• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    MOTASH: přece mu nebudu upírat jeho svobodu veřejně se znemožnit...
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    LONESTAR: Když to víš, proč to krmíš? :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OTAVA: Kdyz si chlap vezme flundru, ktera chlasta prvni ligu a s jeji pomoci prochlasta barak, je pro nej rozvod a antabus lepsi reseni, nez to s tou flundrou tahnout dal (a jit zapit zal do hospody). Jelikoz jsem si nevzal flundru a neprochlastal barak, tak pro me rozvod a antabus neni lepsi reseni, nez pokracovat v nakrocene ceste. Ze je blbost chlastat a brat si flundry nezpochybnuje nikdo, ale to, co je lepsi reseni pro nekoho v konkretni situaci jeste neznamena, ze je to lepsim resenim pro kazdeho v jakekoli situaci.

Pro nas je lepsi se od EU spis distancovat, nez se vrhnout po hlave do jeho naruce, pujcek a narizeni, zvlaste kdyz vidime, kam to Recko dotahlo a kam to my (aspon nekteri dotahnout nechceme. Nevim, jak jsi z meho prispevku vycetl, ze doporucuju rozvod a antabus pro kazdeho, kdyz rikam, ze pro toho konkretniho typka je to lepsi, nez zustat v zajetych kolejich. Ale u tebe me to vlastne ani moc neprekvapuje, ze z cehokoli vyctes cokoli, i kdyz je tam pravy opak.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Já se považuji za liberála a přesto mám hypotéky osmimístné. A vzhledem k tomu, že ECB hodlá kazit měnu ve velkém, klidně bych si vzal ještě trojnásobek, nakoupil byty a pronajímal je. Ono totiž za pár let půjde člověk s nůší pětitisícovek předčasně splácet a ještě rád z platu zaplatí několikasettisícovou pokutu za předčasné splacení.

Samozřejmě si za to Řecko mlže z velké části samo, ale stejně tak ti, co mu ostošet půjčovali, i když věděli, že to nesplatí.

Krátce, jak říkala moje babička, "hloupej, kdo dává, hloupější, kdo nebere."
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: ...a ty by sis neoveril, ze se ti pujcka taky vrati? :-) To je zodpovednost banky. Opet jen prekrucujes, viz LONESTAR. To neni zadny veletoc, to je ciste o tom, ze ta transakce ma dve strany a zodpovednost maji obe...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    je to marný, je to marný, je to marný...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GILHAD: Tak za prve: Jak by se ti zilo v recku pred jejich "krachem" ? myslim ze pri stejnem HDP na hlavu tam meli asi trojnasobne mzdy nez u nas, podvody s dotacemi jenom kvetly a pul naroda dojila stat - meli se dobre po hodne dlouhou dobu.

Za druhe, argumentujete uplne stejne jako socilisti.
    Dluznik za nic nemuze, dluznik je nesvepravny, za vsechno muzou banky, je treba banky regulovat a dluznika ochranit.
    Krasny myslenkovy veletoc, gratuluji !
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OTAVA: Ta dulezita otazka spise zni: "jak by se ti asi zilo v současném Řecku kdyby tam byli komunisti vladni stranou?
    a) lepe, nez tam ted
    b) hur, nez tam ted
    "
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: nemyslíš, že mezi "chtít si půjčit" a "dostat půjčeno" tvé úvaze chybí jeden dost podstatný mezičlánek? :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: protoze Recko si nejdrive chtelo pujcit penize a ted je nechce vracet.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: ze komunisti nejsou vladni stranou jeste neimplikuje, ze cela rada (byvalych) komunistu tvuj zivot neovlivnuje :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: pokud si myslíš, že obhajuju komunisty a SYRIZU, tak je tvá neschopnost porozumět psanému textu daleko hlubší, než jsem se obával...

BTW - ti Slováci platili (a ještě zaplatí) proto, že chtěli (sami, rádi, dobrovolně)? Nebo proto, že jim to přikázal Brusel?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: jak by se ti asi zilo kdyby byli komunisti vladni stranou?

a) lepe nez ted
    b) hur nez ted

O sobe jsem nemluvil, asi mas problem porozumet psanemu textu. Ale treba slovaci zaplati a jeste zaplati, jestli se Recko rozhodne nesplacet pujcky. a nez zacnes obhajovat SYRZU, muzes mi pujcit tak pul mega ?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: pro pomalejší srozumitelněji - komunisti 2015 představují menší zlo než Brusel 2015

jo, a tys přispěl na dluh Řecka ze svého??? sám, rád a dobrovolně?
    nebo nedobrovolně z toho, co ti Brusel (prostřednictvím státu) sebral?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: momuniste ze predstavuji mensi zlo nez brusel ?
    Kolik lidi brusel umucil, komu zakazal cestovat ?

a co ti lidi kteri ze sveho prispeli na dluh recka aby se meli dobre, ti pro Hampla neexistuji ?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: a nemá pravdu?
    WANTON
    WANTON --- ---
    Krize na Ukrajině pohledem Svobodných
    https://www.youtube.com/watch?v=CQS7gH1hD7k
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: jojo uprimne dekuji za minusicek, ze kterych si ja rozhodne nic od nikoho nedelam...
    Ale jen dokazujes, ze nektere vydobytky statem vybudovane infrastrukturi ti vyhovuji a jine ne ;-) Dalnice budovane statem jsou v pohode, ale ze tu zadny soukromnik nevystavel na svych pozemcich jediny kilometr dalnic tve anarchokapitalisticke teorii nevadi :) Kdyz uz to tu stat postavil (byt porad ne poradne), tak ted chces udelat jakousi tlustou caru... a naivne se domnivas, ze v ten moment tu vzniknou kilometry soukromych dalnic. Historie vska hovori proti tobe. Otevri si historicke mapy, jsou i na internetu dostupne - nebud liny... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam