• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PHAILO: Sorry, ale "pravicovy volic" experimentujici s ano neni pravicovy volic, ale kokot.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MOTASH: Já si myslím, že pravicový volič v ČR stále existuje. Jen momentálně experimentuje s ano. Problém je, že až se opět spálí, nebude chtít volit subjekt se slabým marketingem a podivnými názory na některé dost zásadní věci.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    PHAILO: No to je otázka. Vždycky, když mi někdo tvrdí, že by něco byl jasnej trhák a dalo by se na tom skvěle vydělat, tak si řeknu - proč to teda už dávno někdo nevyrábí.
    Stejně tak tady, proč už se toho dávno nechytli nějaký marketingově zručnější šíbři, s nějakym základním kapitálem, kteří by ten získanej politickej kapitál dokázali pořádně "vytěžit". Místo toho se tu urodilo ANO. Možná to zas takovej potenciál nemá.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    ADAMIRA: No to že to hlásaj od začátku, jen ukazuje, že se nepřizpůsobují podle aktuálních nálad -jako jednu z forem populismu. Samotný populismus to samo nevylučuje.
    Nejdřív jsem se zeptal, co podle tebe populismus znamená, uvedení nepopulistické strany by tvůj náhled objasnilo.
    No a to koho volíš, přece podle tvé teorie, ukazuje tvojí alfu a omegu. Tvrdíš, že tu mojí znáš, tak chci info na revanš, ať vím:) Ale vlastně si jen tak něco ověřuju - potvrdils mi to.
    Ale u těch populistickejch stran jsem se neptal na tvoje oblibence, ale jako porovnání, aniž by jsi jim musel fandit. Ale možná tvrdíš, že populistické jsou vlastně všechny strany, co já vím.
    Ve skutečnosti si myslím, že jen tak chytrýskuješ a že jsi to použil jen tak, jako těžko vyvratitelné obvinění.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GLADILAF: Pod pojmem kasovní trhák bych v kontextu Svobodných viděl něco kolem tebou zmíněných 20 %, což je ale dle mého názoru +/- teoretický strop pro stranu tohoto zaměření. Na druhou stranu s 20 % se dá s patřičnými schopnostmi leaderů dosáhnout velmi mnoho.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MOTASH: On by to právě kasovní trhák být velmi snadno mohl. Respektive ta doba kdy nastane ta správná konstalace, aby to byl kasovní trhák se podle mě blíží. Jenže problém je ta komunikace a vůbec uchopení těch myšlenek.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MOTASH: A já snad někde tvrdím že ostatní strany populistické nejsou??? A to že hlásají od začátku to samé na tom vůbec nic nemění.
    A co na tom mění koho jsem volil já?
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    ADAMIRA: A na jakej populismus SSO hraje? jak já to sleduju, tak hlásají od začátku více méně to samé, a to na žádnej "kasovní trhák" nevypadalo ani nevypadá.
    Nejvíce oprávněná kritika svobodných je podle mě právě v neschopnosti si získat třeba jen ty voliče, kteří s jejich idejemi souhlasí, natož jim nějak planě nadbíhat.
    Copak si pod tím populismem vůbec představuješ? Nejlépe bude, když uvedeš i nějakou stranu jako ilustraci, která dle tvých měřítek populistická není - když už se stydíš přihlásit k té straně kterou pro její ideály volíš.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ALESH: Ale vzdyt nejde o problem svobodneho rozhodnuti. Problem je v tom, ze soustavne lhal o tom, ze s komunisty se nebude dohadovat a kdyz prislo na vec, tak se s nima dohaduje.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: fajn...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: ja jen vyvracim tve presvedceni :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK:a kde tvrdím že ne? nesnaž se relativizovat něco, co ani netvrdím... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: na karieristy narazis vsude :-) Nekteri to zkousi na jinych platformach - nejspis s vedomim, ze v molochu by jim to neproslo :D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ADAMIRA: mandat mu samozrejme zustane.

argument svobodne se rozhodl nechapu. jo, rozhodl se svobodne a rozhodl se sptane. Ve strane chceme mit lidi, kteri se rozhoduji z naseho pohledu spravne.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAMIRA: no jasne, ja neresim tu faktickou situaci, spis mi prijde vtipny, ze chtej nekoho vylucovat, za jeho svobodne rozhodnuti :) (ja bych to udelal taky, ale ja nehlasam to co svobodni)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ALESH: Tak ja teda nevim ale ten mandat mu zustane ne? To nema s stranou nic společnýho...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: No tak o tom samozřejmě žádná, jenom jsem žil v přesvědčení že tyhlke kariéristi se do funkcí šplhaj za pomoci neforemnejch molochů typu CSSD a ne za pomocí partají jako je SSO.
    ALESH
    ALESH --- ---
    OTAVA: jim to vadi a chteji ho vyloucit. Coz je vlastne hrozne vtipny. Vyloucit nekoho, kdo byl zvolen v radnych volbach a svobodne se rozhodl pro koalici, ktera mu prisla nejlepsi. (Protoze prece ten konkretni zastupitel sam nejlip vi, s kym se nejlepe dohodne. To mu preci nemuzou prikazovat nejaci vykukove z Prahy :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: osobni selhani je jev pozorovatelny napric politickym spektrem a sebelepsi personalni politika tomu nikdy nezabrani ;-) Pribeh by byl smutny v momente, kdyby se za dotycneho borce ze Zatce vedeni postavilo - jak tomu ostatne casto byva u jinych partaji... kde mistni reprezentanti sekaji pruser za pruserem a vedeni partaje hlasa, jak je vse v cajku :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FRONEMA: Aha, tak to potom jo a spravne si odhadla ze to byla narazka na personalni politiku... :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: ty opravdu nevynecháš jedinou příležitost ukázat, jaký jsi čurák...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam