• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    CROSS: ale tak jasně....nebuď tak akurátní a přísnej :o)
    PATISLAV: je to tak. A k těm vývozům hlušin: od toho jsou tu státní instituce, aby to pohlídali. Ale víme jak to dopadá - úplatných je mnoho :(

A připomínám také Cílkovu argumentaci k regeneraci ("revitalizaci") lomů a dolů. Psal o tom mnohé

např.:

Lomy a těžba surovin - Někdy je nejlepší strategií nechat přírodě volnou ruku.
    http://krajina.kr-stredocesky.cz/article.asp?id=44

a tady na odborné bázi:

Spontánní sukcese a rekultivace v lomech
    http://web.natur.cuni.cz/zoologie/BP_Podzim_29/Borska.pdf

Popřípadě:

DESET ZÁSAD LOMOVÉ REVITALIZACE
    Rekultivace vápencových lomů - Navážka brání rozmanitosti rostlin
    http://www.vesmir.cz/clanek/rekultivace-vapencovych-lomu

CROSS
    CROSS --- ---
    SCHWEPZ: v první řadě si myslím, že z hlediska plánů na těžbu v Beskydech je úplně jedno, co Bakala čte a jestli vůbec něco. Poznámka směřovala k tomu, že by mohl, kdyby měl zájem.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    CROSS: myslíš, že má Bakala čas číst články od Cílka? Čas jsou peníze, ...musí přece rozmnožovat kapitál ,)
    LALINA: ještě máme uran, ale ten bych taky "šetřil" :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    CROSS: aha..jo tak to jo...
    CROSS
    CROSS --- ---
    LALINA: vzhledem k tomu, že Cílek píše Bakalovi do Respektu, měl by
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: Cílek ve svý knize píše, že uhlí je to jediný,co máme a měli bysme si ho fakticky šetřit až nastanou krize a nebo vydírání dodavateli apod...
    tak nevím, jestli Bakala čte Cílka:-)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SCHWEPZ: Jojo, psala kamarádka. Hodí se asi i sem: [ Lokální alternativní, etické a demokratické ekonomiky ] Pokračuje tamtéž v doktorandském, téma má nerůstové modely ekonomiky a teď čerpá inspiraci ve Španělsku, i když nikoliv kvůliva tamější omladině v ulicích. ;-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Zajímavě pojatá diplomka:

Ničí práce svět?
    Použitelnost 2. termodynamického zákona a pojmu entropie v environmentální argumentaci

http://is.muni.cz/th/144194/fss_m/
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PATISLAV: samozrejmne "koserovani" ~ preklep
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PETER_PAN: kosirovani?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MAKOSHARK: nemluve o tom co mi rikal jeden Spanel, ze treba vubec neji maso/masne vyrobky z nekterych oblasti pac tam prej zvirata umiraj 30-40 minut, ale ze u nich (valencie) kde vyrustal a zna pomery na vesnici je to v pohode ..
    .. tady v tom auditku je to OT, ale EU by uz mela konecne mela vymahat system welfar kdyz se jim tak chlubi !

.. v tomhle smeru je CR na vysoke urovni, znam par rezniku (2) a videl jsem jak se zvirata rutine zabijeji v CR a nemam s tim problem tady ..

.. co bych ale zakazal je kosirovani, nechapu jak je to v Evrope vubec mozny
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    LALINA: poté, co jsem v jedné z hlavních ulic v centru Barcelony La Ramble, viděl trhy se zvířaty, mě opravdu nepřekvapuje, že tam nejde o zvířata - želvy naházené v krabici jak pomeranče, křečci v krabici na slunci, kde polovina jich byla už mrtvých, polovina dehydrovaných těsně před smrtí, ptáci v klecích, do kterých muselo být těžké je vůbec nacpat.. nechápu, jak je tohle v EU možné
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    Arnika - Kouzelník Kocourek nechal z dohledu veřejnosti zmizet čoudící podniky
    http://arnika.org/kouzelnik-kocourek-nechal-z-dohledu-verejnosti-zmizet-coudici-podniky
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: jo, četla jsem to v Metru....ovšem dále psali, že corrida je španělská, proto ji rušej, ale jiné "kratochvíle s býky" nerušej a jsou taky pěkně hnusný.... takže nejde o zvířata, ale o politiku.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    O víkendu se v Barceloně uskuteční zřejmě poslední korida v Katalánsku, které se od ledna stane druhým regionem v zemi, kde bude korida zakázána.

RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PATISLAV: to jsem asi úplně nepochopil :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    RANITOMEYA: A bude z toho Orangunta Kinte...?
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    SCHWEPZ: Nedávno jsem četl, jak se orangutani hezky přizpůsobují životu na plantážích a že je lidé prozatím tolerují. Musejí se tam prý sice víc ohánět při shánění potravy, ale jde to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam