• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    FRONEMA: Wtf?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Tohle jsme tu dlouho nemeli....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    a tio nemluvim o tomhle :

Ukrajina byla, ať se nám to líbí nebo ne, nárazníkovým státem v zájmu Západu a Ruska.

My jsem byli at se nam to libi nebo ne v zajmove zone Sovetskeho Svazu.
    Vubec to co tam rika je od cloveka kterej zazil mnichov, 68mej dost chucpe.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HAREMHEB: http://zpravy.idnes.cz/...tat-rozpadne-se-predvida-mach-po4-/domaci.aspx?c=A140901_160351_domaci_kop

--------------------------------------------------------------------------------

Dá se to skutečně nazvat rozpad? Není to spíš ruská anexe části sousedního státu, tedy Ukrajiny? Slova jako anexe nebo invaze byste nepoužil?
    Je fakt, že v tom asi nikdo nemá jasno, co to tam bylo za jednotky. Málokdo má asi pevné informace. Ať to proběhlo tak, nebo tak, Krym také nebyl integrální součástí nějakého po staletí existujícího státu Ukrajina. A to se týká dalších oblastí.

To rekl az pote co Putin vyznamenal ruske vojaky za jejich hrdinstvi na Krymu. Oka, on to nevi, jako kandidat na premiera si stoupa vedle Sobotky nebo Zemana kterej rika to stejny.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    OTAVA: Promiň, ale tohle neřekl. Pokud vím, tak řekl, že není úplně jasné, jestli tam byli. To má k tvé verzi dost daleko. Možná se pletu, máš to tvrzení jak doložit?
    Taky řekl, že by v Putinově Rusku žít nechtěl, že se chová rozpínavě a že stojí za Baltskými spojenci. Mě to připadá jako poměrně střízlivý postoj v rámci slušných mezí.
    Celá řada politiků v čele se Zemanem pronesli mnohem horší výroky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HAREMHEB: Vadi, ze tvrdil ze na Krymu zadny rusky vojaci nebyli.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    MARYO: To co řekl Petr o Ukrajině bych klidně podepsal. Má totiž ve všem podstatném pravdu. Že to někdo nechápe, nebo není ochoten si to připustit je věc jiná. Než mě budete kamenovat, tak rovnou dodávám, že jsem zastáncem co nejtvrdších sankcí a že je to jasná Ruská agrese která nesmí jen tak projít bez následků. O tom ale ten Petrův rozhovor nebyl. Co jsem pochopil, tak nejvíce vadilo prohlášení, že Ukrajina je uměle vytvořený stát a to je prostě pravda. Neříkám, že samotná existence Ukrajiny je neoprávněná. To prohlášení se vztahuje k tomu, na jakém území se Ukrajina rozkládá.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARYO: Souhlasím, názor na Ukrajinu byl naprosto tragický. Ještě maminky s kočárky a účast na KSČM demonstraci byly šílené.

LIQUID_SOUND: A Kříž byl taky průser, wtz. Vlastně když to tak shrnu, tak toho pozitivního moc nezůstalo. Strašná kampaň.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARYO: To byla jedna z věcí co mě taky odrazovala. Btw. prej názor. Nepřikláníme se preventivně nikam, protože je před volbama a jde nám o voliče. Oportunismus jako hovado. Možná budu v menšině, ale nedokázat se smysluplně a jasně vyjádřit něčemu tak zásadnímu, ukazuje jak píše GLADILAF: na vnitřní nekonzistenci a nevyzrálost. Jak by chtěli řešit mnohem méně zásadní otázky, to je pak velkou neznámou.

GLADILAF: Jo kampaň byla zase tragicky amatérská. K tomu navrch třebas ten magor Kříž… Nezasvěcenec si bude spíš ťukat prstem na čelo, než aby se k něčemu takovýmu na veřejnosti vůbec přiblížil.
    GOONER
    GOONER --- ---
    MARYO: mě teda přišel názor Svobodných na problematiku Ukrajiny jeden z mála rozumných a nečernobílých pohledů na věc.
    MARYO
    MARYO --- ---
    PUPU: Mě osobně nejvíc odradilo to silný prohlášení k Ukrajině (mimo jiné). Tam pokus o vysvětlení byl a ještě to zhoršil, jinak bych to tam hodil znova, i když ne z nadšení.

GOONER: Ta doprava (a billboardy Damira) je téma který mě asi jediný oslovilo. Téma, který se dotkne skoro všech. Že to bylo nedostatečně vysvětlený je ale pravda.
    GOONER
    GOONER --- ---
    PAULMUADDIB: tak to je celkem mazec. Nechápu proč rezignovala kvůli nějakýmu nesmyslnýmu výletu do Kazachstánu.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Hlavně ohánět se elektorátem v momentě neúspěchu. To je prostě akorát další z mnoha hřebíků do rakve. Elementární fail. Tenhle projekt je prostě ještě nevyspělej a bohužel nic neukazuje, že by tomu mělo být v blízské budoucnosti jinak. Fakt škoda.

PUPU: Hodil jsem jim to po chvíli tápání taky. Zpětně mě to ale docela sere. Přiletěl jsem 10. v noci z US a neměl jsem čas ani sílu to nějak extra řešit.
    GOONER
    GOONER --- ---
    Musíme stále počítat s tím, že Svobodní jsou malá strana a že kádry na regionální úrovni se vytvářejí jen pomalu, nejsme holt ANO, abychom si kandidátky cucali z prstu. To samozřejmě neomlouvá neúspěch Svobodných ve velkých městech, kde by členů měl být dostatek, tam podle mě rozhodla nevhodně zvolená témata do voleb.
    Svobodná doprava je sice z ideového hlediska krásná věc, ale většina lidí bohužel vůbec nepochopila, co je tím v praxi myšleno a jestli by to vůbec fungovalo. Stejně tak poplatky za psa a odpad, to lidi k volbám fakt nepřitáhne. Divím se, že Svobodní například nešli do voleb s tématem transparentních zakázek a smluv, které by se zveřejňovaly na internetu. Podle mě je to věc, kterou by si přála spousta lidí, se kterou se snadno identifikují a navíc je to v souladu s programem Svobodných, jelikož jedním jejich cílů je možnost občanů kontrolovat výkon státní moci.
    PUPU
    PUPU --- ---
    MARYO: po pravde receno - tentokrat jsem take vahal. program me nijak nenalakal, lidi u nas neznam. kdyz jsem videl tu trapnou reklamu na kandidata do Senatu, vahal jsem jeste vic. pak jsem si precetl programy ostatnich stran a kandidatu a nakonec to tam hodil zase, ale byla to volba toho nejmene odpuzujiciho, rozhodne ne neco, co by me oslovilo. na druhou stranu chapu, ze vymyslet tema pro komunal je v tomto prostredi docela challenge, jak rikaji bratri amici. uvidime v pristich parlamentnich volbach...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Political blackmail by federalists leads to MEP resignation and collapse of Eurosceptic group in European Parliament
    http://www.efdgroup.eu/...o-mep-resignation-and-collapse-of-eurosceptic-group-in-european-parliament
    MARYO
    MARYO --- ---
    PAULMUADDIB: Já jsem třeba Svobodný volil od začátku, ani jednou jsem nevynechal, až teď. Šéf Svobodný taky několikrát volil, taky se na to teď vyprdnul. A další voliče Svobodných neznám, jen z internetu. I ti, kteří na twitteru followuju a zároveň mi přijdou OK, už nejsou tak "nadšení".
    Třeba https://twitter.com/mnumerato/status/520918649465761792

HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    PAULMUADDIB: Já myslím, že užitečnější bude opravdu hledat důvody, proč byl výsledek nízký, než si lhát do kapsy. Neříkám, že nemáš částečně pravdu, ale třeba v mém městě:
    Volby do EP 6,42%, účast 11,7% a 290 hlasů. Volby do zastupitelstva 2,25%, účast 27%, hlasů 216.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Právě dělám podrobnou analýzu voleb, ale došla mi jedna zásadní věc – výsledek Svobodných nebyl dán „odpadnutím“ voličů, jak někteří mylně interpretují při pohledu na absolutní čísla. Bylo to převážně tím, že v drtivé většině obcí, kde v celostátních z 200-400 voličů „hodí“ hlas Svobodným třeba 5 nebo 10 lidí, Svobodní vůbec nepostavili kandidátky, takže je tam nikdo volit nemohl. V obcích, kde kandidátky byly, byl absolutní zisk na hlasy vztaženo k účasti podobné, nebo dokonce vyšší (např. v Mutěnicích bylo ve volbách do EP 21 hlasů a do zastupitelstva 280).
    To neplatí ve velkých městech, kde při celostátních volbách jsou výsledky značně lepší, ale do zastupitelstva dávají lidé přednost místním sdružením kvůli konkrétním projektům.
    Každopádně jde o úplně jiný druh voleb a s analýzou to je složitější. Každopádně chystám srovnání dle okrsků a budu ho sdílet.
    THETAN
    THETAN --- ---
    LIQUID_SOUND: díky mé „občanské angažovanosti" vím, že jde pouze o jednu velmi jednoduchou věc, buď dotyčný bere, nebo nebere. Pokud bere, tak je tam poptávka a hnedle se objeví nabídka. Někdy je moc malý kolík na to, aby bral i ve velkých mediálních kauzách, ale je to výjimka.
    Proto mi diskuze ohledně "problému stran podnikatelů" přijde úsměvná. Nevidím rozdíl v tom, jestli se komunální politik dejme tomu ODS odebere po jednání místního sdružení do kavárny, kde mu pan podnikatel "nalévá kafe" nebo jestli mu to "kafe nalévá" v kavárně jménem ODS, kde místní sdružení z praktických důvodů i sídlí a pan podnikatel se k vlastnictví "přizná" (rozuměj propustí lobbistu). To tvrzení, že všichni ve "straně podnikatelů" jsou úplatní, mi přijde stejně tak absurdní jako když někdo tvrdí, že stranický aparát zajistí jakési síto a do popředí se dostanou pouze Mirkové Dušínové (dobrá pohádka pro plebs), jejichž čistotu zajistí "institucionalizovaný" lobbing. Nepočítám ten fakt, že řízení strany žere peníze, a když je politik dobrej, tak to potvrzuje i pravidelným neoficiálním příjmem. Víceméně stejný princip jako když si Babiš nenechá vzít řepku – jen je to zabalený do kabátu jménem politická strana.
    V maximálním případě se úplatnost projeví až na radnici (s pomocí cukru nebo biče) a ne v průběhu procházení sítem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam