LAUNCHER: mě nejvíc potěšila 40x generace, kvůli úspoře vůči 30x. A 50x v tý vlajkový podobě je skvělý produkt. 20-30% syrový výkonnostní nárůst, spotřeba úměrná výkonu. U nižších řad skvělý DLSS. Já jsem obecně vůbec nepochopil to youtube drama u 40x, kvůli VRAM. Taky fandím AMD, ale na to, že NVIDIA prioritizuje datacentra nad gamingem. Tak AMD krom 3D technolgii na CPU, tak si toho segmentu moc neurvala. Aspoň že zvládla CPU market, urvat Intelu. I YouTubeři se snaží AMD propagovat. Ale Intel s levnýma GPU, taky našel cestu na trh. Což je dobře, když tam budou tři hráči. Jenže největší cash cow má NVIDIA. A podle mě jim to pár let zůstane. Čekám obrovskou adopci agentích systému, kde LLM poběží furt. Jestli se zlevní trénování modelů, tak přibude hráčů ve výrobě Foundational Models. A nemluvě o tom, že i mimo přirozený jazyky, to máme modely naučený na genech, sloučeninách apod. Zatím tam AMD není, dohání teprve CUDA a jejich genAI na snímky je taky pozadu. Přičemž AMD má super firmware a OS software. Jakoby si zvykli být v závěsu. Podle mě čekají na svoji příležitost, adaptují něco co se NVIDIA nepodaří. Jenźe NVIDIA zdá se, je docela dobře vedená firma a jsou schopný riskovat. A umí tuhle image prodat. Ona i šéfka AMD je hodně zajímavá. O Intelu netuším, tam podle mě management úplně zkostnatěl a uteklo mu kde co. AMD i NVIDIA má v čele inženýry, žádný šedý korporátní management. Podle mě je to na tý dravosti vidět