• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    MARYO
    MARYO --- ---
    PHAILO: Aha, OK. Tvrdil to asi Škromach :)) a vzal jsem to jako fakt, pokud to tak neni, tak jedině dobře.
    "Senátor považuje za extrémní situaci, kdy cyklisté mohou ve správním řízení přijít o řidičské oprávnění"

Alkohol na kole a řidičák 31.5.2012 (aktu květen 2013) » Magazín spotřebitele
    http://magazinspotrebitele.cz/alkohol-na-kole-a-ridicak-31-5-2012/
    "Trochu matoucí je, že dříve to možné bylo. "

No, ale jako absurdní stačí, že vám seberou řidičák při neplacení alimentů, ale o tom nebyla řeč no.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Petr Mach ocenil projev papeže Františka v EP
    https://www.youtube.com/watch?v=rwYEF_eMpq0&feature=youtu.be
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PISKVOR: To by byl čistě technicistní výklad, který se však při interpretaci právních předpisů opravdu nepoužívá.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PHAILO: Ta carka za (30) bohuzel otevira cestu interpretaci "prestupky jakekoli a taky trestne ciny ridice"
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PISKVOR: Takto:

§ 123a
    Bodovým hodnocením se zajišťuje sledování opakovaného páchání přestupků, jednání, které má znaky přestupku podle jiného právního předpisu[30], nebo trestných činů, spáchaných porušením vybraných povinností stanovených předpisy o provozu na pozemních komunikacích řidičem motorového vozidla nebo že se řidič porušování těchto povinností nedopouští. Přehled jednání spočívajícího v porušení vybraných povinností stanovených předpisy o provozu na pozemních komunikacích a počet bodů za tato jednání je stanoven v příloze k tomuto zákonu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PHAILO: Proto ten smajlik. Ale vazne: fakt body dostavas jen za prestupky spachane jako ridic motoroveho vozidla? Mam matny dojem, ze si nekdo stezoval, ze dostal body i jako cyklista...ale ted to na mobilu nedohledam.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: Například [ PISKVOR @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ] a dál, z kontextu to jasně plyne.

PISKVOR: Když si na kolo dáš majáček, zasahující hlídka zcela jistě zemře smíchy, stejně jako zbytek okolních účastníků silničního provozu. Bude-li jich více než 7, máš na krku obecné ohrožení :-)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    PISKVOR: Nebo treba neplatis na dite, vezmem ti ridicak ... oh wait, to uz tu vlastne mame ..
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: Proc teda nestaci potrestat ridice i neridice *doslova* stejne, a netahat do toho nesouvisejici faktory jako barvu oci, stav odberu zemniho plynu nebo vlastnictvi RP? To je ta vec, ktere nerozumim.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: a to tu tvrdil kdo (vážně, já to nemužu najít) ?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PHAILO: Pockej, takze kdyz si treba na kolo dam majacek ;) nebo projedu na cervenou, tak se me ty tri body netykaji? To zni nepravdepodobne - nebo spis to nema oporu v zakone, ne? Aspon jsem tam zadnou takovou vyjimku nevidel...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PISKVOR: Nikoliv. Dostane jen pokutu. Žádné body, žádný zákaz činnosti.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PHAILO: Mel jsem za to, ze normalne dostanes body - a kdyz je jich tucte, tak se nikdo nepta, kdes k nim prisel.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Až na to, chlapci, že pokud byl na kole a má řidičák na auto, samozřejmě o něj nepřijde. Ale jinak dobrý.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISKVOR: ano to by samozřejmě bylo něják "synchronizováno", jde mi o to, aby byl řidič i neřidič byl potrestán stejně a nesl stejnou odpovědnost.

To s tím kolem bylo obecně, nebylo to na tebe...

Já mám v týhle oblasti ještě horší nápady např. ohledně nošení helmy a odpovědnosti za nezletilý...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: To asi reagujes na nekoho jinyho, ja vyjimku pro cyklisty nehajim - zhruba tusim, kolik energie ma volne letici bicykl ;)
    Ja se jenom divim, proc tentyz institut "pokuta+zakaz" podle tebe staci pro neridice, ale pro ridice ne.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISKVOR: ne to je něco jiného ,asi tak jako kdyby si řidiči auta za rychlou jízdu sebral shel kartu.

To je můj osobní názor, že člověk ve chvíli kdy se stane majitelem RP, musí se s pár věcma smířit a mezi těmi by mělo být i to, že jakmile jakkoliv vstoupí ožralej do silničního provozu (nebo i třeba na sjezdovku), může o něj přijít.
    A to že ti kolo může max poškrábat auto je opravdu ptákovina, spousty lidí má totiž nějáký svědomí a nevědíce že ten kripl na kole co jím vlítl před auto je ožralej, auto klidně strhnou třeba do sloupu.

MARYO: A kdo tady řešil jakýkoliv množství? Já třeba nemám vůbec problém s minimální tolerancí - a ano jak jsem psal, beru RP jako určitej závazek.

Co se týče cyklistů a sportovců na sjezdovkách kteří RP průkazy nemají, řešil bych to velmi vysokoou pokutou a nějákym institutem "zákazu na dobu určitou"...

Jo z toho se asi ježí vlasy jak cyklistům tak svobodnejm :)
    MARYO
    MARYO --- ---
    ADAMIRA: Třeba proto, že nebezpečnost po jednom pivu je IMO menší, než po probdělé noci za střízliva. U zkušenýho než u začátečníka a taky proto, že sjezdovka nemá s autem nic společnýho. A taky proto, že ne každej má řidičák, přesto smi na kolo/sjezdovku. Tak jaká potom diskriminace... Nehledě na to, že podtihnutelní jsou.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: Nechť postih souvisí s přestupkem; tohle je bizár typu "za přecházení na červenou přijdeš, no, třeba o tramvajenku" - když se to podá takhle obráceně, není ta nesouvislost mezi zločinem a trestem očividná?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MARYO: proc ne?

nevim proc by mel byt ridic auta nejak diskriminovan vuci ostatnim, ucastnik dop. provozu je ucastnik dop. provozu. to samy na sjezdovkach, proc by mel byt clovek kterej ohrozuje zivoty stovky lidi nepostihnutelnej...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam