• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MCKIDNEY: On nemysli enkodovani, ale rendering.
    OLTSKUL: Zalezi na softu. Na rendering se pouzivaji s uspechem Titany, pokud ma tvuj software podporu pro gpgpu a tvoje ulohy to vyuziji. Pokud nema....
    Se zmenou cen s prichodem Zenu a Vegy nepocitej. Intel akorat zmeni nabidku v highendu (Coffe lake), nvidia vyda 1080Ti.
    Amd gpu se na rendering kvuli ne-podpore nepouziva.
    Naopak Zen muze byt zajimavy, ovsem pocitej s tim, ze prvni vykonne modely budou stat 12-16kkc, a bude tak potreba porovnat, jestli dany soft nedava na velkem intelu vic, protoze je na nej optimalizovany.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MCKIDNEY: to ja vsechno vim a pisu, ze sem to zkousel na nejvyssi 1080GTX co je na trhu, pridalo to par procent, financne proste nesmysl, nevyplati se to, to uz to radsi rozjet paralelne
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DRAGON: Adobe produkty pozaduji GPU pro akceleraci nektery UI prvku. Jinak k renderovani Videa to pomuze jenom u kodeku, ktere jsou na to pripraveny. Pokud nemas svobodu v tom jaky encoder muzes pouzivat, tak GPU je minimalni zisk. (Zvolil bych Maxwell/Pascal podle financi - Napriklad GTX 1060 6GB)

    Jinak pro renderovani vide je potreba propustnost pameti (ani ne latence) a vykon u CPU.
    Myslim, ze u Adobe uz multi-core funguje dobre a vice jadrove CPU uz na tom jsou dobre.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OLTSKUL: nn, funguje to furt dal samozrejme, jen treba ja to mam nastaveny tak, ze kdyz nehraju, tak mam vetraky uplne vypnuty, protoze mi cpu uchladi ten chladic a radiatory sam na takovou teplotu, kdy to neni nebezpecny a nevadi to nicemu (asi 39 stupnu) a kdyz hraju, tak se to zapne podle teploty. A mam vypnuty aby mi nesvitilo to Corsair logo, mne to prijde otravny.

    jinak zdroj bych si vzal radsi proverenej Corsair, ja mam TX700 a je skvelej, navic ja si do nej dal noctuu vetrak, takze je uplne tichej, mam ho na 400 otacek, neni to slyset.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    OLTSKUL: jinak, jeste se vratim ke svemu puvodnimu dotazu. Kdy odhadujete, ze VEGA a ZEN ovlivni ceny CPU/GPU v CR? Asi bych nemel nemel problem prejit na AMD cpu, nebo alespon GPU, pokud bych mel dostat za stejnou cenu vetsi vykon, nebo stejny vykon za mensi cenu.

    Nove PC potrebuji, ale zaroven nechci dlouho cekat. Pokud bych mel cekat treba mesic az dva, tak si pockam, ale pokud bych mel cekat pul roku, tak si PC koupim rovnou.



    DRAGON: Pecka, diky za info! :) S tim AIO chlazenim me to fakt nenapadlo :O Ono to nefunguje, kdyz spadne driver :O :O Nebo to jen neni regulovane?

    S tou EVGA kartou jsem to zaslechl, ale chtel jsem to resit at tesne pred nakupem (za cca mesic)

    uz jen protoze mam udelanou infografiku, jak si stranou davam prachy :D a skrtam si to na tom papire: ( http://i.imgur.com/9PhPRKR.png ).



    DRAGON: presna cisla ti nereknu, ale kolega z prace vystridal I7 4xxx na 4-tečka-neco GHz, tak vystridal za nejaky Xeon 6-ti jadro na 2-tečka-neco GHz.. Presna cisla nerekne, moc mu to s PC nejde, ale pry to skocilo solidne. Tazke ruku do ohne za to nedam.

    Ja osobne bych taky sel po poctu jader.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mimochodem, co koupit na renderovani videa? Zkousel sem to s nejvykonnejsi 1080 na trhu a vubec se to nezrychlilo a to sem mel nastaveno v Premiere, ze ma pouzivat GPU. Zvyseni o par procent a to to byly pluginy, ktery maji grafiku vyuzivat. Je teda dulezity co nejvykonnejsi procesor? Vim ze to je o grafikach, ale tohle budete vedet. A pokud procesor, tak je lepsi mit co nejvic jader nebo co nejvyssi takt? A i7 nebo Xeon? Google je v tomhle takovej 50 na 50, nektery fora radi jedno, jine forum zase jina... dik
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OLTSKUL: jen bych chtel upozornit na Corsair H115i Extreme. Mam to doma a mam windows 8.1 a jejich software, ktery ovlada otacky, profily a svetlo na chladici je naprosto strasnej, blbne to, je to pomaly, resetuje se to a novy verze jsou navic strasne neprehledny. A dle fora corsair je tisice uzivatelu, kterym to dela to samy. Tak bacha na to.

    a EVGA mela s 1080 a 1070 problem, prehrivaly se a mohlo to vest az k zniceni grafiky. Mel sem jich par pujcenych doma a vsechny, dle serioveho cisla , byly ty spatne varky. Tak na to taky bacha, minimalne si to po nakupu prover a kdyztak jednej dal..

    EVGA - EVGA Thermal Pad Mod Request
    http://www.evga.com/thermalmod/
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    Chci si poridit toto PC:

    Vyber si ze 7 produktů | CZC.cz
    https://www.czc.cz/192949,190808,193676,188704,184502,192190,192863/kody

    Nejedná se o herní stroj. Budu prevazne renderovat na CPU. Case jsem dostal darem od pritelkyne. HDD mam.

    Chtel jsem si ho koupit v pulce unora. Kdyz vidim, ze AMD ukazuje VEGA a ZEN, tak je mi jasne, ze nakup malinko odlozim.

    Kdy odhadujete, ze VEGA a ZEN ovlivni ceny CPU/GPU v CR?

    Nove PC potrebuji, ale zaroven nechci dlouho cekat. Pokud bych mel cekat treba mesic az dva, tak si pockam, ale pokud bych mel cekat pul roku, tak si PC koupim rovnou.

    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ZMAR: FYI ta karta potřebuje 38W
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    HNIZDO: .. Jsem puvodne chtel kartu do 1500Kc a s pasivnim chlazenim, kuli zdroji, ale koukam ze pry staci 300W tak to snad pujde. pokud je ta karta kompatibilni s moji zakladni deskou https://www.czc.cz/gigabyte-ga-965p-s3-intel-p965/39704/produkt coz predpokladam bude, tak tedy dam na doporuceni a trochu priplatim.. Diky za radu ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GT730 je klasicka volba taky.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ZMAR: Nejdriv je potreba si uvedomit, ze tohle nejsou grafarny na hry. Pujdou na tom fakt jen takove stare, uz tehdy na grafiku nenarocne tituly. Ale i tady se da narazit na pouzitelne a nepouzitelne modely.
    Ty grafarny se samozrejme lisi pouzitym cipem, mel by to byt aspon kepler, maxwell v lowendu jeste neni.
    Na co je nutne si dat pozor u 730ky je konfigurace pameti, pouzivaji se
    64bit DDR3 - kepler - nebrat !
    64bit DDR5 - kepler - mozno
    128bit DDR3 - fermi - nebrat !

    Asi nejlevnejsi kandidat je https://www.czc.cz/gigabyte-gt-730-ultra-durable-2-2gb-ddr5/155678/produkt

    Karty 710 a 720 jsou v podstate jen na 2d.
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    Zdravim, poradil by mi nekdo zda si trochu polepsim grafickym vykonem kdyz do starsiho pc (proc: Core 2 duo, deska: Gigabyte ga-965p-s3) koupim misto stavajici gr. karty: ASUS EN7300GT Silent/HTD 256MB https://www.czc.cz/asus-en7300gt-silent-htd-256mb-pci-e/38689/produkt novou GIGABYTE GV-N710SL-2GL http://www.softcom.cz/eshop/gigabyte-gv-n710sl-2gl_d181792.html? jaky paramatr je rozhodujici? velikost pameti nebo velikost pametove sbernice?
    Nejde mi o nejaky extra vykon, spis na starsi hry pro pritelku...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Nvidia dostane všechny hry i na staré notebooky. Hraní bude za 60 Kč na hodinu | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/nvidia-dostane-vsechny-hry-i-na-stare-notebooky-hrani-bude-za-60-kc-na-hodinu

    Mno, virtualni herni komp s 1080 za 60Kc/h.... PC exkluzivity pro konzolisty, hrani pc her na MAC, majitele nehernich notebooku/netbooku, majitele nehernich pc. Samozrejme vse pro casual hrace, pro caste hrani je to nevyhodne - treba Witcher3, kde jsem stravil 150h by mne prisel na 10kkc.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Nvidia vydává ovladače GPU GeForce 376.33, které řeší celou řadu bezpečnostních mezer
    http://pctuning.tyden.cz/...a-ovladace-gpu-geforce-376-33-ktere-resi-celou-radu-bezpecnostnich-mezer
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Pred vanocema leda nejaka akce, ale necekej zazraky. K 1070ce amd nechysta zadnou novou kartu, takze se s cenou moc hybat nebude. Leda ze by amd velkou Vegu posralo natolik, ze by spadla cenove do 1070ky a pritom by byla vykonem jasne nad ni.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    REFLEX: 5-15% v zavislosti na dodavateli a prodejci. Zadne plosne zlevnovani nebude dokud nebude konkurence, nebo prebytek. Cekani nema moc smysl, ale hledani dobre nabidky ano.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Myslite ze pujdou ceny 1070 nejak dolu? Malem jsem ji sel koupit, ale nakonec jsem si to rozmyslel
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam