• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Qwen3 30b instruct a3b 2507 všechno, vsecicko. Kvůli a3b je to rychlý. Gemma3:27b pro mě účely chytřejší, ale ten Qwen3 tak rychle litá, že mu to odpoustím. Na 5090 mám na výstupu nějakých 100 - 200t/s. Pro tyhle ucely a s touhle rychlosti jsem přestal řešit menší modely.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //třeba poslední funkční AGI server, který může zachránit civilizaci díky technologickým výdobytkům, jaké jim může dát - a nikde na světě už není výrobna a na serveru jsou už všechny gpu dávno mrtvé...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LAUNCHER: připomnělo Demolition Man, kterak Simon Phoenix v budoucnosti navštíví museum zbraní, aby získal firepower ve světě, kde nikde jinde žádné pokročilé zbraně nejsou - jenom nevim, který hrdina nebo antihrdina bude rozbíjet to sklo u nVidia karet a hlavně proč. Určitě bych ale nějaké důvody vymyslel vlastně :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ♥️

My NVIDIA Collection (1995-2025)
    https://youtu.be/E2bxJwc7txI?si=tqqduXnK3L5MLCNv
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Reddit chválí tenhle kabel, no jsem zvědavý, jestli se mi zadaří 2*4k @ 240Hz. Neděje se mi s 120Hz nic hrozného, ale proč to nevyzkoušet.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MEJLA77: Máme s ní plány.

3090 jsou všechny s 24GB VRAM.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    LAUNCHER: Co plánuješ s tou 3090? Kolik má RAM?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PRAASHEK: Jj, souhlas. A nehezký nápis na boku a za mě celkově nelíbivý vzhled. Ale asi nej air cooled 5090, tak co můžu dělat.

Z těch všech 5090, co jsem viděl, se mi líbila jen founders edition, ale tahle by měla být tišší.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LAUNCHER: délka lopatek ventilátorů -> škoda :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    3090 ➡️ 5090

HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LAUNCHER: Oni by spíš vydali 5090 Ti, ale o tom se zatím nemluví...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Navíc předpokladam, pls mě kdyžtak opravte, že 6000 Pro je 5090 s novými většími moduly na 48GB * 2 strany = 96GB.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HNIZDO: Bez Update - To je škoda, protože navýšení z 32GB na 48GB by mi a spoustě dalších opravdu pomohlo (AI).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HNIZDO: Tu MSI Suprim, vzduch. Zítra by měla být v Alzaboxu, ale nevím jak budu stíhat to vyzvednout.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LAUNCHER: zatím žádná zmínka. kterou bereš?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HNIZDO: Mám na cestě tu 5090. Ta bude bez update, chápu to správně?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    leak

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HNIZDO: Nn, velikostí a rozlišením jsou to dva 4k 32" monitory. Používám primárně střední 1/2, tzn 4k 32" monitor, vpravo a vlevo mám pak 1/4 a 1/4 navíc na méně důležité věci, k těm se otáčím. Má poměrně agresivní to zahnutí, takze i vlevo/vpravo to vypadá dobře.

Plochy mám nastavené přes FancyZones, což je výborná utilita právě na tohle.

Působí to možná nezvykle, ale když to pak máš před sebou a pouzivas to, tak se to používá úplně obyčejně, v tom je ten vtip 32:9 monitorů.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    LAUNCHER: u tehle velikosti se dostanes do problemu, ze se pred tim ma sedet jako pred televizi - daleko, ale u monitoru musis byt moc blizko, takze se kompromisum nevyhnes
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HNIZDO: K těm úhlům - není to úplně příjemné, když jdeš ke compu, na monitor se tudíž koukáš z výšky a obraz je zašedlý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam