• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: bohate se staci vratit na pocatek 20.stoleti - resp. na obdobi konce druhe svetove valky, obdobi po velke revoluci - kdy to uzemi vypadalo ehm... ponekud jinak :) Zvlast kdyz se zameriz na to, kam drive patril Kyjev a kam Charkov. Rozhodne neslo o uzemi tehoz statu.
    PISKVOR: zas takove exkurzy do historie nedelam. Ale s oblibou se tu operuje Stalinem, ale do obdobi o dvacet let pred nim se nikdo moc divat nechce ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Rikam ze cokoliv starsi deseti generaci je picovina. To ze na moji nadsazku nahodis jinou nadsazku nechapu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HAREMHEB: více než jednoho... a docela nepřekvapivě byly jiné odpovědi ve Lvově, jiné v Kyjevě a jiné třeba v Charkově
    jestli to někdo celé rozesral, tak to byla EU (před rokem)
    a ti na východní Ukrajině se mohli vyslovit jak?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: kde si vzal, ze rebelove postupuji? ja osobne bych rekl, ze zatim je to patova situace a kdyby rusko nepodporovalo rebely materialne, tak uz je davno ukrajinci rozstrili... jeste neco co nechapes?
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Sankce zatím stačí akorát tak k tomu, že Krym je ruský a rebelové na východě postupují...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: co s tim, vyklidnit rusko a uklidnit putina. myslim, ze sankce pro zacatek staci, neni nutne mobilizovat nato a zacit vyhrozovat rusku atomovkoama, zejo :P
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Když bychom obnovili RU, tak se staneme znovu od 1918 imperialisty, takže co pak? Budeme fanaticky prorakousko-uherský? A zlí budou USA a Rusko? ;)
    WANTON
    WANTON --- ---
    HAREMHEB: Že to rozesral JEN Putin, s tím úplně nesouhlasím, rozhodně by si ale zasloužilo diskusi, co teď s tím, když to Rusko, EU a USA takhle dopracovali..;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Stejnou logikou: Svata rise rimska naroda nemeckeho a Böhmen.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    LONESTAR: Všech? Já se taky jednoho ptal... Dokonce znám i Rusy, kterým se Putinův postup nelíbí. O tomhle by ale měli rozhodovat jen ti, kterých se to týká a všichni, kteří se k tomu chtějí vyslovit. Kdyby tomu tak bylo, neměl bych s tím nejmenší problém. Ono to ale bohužel bylo úplně jinak. Putin to celé rozesral a to je to, o co mu šlo. Vrátit už to nejde a proto to nelze ani tolerovat, natož schvalovat.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    DANYSEK: Tak zrovna z toho mě podezřívat nemůžeš:-) S tím, že nejde o tradiční (ve smyslu dlouhodobě ustálený) stát se dá souhlasit. To ale nijak neobhajuje ruský postup. Ba dokonce Ruský přístup tomu byl do značné míry příčinou. Pokud se chceš opravdu odvolávat na historii, tak bychom taky mohli skončit u toho, že Moskva byla podřízena Kyjevu. Osobně bych dal přednost tomu, že se budeme držet faktů a nebudeme si z historie vytahovat to, co se nám zrovna hodí.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    A nebo ne, pojdme tedy znovuobnovit Rakousko-Uhersko !
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Mas na mysli Chingischana tedy ?

Ndelej ze sebe jeste vetsiho debila nez jsi. Jedna generace se pocita cca 20 let. Cokoliv delsi bez 10 generaci je naprosto mimo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: hladomor je historie v horizontu mene jak 100 let :-) Psal jsem vice-set let, mas problem s porozumeni psanemu slovu? :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Myslis jako treba Holodomor ktery tam zpusobil Stalin ?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    HAREMHEB: ptal...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAREMHEB: na tuto logiku se odvolava kdekdo :-) Nicmene v pripade Ukrajiny rozhodne nejde mluvit o nejakem tradicnim statu, staci poradne zapatrat v historii. Problem spousty diskutujicich je fakt, ze se zabyvaji pouze nedavnou historii, ale dlouhodobejsi souvislosti (v horizontu vice set let nazpet) je prilis netrapi.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    LONESTAR: A co teprve současná sibiřská etnika. I Rusové mají své indiány a ti jsou na tom teď podstatně hůř než ti severoameričtí. Navíc tvůj argument je ve stylu: A u vás zase bijete černochy. Co to má společného s Ukrajinou? I když Otava trolí, tak má v tomto případě pravdu.
    DANYSEK: Na tuto logiku se ale odvolává Rus a ne Ukrajinec.
    WANTON: Referendum bylo i před válkou.
    LONESTAR: Je krásné, že v tom máš jasno. Ptal se s ale těch, kterých se to týká?
    WANTON
    WANTON --- ---
    WANTON: Aneb

Non-interventionism - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Non-interventionism
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Ohledně Ruska s tebou souhlasím, jeden z důvodů, proč jsem PROTI nim.

Ohledně druhého odstavce, beru ho jako kompliment, že nejsem čecháček, neboť z mých níže uvedených příspěvků je zřejmé, že nejsem podporovatel ani jedné ze stran, neboli jsem proti oběma (na jedné straně Rusko, na druhé straně EU a USA).

Zkusím test: Když jsem byl proti bombardování Libye, byl jsem proruský? Když jsem byl proti zásobování rebelů v Sýrii, byl jsem proruský? Když jsem byl proti válce v Iráku, byl jsem proruský? Když jsem byl proti válce v Afganistánu, byl jsem proruský?

Proč je takový problém pochopit, že mi prostě imperialistická politika USA a EU ve světě nepřijde dobrá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam