KEVIN00: samozřejmě že to patří mezi penzum základnách znalostí o přírodě, která nás obklopuje, stejně tak jako vědět co to je "nov" nebo "ekoton", ale slyšel jsem i VŠ vzdělaný lidi, jak si pletou pěstování/chování. Což už!
Každopádně můžeme se na tom točit, že si autorka článku toto popletla, ale proto jsem to sem nedal, spíše abych otevřel diskusi k tématu "průmyslová VÝROBA masa" - a ten SÉMANTICKÝ POSUN je signifikantní - nepíšu chov dobytka například, ale VÝROBA masa.
Tak jak stoupá blahobyt v zemích globálních jihu a v tzv. rozvojových zemích (Brazili, Čína, Indie) tak další miliardy (!) lidí chtějí "naskočit" na životní styl který panuje od tzv. ZELENÉ REVOLUCE na západě (chemizace a industrializace zemědělství po druhé světové válce)
tj. maso nejlépe každý den.
Miliardy Indů, Číňanů, Brazilců, Indonésanů....v Číně staví na hraniicích obří "giga factory" s stovky tisíc miliony kuřat...robotická ramena a čidla...vytahují kusy z obřích hal kde jsou namačkaní na sebe ...
podle mě to do tématu "ochrana přírody" patří taky, bez ohledu na výhrady které můžete mít k článku v A2.
Global Meat Production and Consumption Continue to Rise | Worldwatch Institute
http://www.worldwatch.org/global-meat-production-and-consumption-continue-rise