• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: jo, četla jsem to v Metru....ovšem dále psali, že corrida je španělská, proto ji rušej, ale jiné "kratochvíle s býky" nerušej a jsou taky pěkně hnusný.... takže nejde o zvířata, ale o politiku.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    O víkendu se v Barceloně uskuteční zřejmě poslední korida v Katalánsku, které se od ledna stane druhým regionem v zemi, kde bude korida zakázána.

RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PATISLAV: to jsem asi úplně nepochopil :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    RANITOMEYA: A bude z toho Orangunta Kinte...?
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    SCHWEPZ: Nedávno jsem četl, jak se orangutani hezky přizpůsobují životu na plantážích a že je lidé prozatím tolerují. Musejí se tam prý sice víc ohánět při shánění potravy, ale jde to.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ha, takže KUŘÁCI jsou oním dávno hledaným vývojovým mezičlánkem mezi opicí a člověkem!!
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Orangutani v zoologické zahradě v indonéském městě Solo si užívají víc než jinde v zajetí. Mohou si totiž, kdykoli se jim zlíbí, zakouřit. Návštěvníci zoo je ochotně zásobují cigaretami a zaměstnanci zahrady proti jejich kratochvíli nijak nezasahují. A ochránci se bouří.

Poměry v zoo Taru Jurug kritizoval ředitel střediska pro ochranu orangutanů Hardi Baktiantoro. Podle něj byl v zahradě před dvěma lety pořízen videozáznam mladého samce, jak si pokuřuje se svým pětiletým mládětem. Zatímco on krátce poté zemřel, jeho potomek se oddává zlozvyku dodnes.

Baktiantoro naopak chválil přístup jedné malajsijské zoologické zahrady, kde chycenou samičku, která rovněž uměla kouřit, ihned umístili do karantény, kde podstupuje odvykací kúru.

Ve volné přírodě žije už jen asi 50 až 60 tisíc orangutanů, z nich 90 procent v Indonésii. Tito zrzaví lidoopi jsou ohroženým druhem vinou pytláctví a také kvůli ničení jejich pralesního prostředí.

Indonesia smoking orangutans.....public warned - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ZXPgPiTq6Tg&feature=player_embedded

LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: protože všechno souvisí se vším:-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV: Já, ač věřím v dominantní vliv slunce na proměny klimatu a taky vím, že přes množství dat se k absolutním závěrům ani nemůžeme dostat, se musím přidat na stranu patislava, protože slovíčka jako "nic" a "nic než" jen prokazují ideologičnost a rigiditu a nikdy nepomohli projasnit problematiku.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    THE_SECOND_GUY: a na jakém základě jsi dospěl k tak absolutnímu závěru? Jde mi o to slovíčko "nic". Jsem otevřen názoru, že vliv člověka nemusí být tak velký jako vliv ostatních faktorů, říct ale, že nemá vliv vůbec, to zavání ignorováním historické zkušenosti - člověk na téhle planetě mění veškeré přírodní procesy už dlouho a úspěšně -> proč by pro něj mělo být ovlivnění klimatu tak nemožné?

Jednoduchý argument: člověk za dobu své existence zlikvidoval téměř polovinu veškerého lesního porostu (nepočítám lesy zničené a znovu vysázené). Museli bychom připustit, že lesy na Zemi nemají na klima žádný vliv, abychom mohli tvrdit, že na klima nemá vliv člověk.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    no OT to je, ale ten norskej pán má čirou náhodou pravdu... jestliže něco jako globální oteplování opravdu probíhá, tak to nemá nic společnýho s člověkem nebo jeho civilizací....
    LALINA
    LALINA --- ---
    THE_SECOND_GUY: to taky..... nejlepší je, že všichni tihle jsou naprosto přesvědčení o svojí pravdě a o tom, jak giganticky jsou světu přínosní ...ale to je OT
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    zato někteří spisovatelé a "mírotvorci" to škoda mluvit vůbec neni....
    LALINA
    LALINA --- ---
    ale to, že nekdo něco v laboratoři vybádá neznamená, že je celkově moudrej a má rozhled, to rozhodně ne a někteří vědci...ech...škoda mluvit.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    HONZISSH: To je jenom chyba v systému nobelovek... taky míchat ceny za přínos vědám s cenama za úplný kraviny je prostě chyba od začátku... Nobelovku za fyziku právě jentak nějakej jouda nezíská, zatimco za mír nebo literaturu klidně kdejakej zrovna populární strejda....
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    LALINA: když se nad tím zamyslíš, tak Nobelovku má i Obama, takže to asi moc směrodatný nebude...=)
    LALINA
    LALINA --- ---
    aha...tak fyzik...mno i mezi fyziky se najdou joudové.. chápu, že ho štve třebas vyrábění paniky a korporace přisátý na "potlačování oteplování"... to ano, ale popírat to, to už je hloupst...
    Osobně si ale myslím, že to oteplování je plus minus přirozený v životě planety, nicméně trochu toho strachu idstvu nezaškodí a trochu nějakýho rozumnýho sebeomezení snad přinese, at už je oteplování hrozba nebo ne...

jen mě budou zajímat ty způsoby, jak se pokusit oteplování omezit. Už jsem četla strašidelný a hrůzostrašný nápady na toto téma...
    Možná by bylo lepší omezit emise, to ano, ale jinak nechat Zemi, aby žila tak, jak žít má... člověk je taky někdy horký a jindy studený, proč by nemohla země?
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: jo, je to idiot s totálně omezeným rozhledem nejspíš... když takhle argumentuje pepa z horní dolní od piva páté cenové skupiny, chápu to, ale nositel NC...hele, za co on ji vlastně dostal, za konceptuální umění oživující veřejný prostor světových suburbií ? ;)))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Pardon za vulgarity, ale mě tahle absence logiky a otevřené sobectví strašně vytáčí. Bez ohledu na to, že si škodlivostí globálního oteplování sám nejsem jist.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam