MAEDHROS: Yaaaaaaa, na netu prvních pár epizod "Da Qin zhi dao" ke zhlédnutí gratis!
Já vím, že s tím furt nemístně otravuju, ale 4 roky těšení jsou 4 roky těšení, to s člověkem (neřkuli s fangirl) udělá hrozný věci.
Xiao Fenga jako režiséra to nezapře (což není úplně dobře, ten melodramaticky soudružský Meng Tian byl poněkud 哈哈), navíc se do toho tu a tam vloží takovej divnej voiceover, kterej to podle všeho uvádí do historickýho kontextu, což mi z hlediska narace a dramatickýho účinu přijde jako hodně pitomej nápad...
Ale Xiongnu jsou děsně cool, Modu je frajer (hrdelní zpěv v soundtracku je klišé, ale já to chválím...:-)), Zhao Gao je *naprosto* k sežrání (zatím se tváří neškodně, ale už se nemůžu dočkat, až to rozbalí a začne záporačit) a Kou Shixun se mi jako Qin Shihuang zatím velmi zamlouvá.
(Korunní princ toho zatím moc nenamluvil, ale je podle očekávání velmi dekorativní.)
Jo, a ústřední hudební motiv je total ušní červ.
Po první epizodě těžko soudit (zdá se, že prvních pár dílů bude co do tempa, tónu a akčnosti hodně "introductory", takže žádná smršť), ale zatím se to tváří slibně.
Je teda ale fakt, že jakmile to má něco společnýho s Qinama, jsem schopná skousnout i mejdlosrágory typu "Ancient Terracotta War Situation"...:-} (DQZD se ale zatím naštěstí jeví jako podstatně lepší počin.)