• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    WOLFE
    WOLFE --- ---
    Este aby som sa vyjadril, malo by to byt nieco lacne ... oni zas nie su nejake paranky.
    Takze nemusi to byt nejaka ubermoderna graficka karta (je pravda ze co som si kupil pre seba kompik tak tam bude GTX480 ... :)) ale toto su len 12+15 rocne decka. Ten pocitac pozuviaju hlavne na robenie prezentacii pisanie vo worde, pozeranie filmov a sem tam tie hry (a teda chcel som aby si mohli zahrat nieco kvalitnejsie nez nejaku flasovku alebo nejakeho "2D Maria", ale Crysis 2 (nadsazka) to nemusi byt :D)
    Napriklad pozeral som taku geforce 8400GS ale neviem ci vobec dosahuje kvalitu 6600GT aj ked je o 2 rady (ked trepnem blbost, kludne ma opravte ja sa v tom nevyznam) vyssia. A hlavne ide o to ci to bude moja doska zvladat. Nerad by som daval zbytocne tryskovy motor na trabanta... (preto som pisal aj nazov mainboardu)
    Akurat pomrkavam po GAINWARD GT220 512MB DDR3. Je to sice viac nez som povodne chcel dat, ale vyzera to uz docela dobre.
    WOLFE
    WOLFE --- ---
    Zdravim. Objednal som si novy pocitac, a tento by som rad dal svagrinkam ale stary nVIDIA GeForce 6600 GT (NV43) nejak blbne (chladic na nom strasne huci).
    128 MBytes of GDDR3 SDRAM
    Gainward PowerPack! Ultra/1960/1980 PCX
    PCI Express x8

    Chcel by som im kupit rovnaku alebo podobnu kartu (rad by som nVidiu - zatial som ATI nikdy nemal a nVidie som mal uz niekolko (hned po 3dfx voodoo :D) tak tej znacke tak nejak verim). Aby na tom mohli hrat nejake hry (nieco jednoduche ako NFS Wanted atd.)
    Problem je, ze ja sa vobec v tychto kartach (ani v hardware) nevyznam.
    Ide o to ze neviem ani aky mam presne slot.
    Nejake programy mi zobrazuju Video Bus: PCI Express x8
    Mam mainboard:
    Motherboard Model: DFI LanParty nF4 Ultra-D/SLI-D(R)
    Motherboard Chipset: nVidia nForce4 (Crush CK8-04) + CK8-04 MCP
    ale pritom mi to ukazuje aj
    Motherboard Slots: 4xPCI, 2xPCI Express x1, 1xPCI Express x2, 1xPCI Express x16
    takze nechapem preco to bezi x8

    Ide mi hlavne o to, aby to bolo nejake kompatibilne a nebolo to pomalsie este viac ako je to teraz. Vsade vidim x16 pci-e graficke karty tak neviem.
    A uz vobec nechapem co presne znamenaju tie znacky za nazvom grafickej karty (alebo ked je to bez tej znacky) ako GT/GS/LE/XE/XT/Ultra atd (hladal som to aj cez Google ale nasiel som len irelevantne veci).
    Dakujem
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Teselace: AMD vs. Nvidia - kdo je lepší?
    http://www.svethardware.cz/art_doc-2F052E498825F21CC12577890063338A.html

    Nvidia ve své nejnovější architektuře vsadila na obrovský výkon svého Polymorph Engine, který jde za rámec specifikací DirectX 11. Výkony nasvědčují tomu, že v titulech, kde bude využito extrémní teselace pro podstatné zvýšení vizuální kvality, bude architektura Fermi opravdu excelovat. Náskok nové generace karet GeForce GTX 400 je více než zřetelný, což dokladuje nejen Stone Giant, ale především extrémní módy v Unigine Heaven.



    ROENICK To prislo jako na zavolanou. Abych tak rekl, ha, ha, he, he, ho, ho, ha :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ROENICK: Laboratorne cista demagogie. Proste klasika. Ze ho nikdo neupozorni na to, ze benchmarky Heaven a pod. zobrazuji realnou scenu, ktera muze byt klidne hratelna :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    homg, fakt homg :)

    Navzdory účelovým marketingovým polopravdám a lžím o schopnosti hlavně současných NVIDIA GTX 400 grafik a jejich potenciálu pro náročnou tessellaci, nemají současné grafiky potřebný výkon a žádnou náročnější, než aktuálně se občas objevující se základní tessellaci, ve skutečných hrách nezvládnou!!! ATI Radeon HD 5000 i NVIDIA GTX 400 grafiky jsou pro DX11 hry s tessellací použitelné úplně stejně, co je hratelné na jednom, bude hratelné za stejné ceny i na druhém, a co ne tak ne.

    http://www.ddworld.cz/aktuality/software/crysis-2-v-dx11-s-3d-bez-ztraty-vykonu-podpora-8jadrovych-cpu-konzole-jen-s-omezenymi-detaily.html
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ROENICK: Charlie Demerjian, zakomplexovanej chudak a lhar, kterej nenavidi nvidii od doby, co ho vyhodili z predvadecky protoze odmitl podepsat nda. Vyhozen z Inquieru, protoze si vymyslel clanky a zdroje. Ted to dela oficialne na http://www.semiaccurate.com/ , ktery google vedl jako satiru :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    HNIZDO: a co je zač tenhle čárlí? :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ROENICK: Zacal s tim Charlie Demerijan. Stach to jen opakuje jako flasinet. BTW ty Demerijanovy nesmysly mohly mit pravdivy zaklad. Behem prototypovani to zrat 300W mohlo, ale to samozrejme neznamena, ze to za pul roku pujde takhle ven....
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    HNIZDO: gut gut... je videt ze je to dalsi mytus zazehnuty DDebilem a spol..
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Skutečná spotřeba nVidia GTX480 / GTX 470
    http://hnizdo-na-vetvi.blogspot.com/2010/08/skutecna-spotreba-nvidia-gtx480-gtx-470.html

    Kvuli Stratosovi jsem to zacal, tak jsem to ted dodelal.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    :))
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DRAGON: hele ati, nikon ani CSSD nikdy! .)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ROENICK: no a nechces si koupit nejakou ATinu? Ja vim ze na ni chcijes, ale to nevadi, uz tomu stejne nedavas tolik co driv, tak obcasna moč neuskodi, imho ;)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ROENICK: Presne tak.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    to si taky myslim... ATI rychle prislo s GDDR5 ale nvidia vesele jela se stejnyma nebo i lepsima vysledkama na GDDR3

    stRach to nepsal :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ROENICK: Bud 460ku nebo jeji nizsi kolegyne.
    Jinak gtx260-216: jak na co a podle toho za kolik. Pokud bude za dobrou cenu okolo, rekneme dvou tisic se zarukou?
    Ad sbernice: co to psalo za ddebila. Asi tezko mohla nvidia ke staremu jadru pouzit gddr5, kdyz to neumi jeho radic :) Zalezi jen na tom, jestli to karta potrebuje/vyuzije nebo ne. A G200 nebylo omezeno pametovou sbernici.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    hele 260tka uz teda neni dobra koupe jo? mam 8800gts512 clocklou na GTX... a rikam si ze bych mozna na TDU2 potreboval upgrade...ale uz nechci nic drahyho, tak do 3k bez dane...uz rvu prachy do PS3 her :)


    ale jelikoz TDU2 odsunuli na 1Q 2011 tak to uz spadne cena 460tek na mnou zminovanou uroven, mozna :)


    Druhou starší kartou NVIDA, kterou jsme do srovnání zařadili, je GeForce GTX 260 v novější verzi s 216 unifikovanými shadery. Karta je postavena na jádře GT200 a verze s 216 shadery byla uvedena až po vyladění 65nm výrobního procesu, který NVIDIA později vylepšila na 55nm. Karta vyšla společně s ATI Radeonem HD 4870 1 GB jako její konkurence. Jak jsem již prozradil, v jádře je aktivních 218 z 240 unifikovaných shaderů, 28 z 32 ROP jednotek a paměťová sběrnice má šířku 448 z možných 512 bitů a tedy i kapacita VRAM je netradičních 896 MB typu GDDR3. To byl mimochodem jeden z chybných kroků společnosti NVIDIA. Zatímco AMD vsadilo na 256bit sběrnici v kombinaci s rychlými GDDR5 pamětmi, NVIDIA šla do široké 512bit sběrnice s pamětmi GDDR3.

    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    KOM: GTX 260 zas tolik nezere. I nekvalitni 500W by ji mel utahnout. V manualech je to strasne prestrelene, to je normalni. Jsi si jist, ze je grafarna dobre zastrcena do slotu? Funguje stroj s jinou grafarnou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam