• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REGTEPHlubinná regresní terapie
    Regrese znamená návrat, pohyb zpět. V psychologickém slova smyslu se jedná o řízené vzpomínání. Vybavujeme si potlačené vzpomínky a jejich vědomým zpracováním jsme schopni se vyrovnat s negativními zkušenostmi, kterými jsme si prošli. Regresne májí za cíl pochopit a odstranit nahromaděné potíže, které se mohou projevit i za dlouho dobu po vzniku jejich příčiny. Terapie nabízí možnost nahlédnout do širších souvislostí života a existence vůbec. Poskytuje zcela nový pohled na situace, ve kterých se nacházíme a přináší vysvětlení našich problémů v širších souvislostech.
    rozbalit záhlaví
    CYBERWIDOW
    CYBERWIDOW --- ---
    VANESSA: ahoj, jak probiha Hlubinna regresni terapie? neco jsem o tom slysela, ale nevim jestli je to bezpecne
    REGTEP
    REGTEP --- ---
    VANESSA: ... nakonec odpověď přijde, že se to má vlastně jinak :) Buď pozorovatelem svého okolí, to ti nejlépe nastíní, jak se to má u tebe.
    VANESSA
    VANESSA --- ---
    REGTEP: aha, ja mela za to, na problemy vznikle v tomhle zivote staci psychoanalyza nebo psychoterapie nebo jak se tomu rika:)) Ja na regresi sla, protoze me zajimaly sirsi duchovni souvislosti a smysl, karma etc..
    REGTEP
    REGTEP --- ---
    VANESSA: HRT není pouze o minulých životech, důležité je také zpracovat současná témata, než se dostaneme na stopu do minulosti, někdy se stane, že nás to hned zavede do minulosti, ale jak se to vlastně s minulostí má? :)
    Naše současná věda toho ví zatím o času a prostoru velice málo. Něco můžeme odvozovat ze zpráv lidí, kteří se ve změněném stavu vědomí dostávají do jiných sfér. Jak současná teoretická fyzika, tak praxe některých meditujících lidí se zdá svědčit o tom, že čas a prostor v té podobě, v jaké si ho obvykle představujeme, neexistuje. Vypadá to tak, že pravděpodobně veškerá minulost, přítomnost i budoucnost existují současně tady a teď.

    Z tohoto pohledu by pak bylo správnější hovořit nikoliv o „minulých“, ale o „paralelních“ životech. Znamená to, že bychom existovali současně jak v „minulosti“, tak i v „přítomnosti“ a „budoucnosti“. Některé praktické výsledky se to zdají potvrzovat.
    Ale ať je tomu ve skutečnosti jakkoliv, praxe potvrzuje, že jestliže si klient vybaví nějakou, pro něj traumatizující událost, která se mu subjektivně jeví jako nějaký jeho život v „minulosti“ a jestliže se taková událost patřičným způsobem zpracuje, pak se klient současných potíží zbaví. A to je z praktického hlediska nejdůležitější. I když tedy zatím nevíme, jak to ve skutečnosti je a zda název „minulé životy“ skutečně odpovídá skutečnosti...

    Tak jako tak, hypnózu nedoporučuji, můžeš zkusit začít pracovat sama na sobě, usilovnou prací jsme schopni se dostat i za hranice tohoto života...
    VANESSA
    VANESSA --- ---
    REGTEP: dik:) vybrala jsem si terapeutku intuici, byla mi ze stránek vážně sympatická a sedly jsme si i při "informační schůzce".. Ale vybavit si "minulé životy" při běžnym rozhovoru, byť se zavřenýma očima, to fakt nezvládám.. :))
    REGTEP
    REGTEP --- ---
    VANESSA:
    Ahoj, důležité je dát na svou intuici, terapeutů je hodně, už jen z fotky u webových stránek můžeš hodně posoudit buď Ti terapeut bude sympatický a nebo ne, jednoduché, když se přesto k někomu dostaneš, kdo Ti nesedí, je čistě jen na Tobě říci, že necítíš vzájemné sympatie a prostě se sebrat a odejít. Sama víš dobře, že i tato negativní zkušenost je pořád zkušeností dobrou.
    Regrese je právě výjimečná tím, že se neprovádí v hypnóze - přála by sis dostat se na konkrétní místo, aniž bys věděla, jak ses tam dostala? Při regresce si jsi plně vědoma, čím si procházíš - i když to ne vždy musí být zrovna příjemné...
    REGTEP
    REGTEP --- ---
    EIRAM:
    Ahoj, s přivtělenými dušemi se také pracuje, ale záleží na Tobě, na kolik chceš být sám sebou nebo ovládán navíc jinými entitami.
    Důležité je mít důvěru v terapeuta, nechat se vést svou intuicí a důvěřovat, že to zpracuješ.

    REGTEP
    REGTEP --- ---
    FIFINKA13:
    Ahoj, jak správně napsal Stingers, u regresky se pracuje také se sny, v tomto případě je důležité zaměřit se na pocity, které jsi ze snu měla. Píšeš, že sen byl živý, obzvlášť, nemíváš-li sny.
    Uchopíš-li pocit, který ze snu přetrval, můžeš jít dále a pochopit, co je esencí tohoto snu a vzkazu z Tvého podvědomí.
    REGTEP
    REGTEP --- ---
    MATOM: Jak píše Svan, jedná se o vedení při plném vědomí, což je mnohem lepší, než při hypnóze, kdy netušíš, čím vším sis prošel, na čem jsi to během terapie zapracoval, neuvědomil by sis, co si uvědomit máš...
    Před rozhodnutím pro autoregresi je opravdu lepší, pokud Tě někdo vede, pochopíš, jak to pracuje, jsme schopni se dostat až do počátku před zrozením, uvědomit si, s jakým potenciálem se sem rodíme, projít si své narození, dětství, nahlédnout, proč nám haprují vztahy atd.
    Při autoregresi, je předně důležitý jasný záměr, když víš, co chceš zapracovat, zpracuješ to.
    VANESSA
    VANESSA --- ---
    TANTRAMAN: stavalo se ji, ze z ty hypnozy spatne "vracela" lidi a tem se pak intenzivne prolinaly zivoty, coz chapu ze je dost neprijemny. Tohle mi rikala moje terapeutka, je to nepodlozena informace, ale ja kdyz jsem patrala ohledne regrese, chtela jsem vedet vsechno.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    joo ? ani nevím. co se stalo ?
    VANESSA
    VANESSA --- ---
    TANTRAMAN: ta to bohuzel prestala delat cca pred 7lety:(
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    nedela to nahodou marta fouckova ?
    VANESSA
    VANESSA --- ---
    Máte někdo zkušenost s regresní terapií formou hypnozy, případně kontakt na někoho, kdo to v Praze a okoli dělá? Klasická regresní terapie není nic pro mě jak jsem měla teď o víkendu možnost zjistit (ač jsem byla u někoho, kdo se u Dragomireckého učil..:(
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    ANOMIS: pry Andrej Dragomirecky
    ANOMIS
    ANOMIS --- ---
    A víte o nějakém ověřeném odborníkovi?
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    a co privtelený duse? to by mi kamarad porad odvadel prej ji tam mam. ale nejdu ani do regrese ani do niceho jineho. nemam z toho dobry pocit totiz, tot vse:(
    FIFINKA13
    FIFINKA13 --- ---
    No jo, to já moc dobře vím, k čemu se vracím v mysli, až se mi o něm i zdá... jen vůbec nechápu proč, je to až nutkavá představa, jak se jí mám zbavit?
    STINGERS
    STINGERS --- ---
    FIFINKA13: Se sny regresní terapie také pracuje. Terapie obsahují Jungovské prvky, třeba právě tu práci se sny, které můžou pomoct při analýze onoho problému skrytého uvnitř nás.
    FIFINKA13
    FIFINKA13 --- ---
    Návraty do minula? A co sny? Mají s regresí něco společného?
    Dnes dopol jsem se natáhla v ložnici na koberec a zdálo se mi, že za mnou přišel býv přítel a natáhl se v ložnici na koberec, což ve snu viděl i můj syn - při druhém pohledu do dveří už byl celý nahý a honil si ho, začala jsem na něj křičet ať odejde, zvlášť před synem, ale zároveň jsem ho chápala a chtěla na něj skočit - pak už mne vzbudil telefon. Zvláštní je, že on v tom snu ležel přesně tam, co ve skutečnosti já, navíc byl i stejně natažený (a nejspíš i stejně nadržený) - asi to bude tím, že na něj pořád myslím. Když jsem si na ten sen vzpoměla, bylo to jako by si do mne lehal. Jinak sny bohužel nemívám, nevím o žádném aspoň půl roku.
    Opravdu to byl pocit, jako by si do mne lehala jeho bytost... Věděla by snad o tom?
    SVAN
    SVAN --- ---
    naprosto jednoduše, praktikuje se to za plneho vědomí, pak to můžeš nejlepe prožít a odreagovat, ze začátku je potřeba někoho kdo tě vede ale postupně už si regresní terapie můžeš dělat i sám. Stačí ti k tomu přítomná silná emoce, (negativní) strach, vztek a pochopení situace ve které se objevila. Díky teto situaci si ve vzpomínkách dojít na podobnou situaci kde jsi to už zažil a vyvolávalo to podobné pocity a pak už to jen prožít, tam zpátky, tam kde si to prožít nemohl, protože si byl moc malý, nebo to z jinýho důvodu prostě nešlo.
    MATOM
    MATOM --- ---
    jak se to da praktikovat pane ? holotropni dýcháni, nebo psychotropní farmaka ? nebo to lze i jinak ? hypnóza ? návštěva míst nebo osob vázaných k spomínkám ?
    jak to sakra funguje ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam