• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Nikde v článku nevidím, že by to byla akce KSČM. jenom, že "hlavním řečníkem" Byl Míla...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OTAVA: Pro mě v podstatě žádný. Jen KSČM považuji v tuto chvíli za nebezpečnější, protože má mnohem širší podporu - spolu s béčkem (ČSSD) velmi silnou.

BONGI: V podstatě souhlas.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PAULMUADDIB: No pokud tomu dobre rozumim, tak se Phailo snazi rict, ze u spousty "beznych" moznych volicu takove akce mohou vyvolat dojem, ze odpor k EU zavadi SSO do postoje preferovani Ruska. Je samozrejme mozne, ze o takove volice nema SSO zajem a stoji jen o elitni analyzy-schopne volice, nepodlehajici mediim a politickym manipulacim. Ano, pak si muze dovolit vypadat obcas jak extremni strana, nicmene zustane elitarskou pidistranou, bez vetsiho vyznamu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PHAILO: Jak jsem psal nize - kdyby byl Payne na nejake akci DSSS, asi by byla reakce i zevnitr strany jina.
    A jaky je tedy rozdil mezi DSSS a KSCM ?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: A za ty dvě očividné lži (že schvaluji anexi jiného státu a že je mi jedno, že umírají lidi) jsem ti musel dát mínusek.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PAULMUADDIB: Obávám se, že ta hranice není takto jednoduše definovatelná. Mně, jako konkrétnímu voliči je velmi sympatický zejména ekonomický program strany. Byť ne zcela a bez výhrad, považuji ho za nejlepší z relevantní nabídky. Za této situace jsem ochoten do jisté míry tolerovat některé přešlapy, jako je třeba ten člověk s NWO.

Ale aby nejvyšší vedení strany legitimizovalo akce pořádané komunisty? To už pro mě začíná být za hranou. A úmyslně se nepouštím do hodnocení té ukrajinské kauzy. Jako voliči mi vadí samotná účast, třeba i dobře míněná a opoziční na akci pořádané nedemokratickou stranou. Přijde mi to podobné, jakoby (třeba) Mach jel přesvědčovat Kima, aby zavedl tržní hospodářství. I to by pro mě bylo špatně, protože Kim by si ho možná vyslechnul a nic neudělal. Ale už by byl do jisté míry legitimizován, protože je přístupný diskuzi.

BONGI: Vrcholový politik může své osobní názory v zásadních otázkách prezentovat buď tehdy, pokud se neodchýlí ze stranické linie (nebo z linie stranou tolerované), anebo tehdy, pokud se s ním následně strana rozloučí.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Můžeš mi prosím říct, kde přesně schvaluji anexi cizího národa? A s těmi mrtvými, tos mě docela urazil. Já se naopak starám o to, co se tam děje s lidmi a sere mě, když umírají kvůli hře mocných (ne, nemyslím tím MWO, rosenkruciány, ani Aštarat Šerana). A ta hra byla nečistá z obou stran. Ať si Ukrajinci rozhodnou demokraticky. Ale počkat, oni soi vlastně domokraticky zvolili prezidenta na určité období. A pak ho nelegálními kroky sesadili. Jo, mě třeba taky sere Zeman, ale nevím, jak bych dopadl, kdybych začal stavět barikády na Václaváku a střílet policajty. Ne, že by to nebylo občas legitimní (viz. článek 23 LZP), ale je zajímavé, že dokud Janukovič uvažoval o asociační dohodě, byl to vážený demokratický politik a všude v EU vítaný.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BONGI: problem nicmene bude, ze spousta lidi to do hloubky zkoumat nebude a spokoji se s medialni zkratkou... i proto by mel reprezentant SSO i soukrome davat pozor, co kde dela :-)
    BONGI
    BONGI --- ---
    PUPU: Ano, myslim, ze je dulezite vedet, zda tam Payne vystupoval za sebe ci oficialne reprezentoval SSO .. a co rikal. Nicmene ikdyz tam byl jen za sebe, mohl predpokladat ( a take se stalo), ze to bude presentovano jako spoluucast SSO, coz je fakt nestastne.
    Minimalne bych cekal, ze jeho rec bude na strankach SSO nebo na jeho strankach, bohuzel nikde nic.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: tebe u Kchárla uvítají s otevřenou náručí...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PHAILO: Pokaždé, když nejdeš přesně s "mainstreamem", vypadáš jako pošuk a extrémista. To je holt úděl.

Problém je, že cílíme na inteligentní voliče, kteří budou analyzovat jakýkoliv projev, zatímco některé strany řeknou "poplatekudoktora" a můžou mlít o všem ostatním debility a nikomu z jejich voličů to nevadí.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PAULMUADDIB: Tys jses uplne stejnej mimon.
    Tobe je uplne jedno co chteji ukrajinci, co se deje s obycejnymi lidmi a kolik jich tam umre. Ty vidis USA, Rusko a jine sily ktere vladnou svetem, fajn - pekne to zapada mezi toho Payneho Rusko a NWO tamtoho tajtrdlika.
    Co kdyby se treba ti ukrajinci ve volbach nedejboze lidi sami rozhodli co chteji ?
    To ze schvalujes anexi jineho statu pod praporem osvobozeni vlastniho naroda z tebe nedela lepsiho cloveka nez byli henlajnovci nebo cesti kolaboranti s Nemeckem.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    FRONEMA: To už jsme přišli o deset jeho hlasů? Bů, bů, to asi nedám. Hlavně jak ta pátá kolona vždycky píše, jak o nás "uvažuje", jak nám chce "pomoct", ale svůj vnitřní odpor vyplivne alespoň titulováním neexistující ošklivou zkratkou.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Tak ale vážně, těch analýz a diskuzí ohledně Ukrajiny bylo spousta, podstatné je, že USA a jejich EU "spojenci" mají (možná částečně oprávněný) pocit, že je potřeba "poraženého" obra Rusko "dorazit". Takže začínali ve vzdálenějších zemích s inklinací k Rusku a teď došli takříkajíc "na práh". Velice nehezkým zpúsobem přesvědčování (kombinací slibů a dezinformací). A Rusko si to (překvapivě) nenechalo líbit. Víš, co je na tom nejsmutnější? Že kdyby se to stalo třeba o 7-10 let později, EU měla vyřešené všechny problémy a Ukrajina ztrojnásobila svoje HDP na hlavu a byla plnohodnotným členem EU, tak si Rusko stejně Krym vezme a politici EU se zmůžou jenom na prskání. Protože má tu sílu. A to mi říká jednu věc, pokud se k tobě někdo chová s přehnanou péčí, když tě potřebuje (EU vůči Ukrajině), ale když jsi v průšvihu, tak od tebe dá ruce pryč, není to skutečný kamarád...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Ať už tam vykládal cokoliv, ta strana prostě díky těmto "incidentům" nepůsobí seriózně. Působí jako banda podivných pošuků až extrémistů. A je naprosto lhostejné, zda to je či není pravda. Každá taková pochybná záležitost, ať už třeba dobře míněná (souboj argumentů), té straně zásadně uškodí.
    PUPU
    PUPU --- ---
    FRONEMA: potrebuje presvedcit sam sebe. no budiz... nicmene i me by zajimalo, co tim pan Payne sledoval a jestli tam byl vyjadrit svoji nazorovou prichylnost k tomu, co na te akci zaznelo a jake spolky se tam prezentovaly. protoze ten odkazovany clanek je fakt pekelny
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dle nekterych svobodnych je EU stejne zlo jako Rusko. a dle tech stejnych nekterych svobodnych z toho plyne, ze to co dela Rusko je treba akceptovat. vidim tam velky potencial pro uzitecne idioty, zatim jsem ale nezjistil za co presne jsou placeni.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    OTAVA: nechce se mi to hledat, ale mam pocit ze nam tu pises ze to svobodnym nehodis (z ruznych duvodu) uz asi podesate. Nejak nechapu co tim chces dokazat.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: jo, běž ke knížeti, tam zapadneš :)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Jasně, oni to dělali, protože "nechtěli do Ruska". Tos mě fakt pobavil. Jasně, TOPka má jasno, Karel tam přece byl. Proč asi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam