• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: To je ovsem velmi naivni myslenka. Pokud zvolim nejakou stranu, chci, aby svuj program prosadila. To, ze o tom par volebnich obdobi bude jen mluvit me od dalsi volby spolehlive odradi. To je presne ta politicka naivita o ktere tu mluvime.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PUPU: rekla bych ze na kompromisy je cas, pokud vubec, v zaveru vyjednavani. urcite ne na zacatku a uz vubec ne pred volbama. Jako abysme rikali "mame nejake idee ale v zasade je klidne pustime kdyz to bude trochu potreba" to uz muzem jit rovnou domu zejo. uprimne to uplne nechapu to zehrani ze nejsme schopni kompromisu, kdyz jeste vlastne nebyla situace, ve ktere by se to overilo.
    PUPU
    PUPU --- ---
    FRONEMA: ano, to beru. jak osobne vzhledem k me predstave o dalsim fungovani Svobodnych, tak ve vztahu k predpokladanemu procentu volicu, co si alespon zbezne prectou program. proste nemam pocit, ze by se Svobodni meli cpat do role masovky. kdyz tak prohrabnu hromadu toho spamu, co se na me vyrinul ze schranky, vidim typickou masovku - velmistra Babise. predstava, ze bych volil stranu, ktera mi nabizi dohled snad i nad vlastnim vymesovanim, mne uprimne desi. nebo CSSD - vsechno zaridi, vsechno zaplati. pravda, asi ne ze sveho, ale o tom uz se nemluvi. a vida, lidovci ve spojeni s peklem, tedy pardon, Bursikovymi ekologisty. vepredu par vicemene duveryhodnych obliceju (zdravim mistniho pana Tyla :-) ), vzadu pozvanka na degustaci vina. to uz je fakt letak jak od Lidla. a tak dale... tohle ma zjevne masovy uspech a z nejakeho divneho duvodu mne to odpuzuje.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PUPU: Ja sjem presvedcena, ze to urcite jde. Hodne se mi libi jak mluvi treba Pajonk (mistopredseda) umi to podat velmi civilne a pritom neustupovat, neskryvat atd. Je to neco v cem se myslim vsichni mluvici za svobodne postupne zlepsuji.

btw, neni vzdycky nutne vstupovat do koalici aby se prosadily. Funguje i ten princip, ze kdybychom meli deset poslancu, (5%) kteri budou casto mluvit o nasich myslenkach a dobre je vysvetlovat, pro cast lidi to bude zajimave a pritazlive, a dalsi strany budou mit impuls se chovat pravicoveji, abychom jim nepretahly volice. Neni to vsespasny, ale muze to prinest dilci uspechy, jako treba snizeni nebo nerozdelovani DPH, zivnostnici a tak.
    PUPU
    PUPU --- ---
    BONGI: ano, to je pomerne zasadni otazka. je tu ovsem drobny problem - je vubec mozne program a celkovou myslenku Svobodnych upravit tak, aby byla 'stravitelna' pro masy? kolik lidi je skutecne ochotnych pristoupit na mensi porci opecovavani ze strany statu vymenou za vetsi odpovednost (neboli svobodu, coz jsou neddelitelna dvojcata)? nebude nutne ty pekne myslenky drobatko priohnout, vystrcit dopredu ty pekne stranky a upozadit ty mene libive? a nebude vysledkem ODS verze 14?

ja fakt nevim a rad si na tohle tema nejakou myslenku prectu
    BONGI
    BONGI --- ---
    FRONEMA: Nerozumim. Kompromisy nazorove i programove jsou nutne k urcitym koalicim, bez kterych nejde postupovat vys. Kompromisem take myslim urcite podrizovani sdelovanych nazoru vetsi siri obcanu volicu, nez pouze vlastnim clenum.
    Excesy jsou pokud vystupuji jako nerizena strela a "svobodne sdeluji" sve, treba i soukrome nazory jako predstavitel strany, bez ohledu, kde a komu a bez ohledu na to zda to stranu muze v ocich nestraniku poskodit a odradit mozne sympatizanty.
    Ale jinak nevidim, proc by doporuceni kompromisu a odsuzovani excesu melo byt ve vzajemnem rozporu?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BONGI: hele jak jde dohromady ze nas vyzyvas ke kompromisum a zaroven odsuzujes za nazorove excesy?
    BONGI
    BONGI --- ---
    PHAILO: Ano, nekde tady a kdyz k tomu pridam jakousi rezignaci na dalsi rozpracovani nacrtnuteho programu do realizovatelne verze, mi prisly pochybnosti, zda SSO chce byt skutecne velkou a vlivnou stranou v parlamentu a skutecne realizovat velkou cast sveho programu pri vedomi, ze to bude znamenat kompromisni jednani, orientaci na sirsi spektrum volicske zakladny a jasne, srozumitelne a hlavne politicky prijatene vyjadrovat sve nazory na veskere deni uvnitr i venku s nabidkou vlastni alternativy. Nebo zda se vlastne chce jen etablovat jako mala stranicka kolem hranice volitelnosti do parlamentu ale s velkou "svobodou nazoru uvnitr i prezentovanim navenek" a s orientovanou pouze dovnitr strany. Pak je ovsem realizovatelnost programu a siroka volicska zakladna vedlejsi a je jen kulisou. Zpocatku mela velky drive, ted se spis zacina potacet v nazorovych excesech a politicke naivite.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARYO: Souhlasím. Spousta členů, které znám to sice myslí dobře, ale na jejich počínání je vidět totální politická a mediální nezkušenost.

Ať se to někomu líbí nebo ne, k prosazení sebelepšího programu jsou třeba hlasy. A hlasy tvoří min. z 90% PR. Běžný volič se nezbytně musí pohybovat v mediální zkratce.Je to naprosto nevyhnutelné vzhledem k obrovskému množství hesel, stran, hnutí atd.

Následně jsou pro pravicového voliče titulky jako "První místopředseda strany se zúčastnil komunistické demonstrace" prostě a jednoduše červenou stopkou, která ho jednou provždy zastaví v jakémkoli zájmu o stranu, jejímž by klidně mohl být voličem. Nebýt té jedné stopky.
    MARYO
    MARYO --- ---
    Nevím, která strana "sporu" tu má lepší "argumenty", situaci na Ukrajině nerozumím, ale poslední dobou mi taky dochází trpělivost. Zvlášť posledního půl roku. Velkohubý prohlášení, neprofesionalita, nedostatek diplomacie, nedomyšlení následků, vyhledávání kontroverzních témat. Doufal jsem, že je to nezkušeností a že se to bude zlepšovat, ale skoro mi přijde, že se děje opak a začínám být skeptickej. Možná je to jen blbej pocit, ale evidentně nejsem sám. Tyhle volby si dávám pauzu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: demokracie a svoboda slova neimplikuje, ze tvuj nazor musi nekdo poslouchat. Ignorace je jen projevem nezajmu o nejaky nazor - ale s tim holt musis pocitat :-)

Byt tebou bych mlcel. Take nektere sobe neprijemne vecne oponentury prechazis tichou ignoraci ;-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PUPU: ted teda diskuzi taky moc nepomahas...
    PUPU
    PUPU --- ---
    ANDY_WARHOL: proc by se mel hlasatel Jedine Spravne Pravdy nad necim zamyslet? zkus se nekdy bavit s jehovistou, uslysis to same. chvili je to zajimave sledovat, ale casem to zacne byt nuda
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Rad bych upozornil ze me tam primo vybizis k odpovedi, tak jsem ti odpovedel.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Vsechno zaclo timto postem [ ANDY_WARHOL @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ], s timz e ja mam opacnou zkusenost nez jakou presentuji programatori z hlavniho mesta ukrajiny oprenou o mnohem ruznorodejsi skupinu pres vetsinu socialnich a vekovych vrstev.

Take jsem poznamenal ze pokud je nekdo ITak z hlavniho mesta, jiste mu bude pohled ITaka z hlavniho mesta (je mi to u prdele, moje valka to neni, jsem bohatej a problem nemam) blizkej i kdyz neni vypovidajici.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OTAVA: ja si pockam az budes mit co rict a pak se s tebou bavit budu. to ti neni divny, ze te ostatni na neco upozornujou porad dokola? normalne by v teto fazi mela preci nastat sebereflexe, preci si nemuzes myslet, ze jsi jediny spravedlivy, ze ne?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PUPU: lol, jsme demokrati, tak mu ban nedame, ale dame si ho vsichni kolektivne do ignore. Tak proc ne, reseni je to stejny jenom tomu nemusite rikat tak neprijmene.
    THETAN
    THETAN --- ---
    OTAVA: No a kdo se v tom má vyznat.
    No a já jsem pro jistotu komunistický neonacista s tendencemi k anarchismu - aby v tom nebyl hokej. Dneska si mě fakt pobavil. Škoda že budeš ignorovanej (i když to v kontextu této diskuze chápu). Možná bychom si mohli založit diskuzi na osobní výpady...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ANDY_WARHOL: Kdyz Ruska federace oficiane priznala ze na krmu byly jeji jednotky a dokonce rozdala cca 300 vyznamenani a Mach rika neco jineho, pak bud umyslne lze (gratulujeme), nebo veri stare verzi ruske propagandy (opet gratulujeme), nebo si o dane oblasti nezjistil pred rozhovorem ani to zakladni.

Jako material na premiera - idelani ve vsech pripadech.
    PUPU
    PUPU --- ---
    navrhuji pana Otavu kolektivne ignorovat. zjevne se zasekl ve sve predstave sveta, ve ktere jsou Svobodni ti spatni, at uz udelaji a reknou cokoliv. pripomina mi to rozhovor s jehovistou - na veci, na ktere se neda odpovedet v souladu s presvedcenim, se proste neodpovi a vytahne se zase to same ze zacatku. me osobne to tedy nic noveho neprinasi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam