RATTKIN: Mam viz nize zahnuty LG 38" 21:9.
To co napisu je velmi subjektivni a durazne radim, si to pred koupi radeji nekde vyzkouset.
Zakrivene vs ploche:
- : Hure se mi na zahnutych ladi vertikalni i horizontalni srovnani fotky, to zakriveni me mate. Stejne tak kdyz kreslim schemata, nikdy si nejsem uplne jisty, jestli se koukam na "prave uhly".
+ : Na zakrivenych se mi libi konzistentejsi barevne podani k oku uzivatele, protoze je vice smirlivy ohledne uhlum k jeho oku (jasne, neplati pro OLED).
- : Ale zase je to horsi, kdyz pak chces na tom monitoru ukazat neco lidem, kteri stoji nalevo a napravo od tebe. Oni si pak i instinktivne stoupaji za Tebe, jenze pak na ne nevidis a zase se Ti hure vysvetluje.
0/- : Odlesky: Doma - Na okne mam zaluzie, takze nemusim resit.
U klienta, kde nemohu zatahnout zaluzie dle meho vkusu - Prijde mi to horsi nez ploche. U plocheho si mohu alespon castecne vybrat uhel oproti oknu, kde se to leskne co nejmene. Jak je to zahnute, tak se vzdycky nejaka cast toho oblouku leskne. Pootocenim prohnuteho monitoru se pouze meni, ktera cast se bude lesknout.
+ : Nevim jak to vhodne popsat. Mam pred compem kreslo, ktere je vyraznejsi zleva zprava. Stejne tak ten monitor vytvari urcitou "bublinu" svym zahnutim. Prijde mi pak, ze to vice pohlcuje a vede to k lepsimu soustredeni, co se na tom monitoru deje.