjistil. Hotová džungle.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KUATO: to je bohužel jeden z důvodů propadu SZ v letošních volbách. Hodně lidí jim přisuzuje chyby, za které nemohou (třeba konkrétně tahle záležitost byla projednávána ve sněmovně roku 2005, tedy bez účasti zelených). Je ovšem pravda, že během své parlamentní štace proti těmto dotacím nevystupovali, spíše naopak. Doufejme, že budou-li se za 4 roky ucházet o reparát, budou lépe rozlišovat mezi skutečně ekologickými metodami řešení problémů a těmi, co si na ekologické jen hrají.
    KUATO
    KUATO --- ---
    kdyby ty "ekologicke" solarni elektrarny byly aspon ekologicke a neco resily, tak by se nad tim s krivou hubou daly privrit oci, ale je to uplne k hovnu, akorat par filutu skoci do grose (na coz se mu teda vsichni slozime). Hovado (?bursik?), ktere tyhle dotace vymyslelo a prosadilo by potrebovalo nakopat poradne do vajec.
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    stejně fve elektrárny vyrostly aspoň u nás, na táborsku na tak nevhodných místech-v rákosině, suché stráni, kde kvetlo ledacos,, jak houby po dešti
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: tyjo, lípy..taková vůně a bzučící strom..hamižnost je asi nejhorší lidská vlastnost.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ a směje se vám do ksichtu otevřeně anebo vás jenom ignoruje?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PRAHA - Státním úředníkům pomalu dochází trpělivost s živelnou instalací solárních panelů na volných plochách. Podpora v podobě pevných výkupních cen a zelených bonusů pro fotovoltaické elektrárny přežije nejdéle do konce příštího roku. Od tohoto data se již podpory budou vztahovat pouze na solární panely umístěné na budovách.
    http://byznys.lidovky.cz/stat-chce-uplne-prestat-podporovat-solarni-elektrarny-na-polich-pxx-/firmy-trhy.asp?c=A100616_144812_firmy-trhy_nev

...to je dost! 10 kilometrů od vesnice kam jezdím nějakej chytrák pokácel vzrostlou lipovou alej, aby měl o pár procent více sluncesvitu pro dotované panely, co nainstaloval na koupený pozemek. Jako občanské sdružení ho nutíme, aby vysadil dvakrát třikrát více listnáčů jinde.
    KUATO
    KUATO --- ---
    Klouczek: jojo, videl. I kdyz pravda vic jich vznikne tak, ze je lide prestavaji udrzovat a ony se tam chyti nalety. Ale presto, delaji to i lidi.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Prase jménem Ťien-čchiang Ču, které v roce 2008 přežilo zemětřesení v Číně a zapadlé pod sutinami svého chlívku přežilo dlouhých 36 dní, bylo prohlášeno za čestného občana. Zároveň ho tato událost ušetřila od jasného konce, měl totiž za pár dní skončit na talíři. Prase vydrželo téměř pět týdnů pouze díky tomu, že pilo dešťovou vodu. Pro místní občany je od té doby velkým hrdinou a uctívají ho jako božstvo.
    LALINA
    LALINA --- ---
    já to říkala, jak se to jednou umí, je jen otázka času, než se to prosadí naplno:-/

http://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/evropa-prijima-plodiny-s-umele-zmeneny-mi-geny
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    KUATO: nějakej remízek vysazenej mysliveckou rukou jsi někdy viděl?
    já jen výsadby smrků na březích rybníků, opravdu záslužná činnost
    KUATO
    KUATO --- ---
    Lalina: ano to je soucasti svobody. Svoboda je, ze mam doma nuz a sekeru. Mohu si ukrat chleba nebo nastipat drivi. Nebo useknout palici slepici, co nemuze na nohy. Ale muzu te napadnout a zabit. Jen tak, protoze mi to prijde jako dobry napad. Spolecnost pak ma pravo me potrestat podle prislusneho paragrafu. Na prvni pohled se muze zdat, ze zijeme v desivem svete, kde si nemuzeme byt nikdy jisti zivotem, presto tomu tak neni - podobne excesy jsou prubezne reseny. Kazdopadne - svoboda mi dava pravo volby, zda se chci v ramci tolerovanych mezich chovat zodpovedneji nebo hloupeji, coz je velky dar. Zalezi na kazdem cloveku, jak jej vyuzije.
    LALINA
    LALINA --- ---
    někdo si svobodu vykládá jako moct si delat , co chci. anebo moct delaj všechno, co není přímo zakázáno.
    KUATO
    KUATO --- ---
    Schweps: pises to dobre. Clovek na ne nemuze byt ani zly, kdyz je zna osobne. Mnozi z nich jsou fajn lidi, kteri vysazuji remizky, podileji se na ruznych venkovskych akcich, jsou v pohode - akorat maji dosti osobni pohled na to, co je pro prirodu a zver to prave. Jako velke decka. Mam mezi nima celou radu znamych i par pribuznych a jako akorat si cas od casu povzdechnu. Sam chodim do lesa akorat na houby a na bejli, tak co mam kecat do toho, jak to maji delat. Respektuji jejich svobodu - a mam prece pravo vstoupit do sdruzeni a jit prikladem a vychovavat mladou generaci jinak. Jo svoboda ma i sve stinne stranky :o/.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KLOUCZEK: tak tak
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    SCHWEPZ profík by mohl bejt klidně místní, ale ne banda bouchalů
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    zaujalo mno, když jsem zjistil, že návrat vlka - pár smeček přebíhá ze slovenska a polska na severní české a moravské pohoří a pahorkatiny - znamená, že kopytníci přestanou hledat (Ve sněhu třeba) špičky chutných mladých jedliček a ničit je tak na pořád jejich ukousnutím. Právě proto, že nemjaí ten čas a "sitz-fleisch", tak se věnují jiné potravě a tak tedy znamená, že vlci dají jedlímk možnost chytnout se. Jedle tu dříve byli hojně, dnes už jsou skoro vzácné. Takže přejme vlkům dobré zdraví :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: škůdce přírody... no, co na to říct. Snad jen: "Viděl jsem Pepu a on ti tu vysokou žere taky, je to škůdce přírody?" Bylo by naivní si myslet, že se myslivci mohou změnit. Změna je možná jen příkazem seshora, tam je ale bohužel těch myslivců taky dost. Snad po těchto volbách s množstvím nových tváří? Kontaktujme své poslance s přáním omezení mysliveckých pravomocí.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KLOUCZEK: to není uplně ideální. Přece jen je dobré, když místní znají lokální specifika, když tu honitbu mají prochozenou. Aby přijel nějakej profík z města a oddělal kopyta dle kvoty...přece jen: není to uplně tradiční.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam