• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Pravda o zlacňovaní AMD grafík série R9 | pc.sk
    http://pc.zoznam.sk/novinka/pravda-o-zlacnovani-amd-grafik-serie-r9
    Tyve co je to v tom amd za klauni, oni zlevnej jen na launch? to tu jeste myslim nebylo...
    RUM
    RUM --- ---
    Do SLI bych šel až s větším monitorem. Furt čekám na herní monitor s věrnýma barvama. Jinak při SLI bych taktoval taky, ale ne tolik. Když to nechám nepřetaktovaný, tak si připadám, jakobych se o něco nechával ochudit. Výrobci to netaktují tak vysoko, protože každej čip je individuální a ne všichni mají vyřešenou airflow. Třeba u msi se bez nastavení uživatelské křivky v afterburneru grafika peče kolem 75st. (po OC) tak jsem přidal otáčky v zátěži, protože jsou v základu zbytečně nízko a teď mám kolem 64-65st
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO: tak máš pravdu. Je to hračka pro dospělý :-D ale hraju na tom taky dost, ikdyž teď budu psát diplomku, tak bych se měl krotit. Taktování je prostě pro nadšence, co rádi dostanou výkon navíc zdarma. 100% stabilita je nutnost vždycky. Kdo by chtěl hrát hru s vědomím, že můžeš kdykoliv přijít o postup díky zámrzu nebo pádu. Já mám přetaktovanou ještě i5 2500k na 4.4 GHz a to je ve hrách jako battlefield nebo MMORPGčka hodně cejtit. Není důvod ten HW šetřit, když je to ještě k tomu dneska taková spotřebka. Když zapnu vsync, tak mám 75 fps, protože mám přetaktovaný monitor ;-)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NELLI: Chapu to tak, ze RUM si s tim spis hraje, nez na tom hraje. Chapu ho, ale treba ja musim mi 290% stabilitu, takze taktuju jen velmi mirne a velmi najisto (i7-3770K na 4.1-4.0-3.9), gpu netaktuju vubec, pri sli to nema smysl.
    RUM
    RUM --- ---
    NELLI: jasně, chápu. Já upgradoval z gtx560 (verze se 448cuda) takže nárůst fps podle grafů na příkladu bf3 o 60 fps. Tu starou jsem prodal za třetinovou cenu a měl jsem ji 2,5 roku a zbavil jsem se jí rád, protože nešla taktovat absolutně vůbec a v zátěži hroznej vrtulník. Gtx970 je proti tomu úplný zjevení. Myslím, že to asi taky zkrátím na upgrade ob generaci, takže pokud nevymyslí nový značení tak to bude gtx1170. kdoví, jestli ty další x70tky budou stát do 10k. To je taková mezní hranice.
    NELLI
    NELLI --- ---
    RUM: nerozumíme si. Snažim se říct to, měním komponenty tak často, že de facto nemám vůbec šanci se dostat do situace, kdy musím dělat ve hrách kompromisy.
    Pokud nějaké kompromisy v nastavení grafiky dělat musím, není to proto, že mám nedostatečný hw, ale proto, že hra je tak mizerně optimalizovaná, že ani 3 top-end gpu ve sli by tomu nepomohly (nadsázkou řečeno).

    A jestli mi taktování přihodí ke stávajícím 75 fps dalších 10 navíc, je už úplně šmafů, protože v-sync na 60 fps, že áno.
    RUM
    RUM --- ---
    NELLI: reálnej přínos je asi 10 fps navíc a to se rozhodně počítá
    RUM
    RUM --- ---
    Já mám na pct přezdívku ghostdog32, takže to jsem jenom já a ještě jeden týpek s asusem, kdo jeden na 1470 MHz a zbytek fóra má 1500MHz. Ono je to ve hře rozdíl max. 1 FPS, ale líp by se na to číslo koukalo :-)
    NELLI
    NELLI --- ---
    RUM: tak já v prvý řadě nevidim důvod, proč bych měl továrně přetaktovanou kartu nadále taktovat. Nehonim si e-penis ve future marku.

    Grafiku měním v intervalu cca 2 let, střeva cca v rozmezí 3 let. Kupuju taktovaný (nebo OC ready) komponenty hlavně z důvodu snažšího prodeje, ale taktování jako takový jde mimo mě, nemá pro mě žádnej reálnej přínos.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    HNIZDO: pro sorvnani, moje GTX670 ma zakladni boost na 1202Mhz, a jde pretaktovat nad to presne o 40MHz.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: Hele, je ti jasny, ze OC 970ky maj base clock okolo 1050, bost okolo 1200, a tedy ze stabilni OC na 1500 je sakra klika, nikoliv "nejde pretaktovat"?
    viz
    PCTuning • Zobrazit téma - GeForce GTX 980/970 - info, testy, recenze, zkušenosti
    http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=10&t=213006&start=960
    RUM
    RUM --- ---
    Pak ti dorazí mrcha, co nepůjde přetaktovat a v zátěži budou pískat cívky, že to budeš slyšet ještě ve vedlejším pokoji :-) ale třeba budeš mít štěstí. Ty grafiky jsou fakt loterie. Já mám gtx970 od msi i GB. Obě nahovno OC, obě nedají 1500MHz (jsem fakt klikař), ale msi píská o hodně méně než GB, o hlučnosti fanů nemluvě. Ano, nakonec jsem si nechal msi, protože GB na určitých taktech (1535mhz a výš) rovnou padá při startu benchmarku. Msi taky ale až po delší době a u ní jsem zdá se konečně našel stabilní OC 1470/8000. Testováno v apocalypse when demu a 3 dny v bf4.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NELLI: ok, pak si zkontroluj zaruku a cenu za dopravu - ja to ted zkusil a vypada to jako doprava zdarma
    NELLI
    NELLI --- ---
    HNIZDO: tohle riziko si uvědomuju, ale když vezmu v potaz, že na amazon.com je cena 630 dolarů (cca 13k), zatímco na amazon.de je cena 728 euro (cca 20k), tak lze předpokládat, že cena v alze/czc/wherever nebude o moc nižší, imho těch 7k rozdíl stojí za riziko, že budu měsíc a půl bez grafárny.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NELLI: upozornuju, ze reklamace taky amazon. V zahranici bych nikdy nekupoval tento druh zbozi. Maximalne tak procesory, kejsy, bezporuchove veci.
    NELLI
    NELLI --- ---
    HNIZDO: netušíš, jak je to s nákupem na amazonu? Koukal jsem, že amazon.com má tuhle kartu za krásnejch 630 doláčů (cca 13k kč), ale nevim, jestli by se srali s posíláním do Čech.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NELLI: vyrobci karet na nas tradicne serou a dostanem to posledni
    NELLI
    NELLI --- ---
    mě spíš zajímá, kdy ty kujvy konečně dodaj do Čech gigabyte gtx 980 g1 gaming edici ;)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Novinka: GeForce GTX 980 a GTX 970 mají své mobilní ekvivalenty, měly by přiblížit ... http://pctuning.tyden.cz/...ji-sve-mobilni-ekvivalenty-mely-by-priblizit-notebooky-stolnim-pocitacum
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Nový svetový rekord, Švéd pretaktoval GTX 980 na 2208MHz http://pc.zoznam.sk/novinka/novy-svetovy-rekord-sved-pretaktoval-gtx-980-na-2208mhz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam