• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GOONER: samozřejmě že svobodný nemaj nic proti cyklistům - ale proti cykloteroristům... right?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Taky mi prijde ze je to jak kdyby nekdo obvinoval svobodny ze maji neco proti řepce, a pritom je to jen jedna nahodna rostlinka
    GOONER
    GOONER --- ---
    prosím kdo tu napsal, že má něco proti ježdění na kole?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Koukám, že sem s cyklistama šlápnul do vosího hnízda. Jsem netušil, že zrovna u SSO se budou nacházet takhle zavilý odpůrci jednoho náhodnýho sportu. Asi si zažádám o eurodotaci na socilogickej výzkum korelace těhle dvou skupinek ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Věř mi, že mě zrovna tohle sere možná víc než tebe - ty si zanadáváš na debily cyklisty, ale já jsem pak za debila i s nima. Prostě debil je debil, ať jde pěšky, jede kolmo, řídí auto nebo autobus; bohužel právě kvůli svým debilním nápadům jsou debilové vidět nejvíc.

Nejlepší jsou takový, na který blikneš, že nejsou vidět, a voni ti zpátky ukážou, jaká jseš jednička. Přitom kolik to stojí - dvě stovky za blbou blikačku.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHM8: No, žádný geniální řešení nemám; líbí se mi ta lávka kolem, ale ta je poněkud neprůchozí (a asi ne úplně levná, i kdyby byla na pontonech od mariny). Tunel je z roku 1905, s tím se žádná stavební změna (rozšíření etc.) dělat nedá z X různejch důvodů. Takže jsem s to využívat současný stav, jakkoli to není komfortní; problém mám jen s tím, že se na mě kdekdo bezdůvodně tváří "tam nemáš co dělat, MOJE MOJE VŠECHNO JENOM MOJE."

Dlouhodoběji netrvám na tomto konkrétním bodě: pokud už ne dvorecký most (který v současnosti vypadá jako trojský most 2.0 - drahý a neefektivní), tak aspoň alternativa na druhým břehu - zvažuje se prý malý pěší/cyklistický můstek z Císařské louky ke Smíchovu; tím by nalevo odpadla potřeba jezdit po Strakonický, a pro cesty z jihu do centra by to byla příčetná alternativa.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: to neni zdaleka jen o 30tce... cela rada cyklistu ma pocit, ze kdyz jedou po silnici v N-stupu, aby mohli spolu klabosit tak je to predpisove naprosto v poradku :) O tom, ze by pri objizdeni prekazky nebo jezdeni v krizovatkach treba davali nejaka znameni o zmene smeru nemluve... a nejake osvetleni? Zvlast v tomto podzimnim sychravem pocasi... najdes spoustu bohemu, co sve vlastni osvetleni nepovazuji za dulezite.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    PISKVOR: jak bys to v tom tunelu chtěl řešit ty?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: No jasně, no...člověk by řekl, že to je nápad i na Škromacha debilní. Ale ... teda ... to ...

PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: o hlasy? treba na Morave je IMHO docela silna lobby venkovskych alkoholiku, co se s oblibou posunuji na kolech ;-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: S tím nemám problém - práva bez souvisejících povinností jsou posléze bordel. Pokud by se třeba v té řešené situaci každý účastník choval dle svých práv a povinností (a tady to je hlavně o tý 30), nebude tam konfliktu.

To s tím Škromachem fakt není Infobaden? Notyvole...tomu už taky měkne mozek - co je to za demenci? Ani jako cyklista, ani jako řidič, ani jako chodec nerozumím tomu, proč by jedna kategorie účastníků měla být zrovna v tomhle privilegovaná. No to mi jako řekni, vo co komu de?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: svobodna doprava implikuje nejen nejaka prava, ale take urcite povinnosti. Svoje prava zna kazdy... ale povinnosti (vychazejici ze zakona) uz kdekdo prehlizi. V tomto kontextu... ehm :)

Škromach chce zrušit nulovou toleranci alkoholu u cyklistů - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...kohol-zodpovedni-jen-u-nehody-pxc-/domaci.aspx?c=A141124_153515_domaci_ffr
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PISKVOR: To jsou mi argumenty. Můžu na tebe reagovat naprosto stejně jen v opačném gardu a nikam se nedostaneme.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Přinejmenším na tomhle se shodneme.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PISKVOR: no pockej... tohle je aplikace obecneho systemu. to se zdaleka netyka jen cyklistu. cilem neni mit rychlejsi, plynulejsi, pohodlnejsi nebo snad dokonce bezpecnejsi dopravu, cilem je A) prohnat systemem co nejvice penez a B) co nejvice system upevnit. co se A) tyce, tyka se to jak akci investicnich, tak represivnich. viz byznys s pokutami, tunely, cyklostezkami a tak dale. zrovna v tomhle s D-Fensem souhlasim, protoze to pozoruji take
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Jak už jsem zmiňoval, je tam třicítka; je tam už řadu let, kvůli parametrům tunelu, a jediné úzké místo je tunel samotný - před i po by se vešel klidně i cyklopruh. Na kole se tam třicet projet dá, tramvají taky, autem taky - jediný problém vzniká s jedinci, kteří mají problém s tou třicítkou, páč přece oni mají právo jet maximální konstrukční rychlostí, bez ohledu na zákony lidské i fyzikální.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUPU: Jistěže to čistě prakticky vzato jde - ale sere mě na tom, že se to používá jako systémové, oficiální a dostačující řešení: tady sesedněte, o sto metrů dál taky, támhle taky, tady taky, a vlastně to kolo jenom voďte, dyť přece sport jako sport, ne? Jenže já to nemám jako sport, ale jako dopravní prostředek; odtud to srovnání "a na mostě to auto tlačte," protože z hlediska řešení dopravy je to stejná kravina a nesmyslná buzerace.

A kromě toho - mám dvě různé varianty: stát se chodcem, nebo legálně projet jinudy; opravdu je problém, že mezi nimi vybírám - kromě "ale jááááá je tu nechci, oškliví fuj fuj untrmenši mi lezou na moji silnici"? To je tu furt keců o rovných občanských právech, ale někteří jsou si evidentně rovnější - nebo alespoň v představách místních IDček; najednou tu kdekdo vymýšlí, proč sice jako svobodná doprava, ale jenom pro někoho - tuto konkrétní skupinu je Přirozeně nutno Omezovat a Regulovat.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PUPU: eh. beru zpet, jsem z toho nejaky dezorientovany. fakt to vede rovnou do koleji, pardon.
    PUPU
    PUPU --- ---
    DANYSEK: mimochodem, kdyz kousek virtualne popojedes, tak zjistis, ze cyklostezka konci az ZA tunelem... neboli soudruzi znacici na zemi asi byli trochu prilis agilni.
    PUPU
    PUPU --- ---
    DANYSEK: hezky. neboli 'cyklostezky natahneme, i kdyby to melo stat zivot!'. nu coz... jsem opravdu rad, ze tamtudy nejezdim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam