• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HNIZDO: Kontext pls?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Opet Obr
    to meril nejakej trotl, zrejme souckovo kamos ... relita je takova jako rika crux (jadro pod 300mm2, brutalne mensi jadro nez tahiti, vyssi vykon uplne vsude, vyznamne lepsi spotreba, naprosto brutalni karta, kdyz to tam ukazovali, vsichni valili bulvy.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    GK104 Dynamic Clock Adjustment Detailed | techPowerUp
    http://www.techpowerup.com/162035/GK104-Dynamic-Clock-Adjustment-Detailed.html
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Ano, viz:
    heise online | Nvidias GeForce GTX 680 bringt Turbo-Technik und kommt noch im März
    http://www.heise.de/newsticker/meldung/Nvidias-GeForce-GTX-680-bringt-Turbo-Technik-und-kommt-noch-im-Maerz-1465891.html

    BF3 10% nad, 3dm11 plichta, jestli dobre chapu ten pseudopreklad. A ted ta cena....
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAVIDOWITCH: v DX11 jo, vypadá to o 10% místo 1% jako předtím :D
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    HNIZDO: hmm.. ja to asi sem linej hledat, ale matne si vybavuju tvrzeni o tom ze to polozi 7970 na lopatky, uplne a bez debaty.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Od Obra:


    tak jsem tu s novou varkou informaci:

    jak uz jsem rikal davno a davno, vykon GTX 680 je nekde pod 7970, nekde je to stejne, nekde je to lepsi ... v prumeru ze vsech ruznych her je ale kepler o par procent nad HD 7970, rikam to po tisici a rikam to znovu .... mensi jadro, o kousek nizsi spotreba, stejny vykon ... tichy chladic, a hlavne podstatne nizsi cena, ano kepler se bude prodavat o takove 2000 CZK (to tipuju) a vic levneji nez 7970 ...

    co se tyka hotclock, nemuzu nic rict, ale brzy to urcite nekdo lekne jak je to doopravdy ... ale tak jednoznacne to neni jak se ted zda

    nejvetsi prekvapeni pro me bylo, ze se velkeho kepleru v herni grafice fakt dockame, nebude to sice za par dni, ale relativne vcas a za par ... znam specifikaci, datum vydani a cenu, ta je ale hroziva ... ultra high end je drahej
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Kepler 256-bit, faster in DX11 games than 7970
    http://www.fudzilla.com/home/item/26179-kepler-256-bit-faster-in-dx11-games-than-7970

    Ted jeste kolik to bude stat.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Cili nyni se hovori opet o hotclocks. Pokud ovsem bude mit jadro 1500 cuda jednotek na 1.4GHz, tak to bude imho docela cvrkot.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    vr-zone dalsi zarucene informace:
    Google Translate
    http://translate.google.com/translate?hl=sk&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fchinese.vr-zone.com%2F11480%2Fnvidia-gtx-680-gk-104-final-03062012%2F

    NVIDIA will be held in March 12 published a technical 28nm process Kepler, GK 104, that is, the rumors of GTX 680 will be listed for sale on the 23rd.

    NVIDIA GTX, 680 will have 1536 CUDA cores, graphics clock of 705MHz, the processor clock 1411MHz, the memory part of the persistent use of GDDR5, the capacity part 2048MB, clock part for 3004MHz (6008 data rate) memory interface width is 256-bit.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Ano, vypada to pravdepodobne.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Ok, takze to vypada ze NVIDIA (celkem atypicky) zacina nikoliv nejvic max modelem (480/580) jako predtim, ale necim "mid"?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Takhle. To co ted vydaji je "GK104", tedy rodina obdobna GF114 (vyloucit z prirovnani novou 560 448 Ti, to je uchylka GF110). Bude to jako puvodni 560ka. Na nastupce cipu GF110, tedy plny Kepler "GK100", si jeste pockame, a spekuluje se jestli vubec a v jake podobe prijde.
    Diky nehorazne predrazenosti 7970ky nvidia zrejme spokojene nasadi vysokou cenu na urovni 570ky. Podle mne ta cena vydrzi do doby, nez Kepler zcela nahradi fermi i v nizsich kategoriich. Od toho se odviji i ceny midrange, ktere budou zrejme tez po nejakou dobu vyssi, nez byl midrange fermi.
    BTW krasne se ukazuje, jak maly vliv na cenu ma velikost cipu. Velka draha fermi bude levnejsi nez mensi levnejsi kepler :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Vzdávám to, asi jsem blbej. Prostě nechci kupovat 660 SE za 6k a doufám, že to co vydají za 9600 bude 670 a vyjdou i plnohodnotné 660.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MCKIDNEY: Samozrejme chvili bude trvat, nez rodina Kepler vytlaci Fermi a po tu dobu obe rodiny koexistovat, to je normalni. Jak dlouho treba prezivala v tu dobu uz zastarala X850ka.
    Jinak to ze oproti plne verzi budou na trhu verze orezane neni preci novinka, tak kde je problem?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nebo takhle, pokud se jim povedla 660TI tak dobře, že je o tolik rychlejší, tak se rozhodli ji zdražit, tak se jedná o skoro 50% zdražení.

    Což bude znamenat, že pokud si budu chtít koupit něco za 6k, tak si koupím ořezanou, nebo vadnou 660tku, nebo remasterovanou 570/580
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HNIZDO: Já se snažím psát co nejméně slov a pořád se nějak netrefuji.

    Vadilo by mě a myslím, že i podstatné části hráčů, absence plnohodnotné karty v cenové relaci X60 (Která se teďka pohybuje okolo 6k)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MCKIDNEY: Dneska jsem mel dost hekticky den, takze porad nechapu, c co ti jde. Jde o to, ze nvidia dela z 660Ti v podstate nizsi highend?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAVIDOWITCH: Tak to je úplně jiný problém, jak se karty jmenují interně. Ale dříve tu bylo meme, že nvidia pořád přejmenovává karty a weby jako DDWorld z toho měli prdel. Ale inteligentní lidi nikdy neměli problém najít to co potřebují.

    Jinak co se týče toho, že by vydali 660TI místo 670 je ale problém, né v názvu věci, ale v tom jak se člení trh hráčů.

    (Přidávám TI, protože tak je to ted, předtím by to bylo nonSE....)
    Ve směs to jsou vždy recyklace - X50TI do 4k, Pak nová karta X60TI a pak jde X70 výkon a pak jde X80 pro lidi co chtějí to nejlepší.

    No a pak se dělají různé mezi články, které pomají lidem co nespadají do těch kategorií (Vždycky takové máš)

    Pokud ale budeš nutit lidi co si kupují X60 ob 2 roky (Nebo rok, pokud recyklují) a budeš je nutit kupovat vadné kusy, nebo přetaktované karty co jsou stabilní jako kozí sýr. Tak se naserou.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MCKIDNEY: Nazev vs Price-range. (proste 660TI ted bude o stupinek vejs nez byla 560TI)

    MCKIDNEY: No, kdyz si vzpomenu jak si nam na Graphics Hardware John Danskin vykladal, ze za developmentu Tesly se to prejmenovavalo asi 3x, tak to neznelo jako "nema potize" :-) (ale navenek moc ne)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam