ELECTRICKOTA: že je to money grab, o tom žádná, ale zas tak úplně příkrej bych nebyl. Nějaká práce za tím je vidět.
Předně, přidali podporu 4K, ultra HD textury, HDR a další vizuální efekty (ve 4K HDR 144hz je to fakt mňam dopíči). Vizuálně tomu není moc co vytknout, s ohledem na to, že se bavíme o hrách z let 2007, resp. 2010 (k ME3 jsem se ještě nedostal).
Dlužno ale podotknout, že ME1 se, krom vizuálu, moc nepovedla a doslova jsem ji přetrpěl. Ta snaha přiblížit ME1 následným dílům (cover shooter) nebylo dobrý rozhodnutí. Jednak je to bugfest jako prase, a za druhý tím úplně zabili jakoukoliv challenge. Pamatuju si, že jsem v originálu lítal po klávesnici jak chobotnice a furt jsem zapínal nějaký abilities. Teď jsem snad nepoužil jednu jedinou, všechno jsem prolítnul jak Rambo s assault rifle/sniper rifle.
U ME2 jsem prakticky žádný změny, krom opět 4K rozlišení a textur, nezaznamenal. Ale hraje se to výborně.
Pro fandy týhle trilogie je to imo dobrej počin a má to minimálně nostalgickou hodnotu. Těch peněz nelituju.