• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    JAGA
    JAGA --- ---
    PATISLAV: Jsou to skalní pravičáci! nedávno jsem do LN poslala recenzi Davida Holmgrena (permakulturista) a redaktor Tomáš Němeček mi mj. napsal, že to zavání až trochu terorismem střihu Michaela Moora (necituju úplně přesně, ale mělo to ten smysl) - čili Michael Moore je pro ně nejhorší bahno, zatímco mně sice připadá tendenční, ale i vtipný a myslím, že má hodně pravdy...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: obraz nepřítele je třeba budovat a živit, to nevíš?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TAMARIX: ano, je to naprosto stupidní krok. Stupidností se tomu vyrovná snad jen titulek se slovem "ekologové". Nechápu, proč to Lidovky dělají, jsou jejich redaktoři tak hloupí nebo tak podlí?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PATISLAV: Ach jo.. Tohleto je fakt pitomý a asi jediný k čemu je to dobrý je, že se poukáže na problém.. Každopádně většina společnosti si beztak akorát pomyslí něco o blbých ekofašistech a bojovnících za lidský práva zvířat.. Chce to dělat osvětu trochu efektivněji, vypouštění nic moc neřeší, když zvířata beztak umřou a pokud přežijí, páchají škody na původní fauně a vegetaci. Viz psík mývalovitý apod..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JAGA
    JAGA --- ---
    PETER_PAN: Mirek Patrik mohl mluvit krásněji a líbivěji, to uznávám, ale v zásadě má pravdu. Ten argument "ekologové jen zdržují, auta smrdí lidem pod okny a už mohla dávno jezdit o kus dál po dálnici" totiž demagogicky zastírá podstatu věci - že není možné, aby ŘSD a nějaké stavební firmy toužící bagrovat, betonovat a rýžovat peníze za předražené dálnice diktovaly veřejnosti, co a kde se bude stavět, a pošlapávaly přitom práva občanů i přírody - která se sama ozvat nemůže. Respektive ona se ozývá jinými cestami (růst alergií, rakoviny apod.), ale to už je mimo tuto diskusi. Ta dálnice, o které je řeč, ničí cenné přírodní území, přitom stačilo vybudovat tunel, který by se v té obrovské hromadě miliard za tu dálnici v podstatě už ztratil.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PETER_PAN: blbost...v tom rozhovoru (jinak ho vůbec neznám) působí úplně příčetně.

Opravdu to, že "někdo" účelově udělal z D8 kauzu, aby na ní exemplárně zabil ekologický snahy, že ji někdo medializoval a demonizoval, to je fakt. Jinde taky trpej, jinde taky jezdej auta, kamiony.
    A to s tema lhutama, že za zdržení může on, je taky blbost- nejvíc se čeká na uřadech

Kolem D8 se účelové vyvolávají emoce a generují populistický nenávistný hesla proti ekologikým snahám, to je zřetelné, pokud se člověk trochu dívá...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PIKSE: ten rozhovor si precti !
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: jestli ten rozhovor neni falsovanej (nepredpokladam), tak to je klasicka ukazka jak jeden idiotskej zmrd muze skodit a zaroven se schodit v banalnim rozhovoru - tohle, presne tohle je ten ekoterorismus o kterem jsem mluvil v minulych prispevcich !!
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Konfederace lesnických a dřevozpracujících svazů (KLDS) dnes vyzvala ministra zemědělství Ivana Fuksu k personálním změnám ve vedení státního podniku Lesy ČR. Důvodem je situace kolem tendrů na těžbu dřeva od roku 2011.
    http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/lesnicke-svazy-pozaduji-vyhazovy-ve-vedeni-lesu-cr_179779.html
    Původní obří tendr v hodnotě 16 miliard korun, který kritizovali politici, ekologové, lesnické firmy a výhrady k němu měl antimonopolní úřad, Lesy ČR zrušily v polovině května. Na podzim proto LČR vypíšou jednoroční tendry na příští rok. Fuksa se k případné výměně managementu LČR nevyjádřil. LČR výzvy a názory konfederace ostře odmítly a označily je za účelové a nesmyslné.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    A rád bych upozornil na jedno sdružení, se kterým sem teď v kontaktu a pro které vypáseme s ovcema a kozama louky s vzácnou florou /hořeček, některé vstavače ap./.

...jde o Daphne, institut aplikované ekologie http://www.daphne.cz/

moc dobřé lidé, odborníci, doktoří přes floru a faunu ..i aktivisti.
    organizují i své-pomoc a vzájemnou pomoc mezi malo-zemědělci a pomáhají jim s granty, nebo určovat, co na jejich pozemcích je "vzácné a chránění hodné" a jak to udělat a jak hnojit ap. aj.

Mají síť už všude možne, kdo má zájem, oslovte je, třeba jako dobrovolníci....aby člověk jen nenadával "na ty nahoře".
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JAGA: vysrat se na předsudky a zpojit se do lokálního života polis. Někdy "lidská blbost bolí" ale jindy se něco podaří a pak si člověk řekne "kurva, stojí to za to". Nejvíce mě potěšily děti z místní školy, když nám pomohly a pak jsme udělali exkurz po místních geo-zvláštnostech a floře a fauně, zakončeno opečením buřtů. škola si splnila průřezové téma "člověk a přiroda" a já byl rád, že jsem je trochu "indoktrinoval" :)

Zelení mají mnoho úrovní - na některých levelech je to jak hnutí brontosaurus :) rozhodbně nesrovnávat vrcholnou a lokální politiku. A už vůbec ne s KSČ. Já člen starny nejsu, ale sympatizuji a pomáhám...
    JAGA
    JAGA --- ---
    SCHWEPZ: Krása! Fandím! Já jsem se zatím akorát dala napsat na kandídátku zelených na nevolitelné místo, ale uvažuju buďto o tom "vstupu do strany" - ale kdo pamatuje totáč, pro toho to zní hrozně - anebo o zapojení do místního občanského sdružení, kde bych určitě mohla dělat aspoň naučné stezky pro děti, psát o přírodě do místního zpravodaje a podobně.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KUATO: .....včera jsem ho konečně přehodil, trvalo mi to skoro dva dny - byl pěkně nacucanej, jak furt prší. Letos je trávy tolik, že nevíme kam s tím - a to je stodola plná sena. Ani tebou zmiňovaní slimáci nestíhají :)
    JAGA: jak říkáš - začít na lokální úrovni, zajímat se o lokální biotopy, o lokální problémy a třeba se i zapojit do komunální politiky. To nemusí být hned kandidatůra - ale aktivní zájem, dotazování ap. Mě trvalo dva roky, než jsem si uvědomil, že aby mě brali na zřetel - třeba ve sporu zda vykácaet starou lipovou alej, protože "suché větvičky mohou padat na auta" - budu muset získat právní subjektivitu. Tak jsme s kamarády založili "Okrašlovací spolek Vraclavského hřbetu" (to je taková opuková vyvýšenina u Vysokého Mýta" a najednou to jde jinak. Starosta se s námi bavit musí :) A najednou jde všechno více hladce. I když - mnozí kreténi nám stále hází klacky pod nohy. Ale zase - abych se pochlubil - máme dáílčí úspěch (a to je nás 6 + dobrovolníci) -

V minulém roce jsme jako sdružení (a pár přátel) nastavily laťku v akci Ukliďme svět (http://ekocentrum.wz.cz/uklidme-svet.html) dosti vysoko. Zde je zhodnocení akce Českým Svazem Ochránců Přírody -

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SH9ujOSCib8J:www.mzp.cz/projekty.2010/supl/256_09_seznam_ucastniku_2009.xls+%22Okra%C5%A1lovac%C3%AD+spolek+Vraclavsk%C3%A9ho+h%C5%99betu%22&cd=4&hl=cs&ct=clnk&gl=cz

Mánme tam tříděného odpadu v některých kategoricíh nejvíce z republiky....fakt mě to málem zhodilo ze židle...

....a takové věci člověku pak dodají chuť do dfalší práce.
    ...i když se letos v tom potůčku pod strání (bývalé germánské hradisko, MArkomani) zase objevil bordel a pneumatiky. Holt - je to běh na dlouho trať.
    JAGA
    JAGA --- ---
    Nojo, to je všechno pravda. Taky mám nepřeházený kompost a je nejvyšší čas se mu věnovat.
    KOKES
    KOKES --- ---
    ono se říká, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAGA: ja uz ted jsem zoufaly z toho, ze budu prehazovat letos rekordni mnozstvi kompostu - tak kolem 10m2, ale zahrada a vsichni, kdo z ni ziji (my, slimaci, mysi..) mi pristi rok podekuje. priznavam, neni to nic moc, ale je to na lokalni urovni :o))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam