• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KOKES: Sem to spíš pochopila tak, že má rozhodovat ministerstvo a ne samozvané neziskové organizace. Ono je to vcelku fakt logický - kdyby většinová společnost měla apriori zájem o ochranu přírody, tak zvolí třeba stranu Zelených. Veřejnost ve volbách dala jasně najevo, kterému programu dává přednost a je fér podle toho jet. Když něco chce většina, tak menšina má prakticky smůlu. Když většina lidí chce dálnici, je blbost místo ní třeba vysázet les. Tohle prostě je logický. Logický samozřejmě z určitýho úhlu pohledu, který je oproti jiným pohledům nejméně komplikovaný a jako takový nejsnáze použitelný.

V té diskusi s Drobilem mě strašně zaujala tahle otázka: "Pekny den pane Ministre. Nemate pocit, ze jste pojal smysl Vaseho ministerstva spatne? Nema MZP byt ministerstvo, ktere pusobi vlastne jako ombudsman prostredi, ve kterem zijeme a snazi se omezovat dopady lidskeho chovani na nej? Dekuji, J.H."

Mě vlastně nikdy nějak nenapadlo pochybovat, že to tak není (nemělo by být). Nicméně pan Drobil má jednoznačnou odpověď: "Opravdu ne." ... Docela mě mrzí, že to víc nerozved..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LALINA: kdyby jenom skladištěm, ale i odpadkovým košem...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PETER_PAN: výborně, bejt skladištěm Evropy, po tom jsem tajne za totáče toužila :-/////
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    LALINA: treba to ze nektere firmy tady maji mezinarodni sklady ? .. LEGO napriklad - pro celou EU !
    KOKES
    KOKES --- ---
    TAMARIX:tak ten má jasnou logiku:-P na ministerstvu mají být jen lidi kteří dostali mandát ve volbách a zbytek pryč! Konečně je mi jasné, proč po každých volbách ministři vyhazujou celý oddělení..
    To je fakt špatný. Když se do tohohle implantuje definitiva, tak vyhození dostanou doživotní padáky a všechno budeme platit:-)
    LALINA: tak ono vybudovat ty markety a infrastrukturu nějakou dobu trvá...taky tvrdím, že kdyby lidi tolik nekupovali, nebyl by takový provoz na silnicích:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: leta po revoluci to taky slo jinak.... tyhle krabice jsou až posledních cca 10-15 let... jezdím na Mladou Boleslav a to je tragédie tam....
    doufám, že ta krize bude aspon k tomu, aby se sen kdovíodkud netahal bordel a krámy z celý evropy... ta nadprodukce a nadspotřeba haraburdí jednou snad musí skoncit....
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: tak dřív nebylo žádný zboží, co pětiletka vyrobila, se lifrovalo na východ, takže...
    LALINA
    LALINA --- ---
    TAMARIX: to je čtení na žaludeční vředy
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: na popel serepes

jde o to, že - jak se zdá - budou ted vyrůstat ty morbidní obří plechárny na venkově?!?!?! to je trgedie!

prosím vás, jak se to dělalo dřív, vždyt dřív nebyly takovýhle vopičárny nelogi(sti)cký potřeba!
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: to se vždycky dělalo cenou pozemků. Když si blbečci prodávali např. Zličín za jednu korunu, tak ať si teď posypou hlavu popelem. Byly to naše peníze.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SCHWEPZ: Cílek je BOREC největší, to je jasná věc.

Jinak včera proběhla na i DNES on-line diskuse s ministrem ŽP Drobilem. Mrkněte sem: http://zpravy.idnes.cz/ministr-zivotniho-prostredi-pavel-drobil-fir-/odpovedi.asp?t=DROBIL .
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: já věřím v to, že to jde... Že jde věci pomalu vrátit..je to ajko rekonvalescence po chemtoreapii... Lidi myslím budou zase víc pěstovat svoje...

Včera v E15 psali, že se hodně zvyšuje počet ekofarem a pozemků ekologicky obdělávaných...
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: obavam se, ze to neni tak jednoduche - vetsina remizku je neobnovitelnych, protoze rozdelovaly krajinu na mnoho drobnych policek, jak patrily jednotlivym sedlakum. remizky byly v podstate hromady kameni, ktere z tech poli byly vybrane, postupne, jak na to naval vitr listi, tak zacaly zarustat travou a chytly se tam kere typu bez, lisky, sipky.. muselo to byt plne jesterek a hadu, brouku a podobne havete, ktera musela pochytat hafo housenek, a vseliceho podobneho. tohle je neobnovitelne, protoze dnes jsou lany spojene. jedina nadeje je u okraju ruznych prikop a kolem cest - tyto zase byly drive vsechny obsekavane, protoze lide potrebovali kazde steblo travy na seno pro svoje zviratka. dnes uz skoro nikdo nic nechova a malokdo se o svoje stara, takze to zarusta naletama. v idealnim pripade se vsak bude jednat o jednotky procent z puvodnich remizku. muzeme jen zamacknout slzu a povzdechnout, ze alespon neco.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: a co opatřit pole remízky, které komanči slavnostně zničili?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ: Vláda od příštího roku výrazně zpřísní podmínky pro pěstování kukuřice, brambor či řepy na bezmála polovině orné půdy v zemi. Tyto plodiny totiž napomáhají půdní erozi, takže při vydatných deštích nejsou pole schopna zadržovat vodu, která se pak spolu s bahnem valí na silnice, do vesnic a potoků. Jako se to stalo i při srpnových povodních na severu Čech.
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=676136
    Nové vládní nařízení znamená, že na více než 1,1 milionu hektarech, tedy na téměř 45 procentech orné půdy, které patří do kategorie mírně erozně narušených polí, se budou moci pěstovat vybrané plodiny jen v případě, pokud se použijí šetrné metody - například setí bez orby do nepřipravené půdy.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Půda je vyčerpatelný, nenahraditelný a jen velice pomalu se obnovující přírodní zdroj. Je základem udržitelného zemědělského hospodaření a jako s takovou by se s ní mělo zacházet," řekl ministr zemědělství Ivan Fuksa.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Tak tenhle citát od Cílka, mě zahřál u srdce, nejen pro to, že přesně takto s naším spolkem postupujeme - tesat do kamene!!

"Hledejte návod ve starých mapách" radí geolog, klimatolog, filosof a popularizátor vědy V.Cílek, když se jej zeptáte, jak člověk může přispět k péči o krajinu kolem sebe. "Tady jsme měli pramen, tuhle byl rybník, můžeme je znovu obnovit. A tady byla alej. Pojďme a znovu ji vysázíme".
    JAGA
    JAGA --- ---
    PATISLAV: Jo, souhlas, pravičáctví samo - pokud jde o názor, že se lidé mají spíše postarat sami o sebe - není nic špatného. Často také pravicoví konzervativci chrání přírodu. Mám na mysli takové ty ekonomické liberály (nikoli myšlenkové liberály), pro které je lidská svoboda totožná se svobodou podnikání. Ti jsou pro přírodu nejdestruktivnější, protože jim skutečně stačí ke spokojenosti to zherbicidované golfové hřiště, případně sjezdovka s pohodlným zázemím, a nic jiného nepotřebují.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DAN9K: Tak třeba Respektu jsem psal jedinkrát a ti mi odpověděli hned a dokonce použili jednu z mých otázek do dalšího vydání. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam