• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    LALINA
    LALINA --- ---
    nabízí se otázka, mají-li vlastně rybáři větší mozek, než ty jejich ryby:-))))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    PALEONTOLOG: no právě...já jsem ten článek četla... nemají žádná práva, akorát platej a sekají trávu...........devastujou stromy a machrujou:-))))))))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LALINA: "I severočeský rybářský svaz uznává, že jejich členové nemají k pozemkům, za které platí, vlastně žádná práva."
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PATISLAV: Že mají jistotu volnýho fleku pokaždé, když si vzpomenou, že by mohli jít na ryby?
    LALINA
    LALINA --- ---
    zatím mě napadají jenom taková vysvětlení, která těm lidem opravdu nedávají dobrá vysvědčení, co se jejich lidských kvalit týče:-)))))
    ale nebudu předjímat:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: přesně tak.... hodlala jsem se na to zeptat v mým klubu, jsou tam dva právníci... tak esi na to nezapomenu, dám sem odpovedi:-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LALINA: nějak nechápu, co teda vlastně ti rybáři mají z toho, že si ten kus břehu pronajmou...
    LALINA
    LALINA --- ---
    tohle je taky pořádná sebranka, ti rybáři....
    to najímání a vyhazování lidí, to je něco, čeho se bála moje mamí po revoluci: že když ted bude ten kapitalismus, nebudeme moct chodit do lesa, na louky, k řekám a rybníkům jako dřív, protože si to někdo koupí a bude to jenom jeho...

http://zpravy.idnes.cz/rybari-obsazuji-brehy-labe-a-delaji-jako-kdyby-jim-patrily-pm9-/domaci.asp?c=A100714_1416620_domaci_itu
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOKES: :o)))
    KOKES
    KOKES --- ---
    přesně tak, třeba takový knihovník ze Zeměplochy je zářný příklad:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: už se vozí:-)))))
    nene, já byla státní zaměstnanec coby archivářka ve státním výrobním podniku. Po převratě jsem v a.s.
    a knihovníci a podobní nejsou žádní úředníci, kteří o něčem rozhodují nebo skrze které jdou nějaký peníze. Naopak jsou to ti, kdo musejí na svoje služby lidem u státu pořád žebrat a škemrat...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Mezinárodní rok astronomie skončil, letošek Organizace spojených národů vyhlásila mezinárodním rokem biodiverzity. Chce upozornit na úbytek biologických druhů a ničení ekosystémů, na nichž je lidstvo bezprostředně závislé.
    http://www.tyden.cz/rubriky/veda-a-technika/veda/z-vesmiru-zpet-na-zemi-rok-2010-patri-biodiverzite_154109.html
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: hele, nepracovala jsi taky jako (neco jako) knihovnice (tedy statni zamestnanec)?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LALINA: a stále budeš mít aspoň z poloviny pravdu :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANNA: je to fuj a politicky nekorektní:-))) jelikož jsem pouhá soukromá osoba, můžu si dovolit literární zkratku:-))
    i s tím, že se na mě někdo, kdo to vzal doslova, povozí:-)))
    ANNA
    ANNA --- ---
    LALINA: a házení špíny a generalizace je ok?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: státní úředníci jsou Jánošíci největší
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: v tomhle jsem spíš pesimista. Podle toho, co vidím v okolních zemích, jsou lidé chamtiví všude, ale v čr (hlavně pokud jde o státní správu) je to na úrovni Ruska/Turecka. Furt je tu nějak to dědictví komunismu, kdo vyjebe se státem, je jánošík. A stát jde na ruku. /OT
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KOKES: vidět sklenici jako poloplnou nebo poloprázdnou? ,)

Desetipatrová Velryba by měla denně z moře načerpat zhruba 500.000 barelů (79 milionů litrů) znečištěné vody a odfiltrovat z ní ropu. Plavidlo může pracovat ve vodách vzdálených asi 80 kilometrů od pobřeží a mořskou vodu nabírá dvanácti otvory na přídi.
    http://zahranicni.ihned.cz/c1-44670730-praci-obrimu-cisticimu-tankeru-velryba-komplikuje-rozbourene-more
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: když to tady tak pozoruju, tak se mi chce odstěhovat a zapomenout. V tomhle světle dostává evropanství nový význam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam