• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NVIDIA's GeForce RTX 5090 Dominates Inference Performance On DeepSeek's R1 AI Models, Surpassing AMD's RX 7900 XTX By Huge Margins
    https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-5090-dominates-inference-performance-on-deepseeks-r1-ai-models/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Tohle ale furt platí. Budu rád, když se to alespoň dozvím, impulsive buy nevylucuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HNIZDO: Myslím že o moc nepřijdeš pokud nepotřebuješ 32GB VRAM, 4090 je pecka i dneska. Přeskočit 1 gen mi přijde zdravejsi než kupovat každou (tenhle pohled nikomu nenutím).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LAUNCHER: zatím ne, dokud žije 4090, musel bych vyměnit i zdroj
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HNIZDO: Jak ty?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jo a uvidím jak budu vydychavat 5k2k monitor na 4060 (nelekejte se, hraní mmnt nestíhám). Protože moji 4090 dam do druhého compu, co bude pro děti (v prvním je 3090), ať si zahrají. Tu 4060 jsem vyndal z Alza compu, do kterého šla ta 3090.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HNIZDO: Záleží jak budu potřebovat lokální AI až budou 5090. Teď jsem něco potřeboval zrovna, ale whatever, 4090 bude muset stačit, protože 5090 jak píšeš.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: v kontextu ze to je 4090ka ma ten prodejce koule
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Když se zapne Integer Scaling a budu na 4k monitor posílat FHD obraz, tak to bude pixelovaté, ale nikoliv rozmazané, jestli to dobře chápu..?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LAUNCHER: vidim to na dva mesice, btw ty do toho des?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Hmm, takze 5090 je beznadejne vyprodana jako vzdycky.

Simvas vzbudte me, az budou mit 5090 na Alza alespon k preorderu. Dikec.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DRAGON: lol. Perceived performance 5070 je pomocí nový architektury, transformer modelu aj. vylepšení na úrovní výkonu RTX 4090. To je všechno. O tom ten keynote byl. Normální value proposition. O tomhle se tu bavíme, už roky. Že raw performance roste pomaleji a mnohem ekonomičtější strategii i pro uživatele, co chtějí kmit svoje 120+ Hz monitory, je přes je genAI. NVIDIA to pochopila dříve než AMD. Že si lidi nechápou rozdíl mezi raw performance a perceived/effective performance je trochu smutný. Ale mluví to spíš o nich. Ta komunikace od NVIDIA je easy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RUDOLF: tady nejde o tvoji inteligenci, tady jde o to, ze rekli ze ta karta ma performance 4090. Nema. Pouze dosahuje jejich vysledku v urcitem nastaveni. Jestli nechapes rozdil, pak bych o superinteligenci mozna chvili premyslel potichu, nez bych o ni zacal mluvit nahlas, but hey, thats just me ;)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DRAGON: já jsem ten keynote viděl náhodou v přímém přenosu asi ve tři ráno a věděl jsem ještě než ukázali, že se jedná o DLSS enabled hry. Buď jsem já superinteligentní nebo zbytek úplný trotlové.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HNIZDO: inu ne, nebyl, řekl to na keynotes. Kdyby řekl "pokud zapnete to a to, da vam to vykon 4090".
    Ale to uz je jenom slovickareni, proste mazou med, kde nemusej.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DRAGON: aha, pokud je v reklamě text uvádějící věc na pravou míru, je to košer, i když tenhle postup nemá nvidia zapotřebí ... nebo s těmi výsledky má? jak by na těch grafech vypadalo 15 procent? možná by měli RTX přejmenovat na MFG...

DRAGON: ano, tak jsem to pochopil správné, a nemyslím že pojmenovávat karty jak se nám zdá a chce je nějak moc příčetná metoda, zejména od recenzenta :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OTAVA: tak sem to nemyslel, ale klidně :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DRAGON: V kapitalismu ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam