VODOMERKA: Tak trochu v tom dělám :-), takže pamatuju, jak dlouho před tim, než se šlo na akci, už byly známy mezi klukama, co spolu mluví, vcelku dost detaily jak to bude, akorát mi to tehdy přišlo jako pohádky, přece jen jsem v tom oboru tehdy začínal a dělal si trochu iluze, a najednou bžumc a bylo (mne na tom teda spíš zajímalo, co to udělá s cenama elekriky pro výrobce, tam se prognozy bohužel naplnily, kdo to zaplatí, to mi bylo jasný i bez prognozy:-).
PAKOBYLKA: Ono se to bezvadně hodilo, že tehdy spoluvládli, dost na tom měl asi zásluhu chrápací politickej turista Schwarzenberg kterej na jejich kandidátce figuroval,ona tehdy ta vláda visela na koalici se 100 hlasama, takže dostali za cca 6% hlasů 4 křesla ve vládě a mohli docela tlačit, konečně dvě bývalé členky strany zelenejch stály u vyslovení nedůvěry vládě, kterou to složilo.
SCHWEPZ: Tak svym stylem je to invazivní druh, původní zástupci koňovitých vyhynuli v americe před cca 10 000lety, kterej kdyby se nekontroloval, nekontrolovatelně se přemnožuje.
Takže v době, kdy jako invazivní nepůvodní se označují a požaduje se vyzabíjení muflonů (třeba Národní park Podyjí v tom exceluje) a dalších druhů, je teda naříkání nad mustangama tak trochu dost využívání toho, že mustang je idealizovaná ikona. Konečně australani s tim mívaj problém taky.
SCHWEPZ: Mokřady a slepá ramena, doporučuju realizovat pokud možno co nejdál od centra všeho vědění, protože slepý rameno má synonymum komářák a teda, protože tu jedno v okolí máme, nikoli neprávem :-)