• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    LALINA
    LALINA --- ---
    PETER_PAN: blbost...v tom rozhovoru (jinak ho vůbec neznám) působí úplně příčetně.

Opravdu to, že "někdo" účelově udělal z D8 kauzu, aby na ní exemplárně zabil ekologický snahy, že ji někdo medializoval a demonizoval, to je fakt. Jinde taky trpej, jinde taky jezdej auta, kamiony.
    A to s tema lhutama, že za zdržení může on, je taky blbost- nejvíc se čeká na uřadech

Kolem D8 se účelové vyvolávají emoce a generují populistický nenávistný hesla proti ekologikým snahám, to je zřetelné, pokud se člověk trochu dívá...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PIKSE: ten rozhovor si precti !
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: jestli ten rozhovor neni falsovanej (nepredpokladam), tak to je klasicka ukazka jak jeden idiotskej zmrd muze skodit a zaroven se schodit v banalnim rozhovoru - tohle, presne tohle je ten ekoterorismus o kterem jsem mluvil v minulych prispevcich !!
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Konfederace lesnických a dřevozpracujících svazů (KLDS) dnes vyzvala ministra zemědělství Ivana Fuksu k personálním změnám ve vedení státního podniku Lesy ČR. Důvodem je situace kolem tendrů na těžbu dřeva od roku 2011.
    http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/lesnicke-svazy-pozaduji-vyhazovy-ve-vedeni-lesu-cr_179779.html
    Původní obří tendr v hodnotě 16 miliard korun, který kritizovali politici, ekologové, lesnické firmy a výhrady k němu měl antimonopolní úřad, Lesy ČR zrušily v polovině května. Na podzim proto LČR vypíšou jednoroční tendry na příští rok. Fuksa se k případné výměně managementu LČR nevyjádřil. LČR výzvy a názory konfederace ostře odmítly a označily je za účelové a nesmyslné.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    A rád bych upozornil na jedno sdružení, se kterým sem teď v kontaktu a pro které vypáseme s ovcema a kozama louky s vzácnou florou /hořeček, některé vstavače ap./.

...jde o Daphne, institut aplikované ekologie http://www.daphne.cz/

moc dobřé lidé, odborníci, doktoří přes floru a faunu ..i aktivisti.
    organizují i své-pomoc a vzájemnou pomoc mezi malo-zemědělci a pomáhají jim s granty, nebo určovat, co na jejich pozemcích je "vzácné a chránění hodné" a jak to udělat a jak hnojit ap. aj.

Mají síť už všude možne, kdo má zájem, oslovte je, třeba jako dobrovolníci....aby člověk jen nenadával "na ty nahoře".
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JAGA: vysrat se na předsudky a zpojit se do lokálního života polis. Někdy "lidská blbost bolí" ale jindy se něco podaří a pak si člověk řekne "kurva, stojí to za to". Nejvíce mě potěšily děti z místní školy, když nám pomohly a pak jsme udělali exkurz po místních geo-zvláštnostech a floře a fauně, zakončeno opečením buřtů. škola si splnila průřezové téma "člověk a přiroda" a já byl rád, že jsem je trochu "indoktrinoval" :)

Zelení mají mnoho úrovní - na některých levelech je to jak hnutí brontosaurus :) rozhodbně nesrovnávat vrcholnou a lokální politiku. A už vůbec ne s KSČ. Já člen starny nejsu, ale sympatizuji a pomáhám...
    JAGA
    JAGA --- ---
    SCHWEPZ: Krása! Fandím! Já jsem se zatím akorát dala napsat na kandídátku zelených na nevolitelné místo, ale uvažuju buďto o tom "vstupu do strany" - ale kdo pamatuje totáč, pro toho to zní hrozně - anebo o zapojení do místního občanského sdružení, kde bych určitě mohla dělat aspoň naučné stezky pro děti, psát o přírodě do místního zpravodaje a podobně.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KUATO: .....včera jsem ho konečně přehodil, trvalo mi to skoro dva dny - byl pěkně nacucanej, jak furt prší. Letos je trávy tolik, že nevíme kam s tím - a to je stodola plná sena. Ani tebou zmiňovaní slimáci nestíhají :)
    JAGA: jak říkáš - začít na lokální úrovni, zajímat se o lokální biotopy, o lokální problémy a třeba se i zapojit do komunální politiky. To nemusí být hned kandidatůra - ale aktivní zájem, dotazování ap. Mě trvalo dva roky, než jsem si uvědomil, že aby mě brali na zřetel - třeba ve sporu zda vykácaet starou lipovou alej, protože "suché větvičky mohou padat na auta" - budu muset získat právní subjektivitu. Tak jsme s kamarády založili "Okrašlovací spolek Vraclavského hřbetu" (to je taková opuková vyvýšenina u Vysokého Mýta" a najednou to jde jinak. Starosta se s námi bavit musí :) A najednou jde všechno více hladce. I když - mnozí kreténi nám stále hází klacky pod nohy. Ale zase - abych se pochlubil - máme dáílčí úspěch (a to je nás 6 + dobrovolníci) -

V minulém roce jsme jako sdružení (a pár přátel) nastavily laťku v akci Ukliďme svět (http://ekocentrum.wz.cz/uklidme-svet.html) dosti vysoko. Zde je zhodnocení akce Českým Svazem Ochránců Přírody -

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SH9ujOSCib8J:www.mzp.cz/projekty.2010/supl/256_09_seznam_ucastniku_2009.xls+%22Okra%C5%A1lovac%C3%AD+spolek+Vraclavsk%C3%A9ho+h%C5%99betu%22&cd=4&hl=cs&ct=clnk&gl=cz

Mánme tam tříděného odpadu v některých kategoricíh nejvíce z republiky....fakt mě to málem zhodilo ze židle...

....a takové věci člověku pak dodají chuť do dfalší práce.
    ...i když se letos v tom potůčku pod strání (bývalé germánské hradisko, MArkomani) zase objevil bordel a pneumatiky. Holt - je to běh na dlouho trať.
    JAGA
    JAGA --- ---
    Nojo, to je všechno pravda. Taky mám nepřeházený kompost a je nejvyšší čas se mu věnovat.
    KOKES
    KOKES --- ---
    ono se říká, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAGA: ja uz ted jsem zoufaly z toho, ze budu prehazovat letos rekordni mnozstvi kompostu - tak kolem 10m2, ale zahrada a vsichni, kdo z ni ziji (my, slimaci, mysi..) mi pristi rok podekuje. priznavam, neni to nic moc, ale je to na lokalni urovni :o))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JAGA: mám chuť udělat něco zoufalého, ale nechci se dostat do vězení. To, co navrhuješ ty, až tak zoufalé není ;)
    JAGA
    JAGA --- ---
    To je strašná depka. Já si tu původní normalizaci v 70. letech moc dobře pamatuju, zničili mi mládí, a to, co se děje na MŽP, to opravdu nepříjemně připomíná. Takové to slizké ujišťování, že příroda se bude nadále chránit, ale tak nějak "neaktivisticky", "aby se nebránilo rozvoji podnikání" nebo jak to říkají... brrrr!!!! Takže přírodu si představují jako pěkně posekané a vyherbicidované golfové hřiště. Asi jako Husák si představoval kulturu pro mládež jako Festival politické písně Sokolov a seriál Žena za pultem. Ble.
    Lidi, nemáte chuť udělat něco zoufalého, jako např. vstoupit do strany Zelených a snažit se něco dělat aspoň na lokální úrovni? Nebo tam už někdo jste? Poraďte!
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: Lidé na ministerstvu se střídají. Ti, kdo mají silný názor, jej vyslovují, ať jsou vevnitř, nebo venku. Takový hlas je v diskusích slyšet. Proto hlas těchto lidí nepochybně přispěje k dobré práci ministerstva, i když nesedí na úřednickým místech," řekla Aktuálně.cz Bízková.
    ...Akorát už nebudou mít moc jej prosazovat:-)
    lol, dobrá normalizace
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Zelené ministerstvo je vyčištěno. Aktivisté mají padáka - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=675374
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

o kompostování aneb dosáhnout toho, aby co nejvíce lidí začalo praktikovat jednu z nejjednodušších a nejužitečnějších dovedností v repertoáru zeleného čaroděje, dostávali rostlinné živiny z proudu odpadů zpět do půdy.

Přátelský pozdrav od červů
    John Michael Greer
    http://www.blisty.cz/art/53923.html
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LALINA: !!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam