Mě analogicky na mém macbook skutečně jen chybí výkonné GPU, abych hrál své oblíbené hry. Dostupný Mac Pro s NVIDIA 5090 je asi něco, co by mi konečně vyřešilo - nutnost mít dva storje. Ale vlastně ne, protože korporát mi stejně neumožní onboardnout stolní macbook do sítě.
DRAGON: Intel na konci nevyplivne Intel Notebook, Apple na konci vyplivne Macbook. Ty componenty musíš dát do jednoho boxu, to je umění samo o sobě a Apple tohle pochopil dávno. Dělá ty komponenty přímo, aby byli v jedno boxu. Takže macbook od dob apple sillicon nehučí a přitom je výkonější než Intel based PC notebook. Důvod je v tom, že Intel prostě udělá komponenty, ale už se nestará o last-mile to je pak na vendorech. Tím že to Apple dělá celou dobu, tak chápe, že ty kompenenty designuje k tomu last-mile zážitku uživatele. Že např. se nespáliš nohu, když ti jede noťas na plno. Že máš super minimalistickou chasi apod. To je ta UX. Většina PC notebooku je hnusnej a teplej plast, čest vyjímkám. Retina je taky něco, co roztřelil Apple. Prostě ta inovace UX jede hlavně v Apple. Nejde jen o tom jak nadesignovaná UX OS, ale o celý HW. Výhody semknutýho ekosystému. Teprve někdy od W7 jsem měl pocit, že MS se začíná trochu v UI a to jsem začal na DOS a živí mě command-line na linuxech a AI. A ano, když jsem v dobách Core2duo, přecházel na Apple, tak to trochu bolelo. Pak bolelo UX Windows po letech a teď mám konečně pocit, že UX windows je tam kde má být (včetně terminálu a Linux sub-systému)