• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRBylinky z českých luhů a hájů
    KORALIN
    KORALIN --- ---
    ahoj, kdyby měl někdo zájem o přesličku rolní...daruji nabo za nějaký menší fin. obnost prodám...
    CIANKAL
    CIANKAL --- ---
    repas pokud to tu je tak sory jedlé rostliny – podrobný přehled | www.NovaZem.info
    Jedlé rostliny – podrobný přehled | www.NovaZem.info
    http://www.novazem.info/jedle-rostliny-podrobny-prehled/
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    EWUSHA:
    reknu zene o jinem principu vyroby :)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    HAWKS: já nejdřív zcedím ty květy a až posléze přidám citron, pomeranč a med :-)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    JANICE_: Myslim ze uz je po nem (po cesneku)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Tohle sice moc vabne nevypada,ale uz je z toho med :)

CIANKAL
    CIANKAL --- ---
    KOCOURR: zatim jeste nijak nebyl cas moc prace . ted jsem dodelavam 7 litru pampeliskove medu + trochu sirupu s pampelisek.problemy se sklenicema neni jich nikdy dost dost to podcenuju:)

k tomu spenatu mozna pridat org spenat(mrazeny ,cersty) tak 1:1 a tim to "vylepsit" a mit porad dobry pocit ze clovek do sebe dostal neco z prirody.
    nebo je pouzit v jinem jidle
    pokud jste nedelali tak doporucuju sirup s kopriv ( zber na podzim) ja pridal matu.
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    KOCOURR: ono je to hodne otazka toho jak mlsny ma clovek jazycek..
    Muj nazor na koprivovy spenat je podobny jako tvuj, ale moji zene chutnal..
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    CIANKAL: tak pokus s kopřivou alá špenát moc nevyšel...nějak to chutnalo jako mokrej pes..., ale po jednom neúspěchu jsme na konzumaci kopřiv nezanevřeli a hodláme experimentovat i nadále ;-) Jak dopadl tvůj experiment?
    CIANKAL
    CIANKAL --- ---
    KOCOURR: dej vedet jak chutnalo. udelam to taky s br knedlikem a pecenym masem. jsem zvedavy
    JANICE_
    JANICE_ --- ---
    neporadil byste někdo kam v praze a okolí na podběl a medvědí česnek? díky
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    CIANKAL: havně na čaj, syrové i sušené, mám je nejraději když končí zima v kombinaci s trochou podbělu - ale s podbělem opatrně, ve vetším množství a dlouhodobě tuším škodí játrům...ale v menším skvěle odhleňuje, je to ideální očista po zimě spolu s kopřivami

Jinak letos jsme se s přítelkyní rozhodli uvařit z kopřiv i nějakou dobrotu, zítra budeme dělat kopřivový "špenát", tak dám info jestli se zavedlo ;)
    CIANKAL
    CIANKAL --- ---
    NATHAELEN: vino :)
    CIANKAL
    CIANKAL --- ---
    KOCOURR: podbel na ten jsem zapomel diky za radu . ted zrovna mame doma kasel takze by se mi hodil.
    koprivy pouzivas jak ? ja z podzimnich delal sirup.
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    CIANKAL: já momentálně podběl a kopřivy (chystám se na rybízové listí), šel by i kontryhel, ale nějak jsem mu zatím nepřišel na chuť

NATHAELEN: a co třeba pampeliškové víno? když se povede, tak se to i dá pít ;)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    nemáte nápad, co s plným košem pampeliškových květů a aby to nebyl med? Než jsem posekala zahradu, tak jsem je nasbírala, protože mi je přišlo líto vzít sekačkou, ale teď nějak nevím, co s nima :o)
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    Ahoj, kde chodíte v Praze na "čisté" kopřivy a pampelišky? díky
    CIANKAL
    CIANKAL --- ---
    ahoj co ted zbirate ?
    ja se vrhl na hluchavky bile , koprivy a pampelisky.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MILUCH: Díky :) Nedbale jsem to rozhodila za domem a uvidíme, co a kdy z toho bude :)
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    jo je;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam