• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    GOONER
    GOONER --- ---
    PHAILO: pro mě má celá ta kauza spíš ideologický rozměr. Přijde mi, že ochrana dětí v Norsku je neuvěřitelně zbyrokratizovaná, úřady tam disponují obrovskými pravomocemi v oblasti, kde každý omyl může způsobit nenapravitelnou škodu, přitom veřejnost má minimální možnost jejich činnost jakkoliv kontrolovat, jelikož se úředníci neustále schovávají za ochranu práv dítěte. Jak člověka tahle mašinerie jednou dostane, nemá moc šanci se účinně bránit. Imo typická ukázka toho, jak je přebujelý státní aparát škodlivý.
    Chápu, že bylo třeba zaujmout veřejnost konkrétním případem, jelikož většinové stádo má pocit, že co stát činí dobře činí. Muselo se to teda vzít přes emoce. Když teď ale pozornost upoutali, nevím, proč Mach vůbec nemluví o ideologickém rozměru celé kauzy a furt se řeší, co je ve spise, který nikdo neviděl.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CZERUDLA: S médii mám své zkušenosti, takže je beru s rezervou. Nicméně pokud Mach nebude do 24 hodin tvrdě demontovat, že nic takového na dotaz zda četl spis neřekl, pak z mého pohledu platí co jsem napsal. A Mach tím u mě skončil.

Abych to uvedl na pravou míru - netroufám si hodnotit zda je pravdivá verze Norska nebo Michalákové. Ale pokud Mach tvrdí, že je schopen s jistotou stát na jedné konkrétní straně, pak jsem schopen vyhodnotit, že Mach se celou kauzou chce jen zviditelnit, nebo je idiot.
    CZERUDLA
    CZERUDLA --- ---
    PHAILO: Ano, to byl těžký fail... :(

Nicméně slovy M. Jahody: "Právě jsem zhlédl škvár 168 hodin. Veřejnoprávní televize, řízená politickou radou, nám "nezávislýma očima" sděluje, že Norsko narozdíl od Česka chrání děti. Reportáž je hezky sestříhána, aby z odpůrců Barnevernu byli vychytralí politici a hysterické matky. Politici sice údajně znají jen verzi jedné strany, no ale proč nám tedy autoři pořadu nepředloží tu druhou, když případu tak dobře rozumí a ví, kde je pravda?"
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Tak mám takový pocit, že moje podezření bylo správné. Mach právě ve 168 hodinách na dotaz zda četl spis prohlásil, že nepotřebuje číst spis, aby si byl jistý, že je v norské kauze na správné straně. Tohle může říct jen hlupák nebo populista.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    mach ma novy pekny stranky http://www.petrmach.cz/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: kdyby byli Svobodní non-intervencionisti... z jejich politickeho programu jasne vyplyva, ze nejsou a nezastiraji to :-)
    WANTON
    WANTON --- ---
    HWLLFFRDD: Je vidět, že se na názoru např. k ukrajinské krizi neshodnou libertariáni na celém světě, nejen tedy Svobodní v ČR. :)

Jen ve zkratce: "Nonintervention or non-interventionism is a foreign policy which holds that political rulers should avoid alliances with other nations, but still retain diplomacy, and avoid all wars not related to direct self-defense. An original more formal definition is that Non-intervention is a policy characterized by the absence of interference by a state or states in the external affairs of another state without its consent, or in its internal affairs with or without its consent."

Non-interventionism - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Non-interventionism

Kdyby byli Svobodní non-intervencionisti, tak musí být proti NATO apod. Úplně vidím ty titulky v novinách, jediní, kdo by byli proti NATO by byli komunisté a Svobodní a ihned by se vytvořila novinářská zkratka, že komunisté a Svobodní jsou pro Putina. ;)

Ten článek je klasický případ, kdy se taková zkratka dělá, Rona Paula čtu a on nikdy nebyl pro ty režimy, proti kterým tam protestovali, zcela naopak. Jen byl proti vměšování a podpoře USA těmto demonstrantům. ;)
    PUPU
    PUPU --- ---
    HWLLFFRDD: souhlasim. mame proti sobe dve nicim nepodlozena tvrzeni, k cemuz mistr zaujme jednoznacny postoj a z jednoho tvrzeni mame najednou nezpochybnitelnou pravdu. to se ve vztahu ke Svobodnym deje kazdou chvili. obzvlast odstavec 'Podivný „libertarián“ McAdams', to je teda vyzivny zvast. ale Otavovi se to urcite libit bude. prijemnou zabavu, ja to dal komentovat nehodlam
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Myslím že velmi relevantní i k Svobodným

Je cosi shnilého v Institutu Rona Paula | Finmag.cz
    http://finmag.penize.cz/kaleidoskop/296111-je-cosi-shnileho-v-institutu-rona-paula
    NJAL
    NJAL --- ---
    OTAVA: Myslim, ze Ti chybi jeden maly detail - evoluce marxismu v neomarxismus. To (ta evoluce) mnohe vysvetluje.
    GOONER
    GOONER --- ---
    Ještě jeden příspěvek k předchozí debatě. :)
    Dominik Stroukal: Řecko si zvolilo marxismus a s ním i vlastní konec | Svobodní
    https://web.svobodni.cz/clanky/dominik-stroukal-recko-si-zvolilo-marxismus-a-s-nim-i-vlastni-konec
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    zase jeden genialni napad... :D
    Europe-wide road tolls: Outrage as Brussels plans to slap MORE tolls on our roads | Politics | News | Daily Express
    http://www.express.co.uk/news/politics/554441/Motorists-road-tax-EU-proposal-toll-plan
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GOONER: Europol is the European Union’s law enforcement agency whose main goal is to help achieve a safer Europe for the benefit of all EU citizens.... work closely with law enforcement agencies in the 28 EU Member States .... gumovej slach ti poslou z mistnich zdroju :)
    GOONER
    GOONER --- ---
    To je zas debata tady...
    já bych tu stále viděl výhodu v tom, že když si doma svítím nevhodnými tepelnými koulemi, nepřevařuju si mlíko z automatu, můj vysavač má vyšší výkon, než by měl mít dle normy, jím okurky zahnuté nad eurolimit a v kuchyni používám necertifikované chňapky domácí výroby, že nepřijde europolicie a nezbije mě gumovým šlauchem... :)))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: Muceni muze mit ruzne formy. Ze registrujes buhvi proc jen snadno viditelny teror fyzicky jeste neznamena, ze neexistuji jine formy teroru, ktere muzou mit nemene zavazne dopady na zivoty lidi.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Jak muzes srovnavat narizeni s umucenymi lidmi ?
    S timze se nesmelo nikam vycestovat, s tim ze tvoje deti nemohly studovat a ze pokud jsi nebyl ideove silny, delal jsi jenom topice ?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: kolik narizeni a direktiv z Bruselu jsi cetl? :-) Vrele doporucuju, je to vyzivne cteni.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: Tvrzenim ze Brusel je horsi nez komunisti ? Ale klidne, pokracuj ...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    MOTASH: přece mu nebudu upírat jeho svobodu veřejně se znemožnit...
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    LONESTAR: Když to víš, proč to krmíš? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam