• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: s tempem a (mj. prilepkovym) zpusobem, jakym je chrli nas mily a cteny parlament... cemu se divis? I soudce je porad jen clovek. Si pamatuju treba zmeny 83/1990 v duchu nemusi->musi->nemusi... podle toho, jak se v parlamentu nekdo zrovna vyspal (prkotina, zda o.s. musi mit v nazvu o.s.). A vyznej se v tom pak.

    Ale na druhou stranu, angloamericke predecentni pravo je trosku o necem jinem. Coz ale take osvetluje relativne nizky pocet soudcu na obyvatele zrovna treba v te Anglii... s hromadou prkotin fakt nema smysl chodit k soudu, kdyz uz v jinem podobnem pripadu bylo rozhodnuto, v nasem pravnim prostredi takovou jistotu nemas... Ale to opet neni chyba justice, ta system nenastavuje :-) Treba Nemci se od nas az tak dramaticky neodlisuji a jsou zeme, jako napr. Lucembursko, kde meritkem poctu musi byt soudy neefektivnejsi mnohem vic :-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Dílem ano. Mnohem větší problém je ale naprosto katastrofální neznalost práva, aktuální judikatury a odborných pramenů. To platí přibližně pro 90% soudců. Samozřejmě teď, po účinnosti NOZ se situace začíná drasticky komplikovat, takže tebou zmíněný faktor nabude na důležitosti.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: a neni podstata problemu skryta spise v tom, ze dva pravnici = nejmene tri pravni nazory na identicky problem...? ;-) Prekombinovanost prava neni chybou justice, ale prave chybou moci zakonodarne. O jeho nestabilite nemluve.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: To si říkám taky. Resp. si myslím, že v současném stavu justice a absolutní negramotnosti drtivé většiny soudců by pro všechny zúčastněné bylo nejspravedlivější, kdyby se rozhodovalo losem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: vyborne, proc to jeste nesoudi programy, kdyz je to tak pekne natypovane? :-) Usetri se i na asistentech...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Zhruba 80% jsou typové věci (hromadný nápad), kde nic jiného, než Ctrl+C a následně Ctrl+V neprobíhá. A to pochopitelně probíhá tak, jak říká [ PAULMUADDIB @ Strana svobodných občanů Levicová vláda, levicový prezident - prostor pro Svobodné? ]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PAULMUADDIB: nepamatuju se, ze by me u soudu vyslychala asistentka... :-) Otazky kladl ten "dedula"...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DANYSEK: Akorát to nedělá soudce, ale asistentka. Dědula to pak podepíše, jinak na to sere.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: hodinu a trictvrte na seznameni se se spisem (jak dlouho trva treba jen pozorne procteni treba 20 stran textu?), vyslech obzalovaneho, pripadne svedku, nedejboze nejakych znalcu v oboru (soudce neni odborny vseznalek, ze), vyneseni rozsudky, jeho pisemne oduvodneni... hm, chybi jeste navrhnout to naprogramovat do pocitace a soudy zrusit uplne :-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: Ano, pokud funguje efektivně soudce i jeho aparát, tak 5-6 je naprosto reálné číslo.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    24
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Piráti, zelení, svobodní: Jsou to černí koně eurovoleb? – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/332779-pirati-zeleni-svobodni-jsou-to-cerni-kone-eurovoleb.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam