• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRBylinky z českých luhů a hájů
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    NATHAELEN: Zkoušela si konopí?
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    Prosím, nezmáte někdo něco opravdu funkčního na extrémně akutní exém (alergie)? Oves funguje, ale pomalu. Za tři dny mám jít na jeviště a mám ruce, jak kdybych je strčila do mraveniště. Měsíček, bendovky, adermu, oves apod. prosím vynechte. Zabírají, ale ne dost rychle. Začínám být zoufalá :o( Díky
    PANSTEJK
    PANSTEJK --- ---
    STENNY: ok, díky
    STENNY
    STENNY --- ---
    PANSTEJK: Jestli myslíš zanícení kolem, tak lihový výluh (a nejlíp ne z vodky, ale tak ze 70% lihu) měsíčku. Kostivalová tinktura taky funguje.
    PANSTEJK
    PANSTEJK --- ---
    zdravim, nevite nekdo co by zabralo na zatrzeny nehet? uz se s tim trapim skoro dva mesice a porad ne a ne to prestat. diky
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    já to piju v průběhu, nechám to tam, slít to můžeš, ale louhovala bych to aspon 3 měsíce
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    PANSTEJK: měl by mít obdobné a snad i lepší účinky jak běžný česnek. čili na tlak, cévní a trávicí ústrojí a imunitu. co se týče chuti věděla bych o lepších kombinacích ;-D
    každopádně v knihách o bylinkách, co mám doma k němu buď není nic nebo jen opravdu málo. nejvíc sem toho zatím našla asi v knize s receptama z bylin :-)
    PANSTEJK
    PANSTEJK --- ---
    EWUSHA: co to ma za ucinky? nebo se to tam pridava jen kvuli chuti? nikdy jsem to neslysel
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    LADYWAVE: myslela sem to stejně jak to popisuješ ty :-) a jak dlouho to louhuješ? bo to vypiješ v průběhu? já sem myslela, že to nechám vylouhovat, a pak to sleju a dám jako dárek babičce :-)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    EWUSHA: co to znamená vodka z medvědího česneku? :) já to mám tak, že jsem skrátka dala do láhve s vodkou medvědí česnek, tak do čtvrtiny a tak to nechám, on se pomalu louhuje a nechávám ho tam a piju to....
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Ahojda. Děláte někdo vodku z medvědího česneku? Já to teď zkouším a fárám jak dlouho to mám louhovat a jak se to tluče s různýma lékama. K medvědímu česneku je v knihách vcelku málo informací :-(
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    MALAKK: kůůl
    MALAKK
    MALAKK --- ---
    Jinak pro případ, že by vás to někoho zajímalo, tak se 22.5. otevírá v Praze na Kubánském náměstí farmářské tržiště s čerstvými sezóními českými potravinami a mělo by být pak otevřené 3x týdně. Mají se tam dát sehnat kromě potravin i bylinky, květiny, mošty, šťávy a podobně. Kdyžtak víc info na http://www.farmarsketrziste.cz/
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    ELIZHANNAH: medvedi cesnek se objevuje brzy na jare, asi ve stejnem obdobi jako bledule a sasanky, ted uz je pozde.
    ITAL
    ITAL --- ---
    NATHAELEN: To není moje starost - odpovídal jsem na antibiotika :-)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ITAL: Plato včelího vosku stojí asi 5-12 korun - proč by se to dováželo z Číny?
    ITAL
    ITAL --- ---
    ELIZHANNAH: Jelikož v ČR je léčení včel antibiotiky zakázáno, tak netřeba mít strach. Na druhou stranu jestli jsou ty svíčky z Číny...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LADYWAVE: aha, dík, tak to je škoda...
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    ELIZHANNAH: myslím, že je už po česneku, ale jak začalo jaro pozdě tak možná ještě ne, každopádně, jakmile začne kvést už se nezbírá...až na podzim cibulky, ale to je zas-přijde mi škoda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam