• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Je to vzácné kvůli tomu, že výkon CPU a RAM se zlepšil několika násobně od dob P4 a jejich cena výrazně klesla. Hry dnes spustíš na I3/C2D s 2GB ram, neznamená to, že bych ti to doporučil stavět takhle nové, ale jde to.


    SHADOW__: Zbytek PC sem enpatří, ale přijde mě, že grafika k tomu sedí. Bez více informací ti více říct nemůžeme. Zkus klub o stavění PC
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SALVATOR: Hry jsou závislé pouze na grafice. Je to tak navržené, proto GTX mají svoje paměti, svůj pamětový řadič atd. Náročnost CPU a RAM je čistě závislá na hře a nemá s grafikou nic společného.

    Výjímka je samozřejmě případ, kdy přeplácíš grafiku na úkor ostatních komponent. Ale to je dneska velmi vzácné (I3 s 2GB a k tomu 580 by byl takový příklad - tam vzít 560TI a i5 a 4GB je lepší a pravděpodobně i levnější)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HNIZDO: Myslel sem to tak, že dřív nebo pozdějc musim přece narazit na limit danej vlastnostma ostatních komponentů a je trochu zbytečný, aby tyhle vlastnosti byly nějak dalece převýšený vlastnostma grafický karty. Jako kdybych měl ocelovej kruh v řetězu z kancelářskejch sponek.
    Ale možná mám jen špatnou představu o tom, jakou měrou se na kvalitě hry podílej grafika, RAM a procesor.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SALVATOR: Rozumím ti.

    Přehypované jsou samozřejmě dražší věci ( ale i levnější).
    Příklady můžou být extrémní verze GT karet (Ty už naštěstí tolik nevidíme). Další příklad by byly ATI lowend karty. Kde je typické, že hypují pár procent výkonu navíc za pár stovek, ale karta jako taková je stejně dobrá jako její levnější alternativa, protože ten výkon nemá reálnou hodnotu.
    další příklad takové hype nabídky je vysrat se na současnou sestavu a vzít Z77+sandy/ivy bridge. Kde jak jsem říkal jsou ty nové mid end karty. Taková nabídka je pro většinu uživatelů dražší, než koupě GTX.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SALVATOR: O hypovani nejde. Jde o to, co chces na tom hrat, v jakem rozliseni a detailech, a kolik do toho chces dat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MCKIDNEY: Chápu. Já ani nemusím nějak škudlit. Důvod proč sem se ptal na náhradu za tu GT 130 byl, že sem jí měl v kompu původně a tudíž sem předpokládal, že je to kus odpovídající ostatním specifikacím počítače a nebyl sem si jistej, jestli něco dražího neni zbytečně přehypovaný, ne že by to bylo moc drahý.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SALVATOR: Není zač, aby to bylo kompletní:
    Důvod proč ti to doporučujeme je, že cenový rozdíl je v této době zanedbatelný, zatímco dříve to byly tisíce korun, tak dneska:
    1500:
    Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB + PC HRA Torchlight | CZC.cz
    http://www.czc.cz/zotac-gt-430-zone-edition-1gb/100573/produkt
    2800:
    Gainward GTX 550 Ti 1GB, PCI-E | CZC.cz
    http://www.czc.cz/gainward-gtx-550-ti-1gb-pci-e/88119/produkt
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Díky za trpělivost a vysvětlení.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Intel se teď snaží vytvořit midend kategorii, kam chce dávat svoje HD čipy v procesorech. Protože A) je tam velký trh B) V High end sektoru si neškrtají a v lowend sektoru jsou králem.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SALVATOR: Existují 3 třídy SOHO karet:
    embedded solution: (Neznamená, že jsou integrované) Jedná se o akcelerace za konkrétním účelem. od GPU akcelerovaných televizních čipů až po tegra v mobilních telefonech.
    - low end, tady to znamené nejnižší, ale taky největší část spektra PC uživatelů. Sem patří všechny klasické karty od Intelu až po tu tvoji GT 130(GT řady) Tohle je určeno pro ne-náročné PC sestavy, které musí být schopny dělat všechno (od akcelerace, přes HDMI telku až po hry)
    - High end: To znamená, že nejvyšší část spektra PC uživatelů. Jsou to lidé co se od nich očekává, že přeplácí. Jsem spadají všechny GTX karty.

    GTX 550TI je nejnižší část toho posledního spektra, ale je pořád hory doly za low end řešením
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Fajn :D. Beru tě za slovo.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SALVATOR: Ne, je to underkill.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ok, dík, mrknu na to. Nebude to ale trochu overkill? Jestli si dobře vybavuju, mám tam 2,6 GHz dvoujádro procesor a 2GB RAM.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Tak. 550Ti nebo 7750 je minimum.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pokud rád hraješ na chceš něco na práci, tak uvažuj o 550TI to už je třída, kde je nějaký výkon na hry a zároveň to stojí relativně hodně málo.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HNIZDO: Ty ani moc ne. Spíš Soliter. Ale třeba poslední Stalker nebo Saints Row 3 se na tom docela dalo bez většího problému.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SALVATOR: Jestli hrajes jen Miny...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HNIZDO: S tou 130 sem byl s hrama právě celkem spokojenej :). Ale ok.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SALVATOR: V tehle tride je to dost jedno, na hry to neni a na praci staci prakticky cokoliv.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Zdravím. Chtěl bych poprosit o radu. Mám teď momentálně v kompu GT 130 a mám podezření že odchází. Počítač jakoby spadne, ale pokud se to stane během nějakýho procesu třeba instalace, tak proces se dokončí. Stalo se mi to dokonce během instalace Win, která doběhla v pořádku, proto to podezření, že odchází grafika.
    Poohlížím se teda po nějaký náhradě, ale jakožto lehce BFU sem trochu mimo. Můžete poradit nějakou náhradu? Uvažoval sem o GT 430, ale nejsem si jistej.
    FRANKVFX
    FRANKVFX --- ---
    Ahoj lidi, nechcete se podívat na náš 3D realtime editor? Dokáže tvořit pěkný vizualizace a realtime. Pokud někdo děláte ArchViz, nemusíte čekat několik hodin/dnů na animaci. Tady ji dostanete na jedno kliknutí. Verze pro nekomerční účely je samozřejmě FREE. Cokoli byste potřebovali, ptejte se v poště.

    www.fibix.org

    http://www.facebook.com/fibix
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam