PAULMUADDIB: Obávám se, že ta hranice není takto jednoduše definovatelná. Mně, jako konkrétnímu voliči je velmi sympatický zejména ekonomický program strany. Byť ne zcela a bez výhrad, považuji ho za nejlepší z relevantní nabídky. Za této situace jsem ochoten do jisté míry tolerovat některé přešlapy, jako je třeba ten člověk s NWO.
Ale aby nejvyšší vedení strany legitimizovalo akce pořádané komunisty? To už pro mě začíná být za hranou. A úmyslně se nepouštím do hodnocení té ukrajinské kauzy. Jako voliči mi vadí samotná účast, třeba i dobře míněná a opoziční na akci pořádané nedemokratickou stranou. Přijde mi to podobné, jakoby (třeba) Mach jel přesvědčovat Kima, aby zavedl tržní hospodářství. I to by pro mě bylo špatně, protože Kim by si ho možná vyslechnul a nic neudělal. Ale už by byl do jisté míry legitimizován, protože je přístupný diskuzi.
BONGI: Vrcholový politik může své osobní názory v zásadních otázkách prezentovat buď tehdy, pokud se neodchýlí ze stranické linie (nebo z linie stranou tolerované), anebo tehdy, pokud se s ním následně strana rozloučí.