• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: Proc teda nestaci potrestat ridice i neridice *doslova* stejne, a netahat do toho nesouvisejici faktory jako barvu oci, stav odberu zemniho plynu nebo vlastnictvi RP? To je ta vec, ktere nerozumim.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISKVOR: ano to by samozřejmě bylo něják "synchronizováno", jde mi o to, aby byl řidič i neřidič byl potrestán stejně a nesl stejnou odpovědnost.

To s tím kolem bylo obecně, nebylo to na tebe...

Já mám v týhle oblasti ještě horší nápady např. ohledně nošení helmy a odpovědnosti za nezletilý...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: To asi reagujes na nekoho jinyho, ja vyjimku pro cyklisty nehajim - zhruba tusim, kolik energie ma volne letici bicykl ;)
    Ja se jenom divim, proc tentyz institut "pokuta+zakaz" podle tebe staci pro neridice, ale pro ridice ne.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISKVOR: ne to je něco jiného ,asi tak jako kdyby si řidiči auta za rychlou jízdu sebral shel kartu.

To je můj osobní názor, že člověk ve chvíli kdy se stane majitelem RP, musí se s pár věcma smířit a mezi těmi by mělo být i to, že jakmile jakkoliv vstoupí ožralej do silničního provozu (nebo i třeba na sjezdovku), může o něj přijít.
    A to že ti kolo může max poškrábat auto je opravdu ptákovina, spousty lidí má totiž nějáký svědomí a nevědíce že ten kripl na kole co jím vlítl před auto je ožralej, auto klidně strhnou třeba do sloupu.

MARYO: A kdo tady řešil jakýkoliv množství? Já třeba nemám vůbec problém s minimální tolerancí - a ano jak jsem psal, beru RP jako určitej závazek.

Co se týče cyklistů a sportovců na sjezdovkách kteří RP průkazy nemají, řešil bych to velmi vysokoou pokutou a nějákym institutem "zákazu na dobu určitou"...

Jo z toho se asi ježí vlasy jak cyklistům tak svobodnejm :)
    MARYO
    MARYO --- ---
    ADAMIRA: Třeba proto, že nebezpečnost po jednom pivu je IMO menší, než po probdělé noci za střízliva. U zkušenýho než u začátečníka a taky proto, že sjezdovka nemá s autem nic společnýho. A taky proto, že ne každej má řidičák, přesto smi na kolo/sjezdovku. Tak jaká potom diskriminace... Nehledě na to, že podtihnutelní jsou.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: Nechť postih souvisí s přestupkem; tohle je bizár typu "za přecházení na červenou přijdeš, no, třeba o tramvajenku" - když se to podá takhle obráceně, není ta nesouvislost mezi zločinem a trestem očividná?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MARYO: proc ne?

nevim proc by mel byt ridic auta nejak diskriminovan vuci ostatnim, ucastnik dop. provozu je ucastnik dop. provozu. to samy na sjezdovkach, proc by mel byt clovek kterej ohrozuje zivoty stovky lidi nepostihnutelnej...?
    MARYO
    MARYO --- ---
    PISKVOR: Kdyby bylo na mně, jsem trochu benevolentnější i u aut. K. energie u kola je zase menší než u auta. Absurdní je ale ten řidičák. Už zbyvá jen sebrat řidičáky opilým sportovcům na sjezdovkách.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (rozumej Skromach)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Tak nejak - vono to kolo neni uplne pericko, a m*v*v udela svoje (chodec v tech svejch ctyrech km za hodinu ma vyrazne nizsi kinetickou energii nez obdobne hmotny cyklista v petadvaceti). Tohle je zase dalsi debil typu "no jo, vy furt mate nejaky privilegia".
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MARYO: a proc za volantem nulova tolerance nikoliv (za hranicemi je) a na kole ano? Kdyz se dotycny vyboura - je fuk na cem a necht si nese nasledky. Argument "prece na kole ohrozuju jenom sam sebe" je dost mimo, to mozna pasuje na use-case "spadne z kola, na kterem jede sam" ;-) Ja teda nevim, jak jses na tom ty, ale za mych mladych let se casto vozila holka na stangli/nosici, nehlede na formalne existujici tandem-kola ;-)
    MARYO
    MARYO --- ---
    PISKVOR: Nulovou toleranci považuju za svinstvo. A na kole obzvlášť, tam můžeš zabít jenom sebe (a OK, zároveň někomu zničit život tím, že mu vjedeš pod kola). Ale jak argumentuje Škromach - „Je to stejné jako s chodcem, který může v opilosti vstoupit do vozovky.“
    Jako netvrdím, že by se omezení mělo zrušit úplně, nevím, když uvidíš někoho na kole jak se na něm sotva udrží nebo když jezdí jak čurák (pak je celkem jedno jestli je ožralej).... Nevím, ale brát za to řidičák je už úplná hovadina.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    AXTHEB: No, ze to vyznelo typicky prazsky: "...no tak jim teda par osvicenych hlav povolilo, ze na tu silnici jakoze vyjimecne MUZOU." ;) Ale asi uz jsem fakt malicko precitlivelej.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PISKVOR: Teď nevím jestli si ty nepochopil co sem napsal nebo já nechápu co chceš říct. Nic o cyklostezce skrz tunel sem nepsal.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    AXTHEB: Poslal, šmoslal: cyklostezka skrz tunel nebyla nikdy, tedy "poslání na silnici" spočívá výhradně v namalování obrázků, neboli piktokoridoru.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DANYSEK: Pokud vim tak soucasny stav v tom tunelu je vysledkem toho, ze kdyz se cyklisti nasmerovali po chodniku se znackou "Cyklisto sesedni z kola", tak z nej nesesedavali a ohrozovali chodce. Tak si nekdo nakonec rekl, ze cyklista sebevrah lepsi cyklisty vraha a poslal je na silnici.

A motivaci vetsim vyberem pokut bych v tom nevidel, kdyz se tam v lete postavil policajt tak obcas nestihal vypisovat blocky.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GOONER: samozřejmě že svobodný nemaj nic proti cyklistům - ale proti cykloteroristům... right?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Taky mi prijde ze je to jak kdyby nekdo obvinoval svobodny ze maji neco proti řepce, a pritom je to jen jedna nahodna rostlinka
    GOONER
    GOONER --- ---
    prosím kdo tu napsal, že má něco proti ježdění na kole?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Koukám, že sem s cyklistama šlápnul do vosího hnízda. Jsem netušil, že zrovna u SSO se budou nacházet takhle zavilý odpůrci jednoho náhodnýho sportu. Asi si zažádám o eurodotaci na socilogickej výzkum korelace těhle dvou skupinek ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam