• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Slysel jsem o problémem s novou verzí driveru a ze to rozdrbalo instalacku Visual knihoven.
    Nicméne ja jsem se s tim ensetkal
    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2977003
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RAPTORCZ: na forech najdes plno podobnych problemu prave proto, ze moznych pricin je mnoho. tvuj problem neni specificky pro dany model, dokonce ani pro daneho vyrobce. sam jsem se s podobnym problemem nesetkal nikdy ani u jedne znacky, takze nemuzu slouzit. jedine co mne napada, jestli mas problemy s fps u malo narocnych her, sel bych po nastaveni rizeni spotreby a to jak v driverech, tak v OS.
    RAPTORCZ
    RAPTORCZ --- ---
    HNIZDO: Myslím že ne :-) Neber si to špatně, ale tohle je taková ta rada "sice nevím ale zkus to zapnout a vypnout". Ptal jsem se hlavně zda někdo nemá podobný problém. Vím že nejsem sám, nVidia forum je toho plné takových problémů, ale to je vše. Navíc jak říkám, problémy jsou jen u her, co by měly fičet naplno. Hry co jsou náročné, ty mi jedou ok (v rámci možností te GFX). Witcher v klidu 40-60 (upravené settings), další hry FPS na plný kotel. Antivir to nedělá, další programy taky asi moc ne, build windows za to sice může "moci", ale nemyslím si. Dělá mi to RTM i Insider verze.

    Prostě jen hledám někoho, s kým bych mohl případně porovnat pokusy co kdo zkoušel, nebo je to prostě problém kombinace Win 10 + nVidia v kombinaci s něčím. Ano, jak píšeš, něco za to může, jen hledám cestu jak najít to "něco" ;-)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RAPTORCZ: tohle muze zpusobovat cokoliv, antivirem pocinaje, nejakym programem nebo spatne provedenym sestavenim win10 pokracujme a ovladaci k USB konce.
    Obecna rada na obecny dotaz zni. Cista instalace win10, nechat udelat update a upgrade na aktualni sestaveni, a pak nainstalovat vsechny drivery ze stranek vyrobce desky a ostatniho hw.
    A aby to nebylo jednoduche, muze to byt vadnym zdrojem, vadnou grafarnou a deskou.
    RAPTORCZ
    RAPTORCZ --- ---
    Sorry za pitomy dotaz, ale je zde nekdo, kdo vlastni GTX 960, jede na Win 10 a ma brutalni problemy s FPS ve hrach, ktere nejsou ani nijak 3D a tedy by mely ficet jako nikdy? Pozoruju ze primarni problem mam ve vsech Unity hrach a taky v ruznych enginech her jako je napr. http://store.steampowered.com/app/392950/ FPS se pohybuje v rozmezi 0-20, coz je ulet, protoze na jinem kompu to i na integrovane GFX jede 60+. Nema nekdo nejaky tip? Predem hlasim, ze drivery to neresi, dela to poslednich asi 20 verzi :-)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    GeForce GTX 1060 má čip GP104, 6 GB GDDR5. Nvidia poodhalí Pascal v pátek | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/geforce-gtx-1060-ma-cip-gp104-6-gb-gddr5-nvidia-poodhali-pascal-v-patek
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LOJZEE: aha, v tom pripade budes muset napustit nejake sadlo do samostudia.
    Find Answers
    http://nvidia.custhelp.com/app/answers/list/st/5/kw/installation/page/1
    Guide on how to install the NVIDIA Display Driver under Windows 7/Windows 8/Windows 10
    http://nvidia.custhelp.com/...900/kw/installation/session/L3RpbWUvMTQ2MTQ5MjQ5MC9zaWQvenN6M3NQT20%3D
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    HNIZDO: nevim, co je GFE? ze stazeneho to neslo a nic kolem nvidia nejde spustit. nevim, co znamena cistou instalaci v instalatoru, nevim v jakem instalatoru? sry.)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LOJZEE: instalujes z GFE, nebo ze stazeneho souboru? zkusil jsi pred instalaci zvolit v instalatoru cistou instalaci?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    cau, deje se mi, ze pri pokusu nainstalovat ovladace nebo zapnout gforce exp nebo cokoli mi to napise "instalacni aplikace nvidia nemuze pokracovat pozadovane soubory chybi".. doted to jelo v poradku. nevite, co s tim pls? google nejak nepomaha..
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Ke kauze Async compute. Ukazuje se, ze mel starej hnizdo zase jednou pravdu.

    Async Compute Only Boosted HITMAN's Performance By 5-10% on AMD cards; Devs Say It's "Super Hard" to Tune
    http://wccftech.com/async-compute-boosted-hitmans-performance-510-amd-cards-devs-super-hard-tune/

    "it’s quite surprising to read that even AMD cards merely got a 5-10% performance boost, especially after AMD endorsed HITMAN’s implementation as the best one yet. Async Compute, which has been used for SSAA (Screen Space Anti Aliasing), SSAO (Screen Space Ambient Occlusion) and the calculation of light tiles in HITMAN, was also “super hard” to tune; according to IO Interactive, too much Async work can even make it a penalty, and then there’s also the fact that PC has lots of different configurations that need tuning."

    "Saying that Multi-Engine (aka Async Compute) is the root of performance increases on AshesOfSingularity between DX11 to DX12 on AMD is definitely not true. Most of the performance gains in AMDs case are due to CPU driver head reductions. Async is a modest perf increase relative to that."

    tl;dr Jake prekvapeni, AS nejen ze neni svaty gral DX12, ale je to mnoho voseru pro nic. Nedivil bych se ani trochu, kdyby se nvidia na AS uplne vykaslala, usetrila slozity kus kremiku, a vyhrala to hrubou silou.
    Takze kdo zral AMD tuhle PR kauzu, je za vola, vcetne celeho tydiitu.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DRAGON: Meritum clanku je jasne. Nvidia nebude vyvijet specialni Titan, cili i GP100 pujde do herniho segmentu tak jak je. To smysl dava. Co se tyce vykonu 1080, odpovida odhad zverejnenym specifikacim, tedy cca 30% nad stavajici 970/980. Posledni info je ze do +-mesice budou recenze. To uz muze nebo nemusi byt vymysl. Uvidime.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HNIZDO: verohodnost tohoto clanku se prakticky rovna nula :) plus ta fotka, ta to krasne zavrsuje. Exklusivni zurnalistika :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: ty karty maji samozrejme proudove omezeni proti poskozeni, takze nic znicit nemuzes. to oc u techhle safe-OC edici vlastne nicemu neskodi, maximalne se dostanes do nestabilniho stavu. pokud karta odejde, byla nakopnuta uz predtim a odesla by stejne. neco jineho jsou karty s neref biosy, ktere jsou urceny pro LN2 nebo vodu, tam to odpalit muzes, a je i mozne, ze takove oc po dlouhou dobu kartu muze "opotrebit" driv (elektromigrace, tepelne soky).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANONYMCZE: je to mozne, a je mozne ze to dela zdroj. to neni na zavadu, rezonance jsou bezne. pracovni frekvenci menicu samozrejme slyset nemuzes.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    HNIZDO:
    Fotky a další informace o Nvidia GP100. V herních grafikách možná nikdy nebude | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/fotky-dalsi-informace-o-nvidia-gp100-v-hernich-grafikach-mozna-nikdy-nebude
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam