• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    to jsou mi věci:

Ministr Fuksa plánuje totální privatizaci - rozprodej - lesů ČR...

a Drobil kontruje smělým plnánem: http://domaci.ihned.cz/c1-46390620-drobil-veze-prekvapeni-navrhne-aby-se-jadro-zaradilo-mezi-obnovitelne-zdroje
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: pan ministr životního průmyslu asi přikáže armádě propuštěných fundamentalistů z MŽP jít balakrylem natírat sežraný les na zeleno?
    Bravo, jak geniální nápad, to by žádný Němce na druhý straně Sumavy ani Bursíka ani odborníky přírodovědce nikdy nenapadlo !!!
    Je to holt originál, ten náš Debil..pardon, Drobil a to se najdou lidi, kteří si o něm myslí, že to je trotl a parchant...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Uhlí a plyn dostávají 10x větší dotace než zelený proud - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=676680
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JAGA: no, protože se maj kam schovat.
    JAGA
    JAGA --- ---
    PATISLAV: Nojo, možná... musím si slimáků a plzáků víc všímat. Hlemýždi s domečkem tedy určitě nezmizeli.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: to je prostě stěhování národů:-))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JAGA: jenže já právě ty naše už taky skoro nevídám...
    JAGA
    JAGA --- ---
    PATISLAV: Ale já bych fakt řekla, že plžů je teď víc než dřív - těch "našich" je možná pořád stejně a ti španělští se vyloženě přemnožují, protože nemají ty přirozené nepřátele. Asi nejde o to, že by neměli co žrát, ale že dávají přednost tomu co my (i když - mně sežrali durman). Zase na druhou stranu - veškerý mulč a "plošný kompost" dosti rychle mizí, asi díky nim, takže jsou vlastně prospěšní pro vytváření humusu v půdě.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: to by ale znamenalo, že ty naše plže musí vytlačovat aktivně, protože nevěřím tomu, že by u nás nebylo dost potravy pro oba.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SCHWEPZ: no ten "indicky bezec" prej neni chutnej obecne (jeho maso) a prej slimaky by si vybral, ze mu moc chutnaj :-)))
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: haha...no, jestli jde opravdu o uhlík, tak jsou úplně vedle. V asfaltu je vázáno nejvíc uhlíku ze všech stavebních hmot:-)
    Tj země, která chce produkovat nejmenší uhlíkovou stopu, musí stavět silnice...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PETER_PAN: ...letos je slimáků plná prdel, babička je nestíhá sbírat. Ty kachny mají prý v německu, farmářům je pujčují. Domnívám se, že je musí od mládí těmi plži krmit, aby si na ně zvyknuli. Místní "experti" mě v hospodě tvrdili, že to maso kachen se pak ale nedá jíst. Tak nevím. Každopádně před rokem 1996 tu prý tyhle "španěwlský svině" nebyly. Nepředpoládám, že přešly Alpy, asi je sem dovezly v nějaké bedně. Tradičního "českýho" šedýho plže skoro nevidím, ale těch hnědo-oranžovejch je mraky...vožírají mi i letos sázenou plantáž rychle rostoucích topolů, což mě nasralo :)

a tohle mě dnes pobavilo:
    Finsko chystá první trvale udržitelnou dálnici světa
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/doprava/clanek.phtml?id=676475
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    KUATO: taky mi přijde, že nejlepší variantou a řešením je odejít na vesnici a zkoušet si aspoň něco vypěstovat/vychovat sám. Není to vůbec jednoduchý, sami to zažíváme, zeleninu žerou slimáci, kuřata odnáší liška, slepice zanáší...soběstatčnost neexistuje, je na internetu
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAGA: pesimistum nezbyva (pokud teda nechcou akorat rozsirovat vyctene rozumy na internetu) nez si koupit barak na venkove s nejakym pozemkem a zkusit jedinou alternativu, ktera se ve vysledku pocita - zkusit si nejake to jidlo vypestovat/vychovat sam. zkusit si, jake je to byt aspon castecne sobestacny. verim, ze vetsina jich se zacne modlit, aby k zadnemu rozpadu soucasneho systemu nedoslo, spise k reformovani vlivem treba dalsich a dalsich ekonomickych a ekologickych krizi.
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    JANYNA: já jsem z tisku vyrozuměla, že se ty tendry bud stáhnou, nebo nechaj dojet (asi prý ekonomičtější) ale nikdo se nevybere. Ale to jsou asi jen takový těšínský jablíčka co?
    JAGA
    JAGA --- ---
    KUATO: Jsem potěšená, že argumentuješ na věcné úrovni. Vcelku souhlasím s tím, že takové věci jako barterové místní komunity začnou fungovat spíše až pod tlakem, dnes je to takové neškodné hobby pro pár výstředníků. Nicméně - je dost pravděpodobné, že v budoucnosti se budeme muset dosti nepříjemným způsobem uskrovnit, a pak by nám tyhle zkušenosti a náměty mohly být ještě dobré. Pouhými zelenými technologiemi bez snižování úrovně konzumu se udržitelnosti dosáhne těžko, takže bych intuitivně řekla, že nějaké ty průšvihy lidstvo v budoucnu čekají. Myslím, že pro lidi, kteří to cítí podobně (a často jsou větší pesimisté než já), je skoro vnitřní nutností zkoušet nějaké alternativy a nevézt se pasivně s tím konzumním průměrem.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Ani po několika týdnech mi nepřišla žádná odpověď na můj e-mail panu Nečasovi a Fuksovi ohledně tendrů Lesů České republiky. Nezapomeňte, že tendry budou vypsány již za 10 dní. Protože e-mailová konverzace s pány příliš nefunguje, Hnutí duha vyzývá, abychom se přidali k jejich telefonickým apelům.

Z Facebooku, kde se celá akce probírá:
    "Na Nečase je nejlepší číslo: 224 002 662. Paní Nagyová je příjemná. Na Fuksu je nejlepší číslo 221 812 333 - sekretariát ministra, paní taky příjemná."

Výzva Hnutí duha: http://www.hnutiduha.cz/lesy/?tunelovani

Já už jsem jim zavolala a alespoň ten vzkaz nechala, co vy? Jde o naše lesy, lidi. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam