PUPU: "bylo vam predhozeno jednoduche schema" "vase parta" "spravna strana"
Aha, a na ovčany a mediální konspiraci jsem zapomněl. Tak určitěěěěěě. O nějakém pálení na prach nebo porážení Ruska tu nikdo nemluvil; s velikou slávou porážet argument, který nikdo nevznesl, je figura známá jako "straw man."
Jinak teda - reakce na "na Ukrajině už _je_ válka" je "ale ti vaši milovaní Američani taky" je velmi příznačná. Chápu, že to je hřejivý pocit, že jsi jakože držitelem utajené pravdy, kterou nikdo netuší, a všichni ostatní jsou tupé ovce přežvykující propagandu Galaktického Impéria, ale ne každá kritika Ruska znamená, že jdu mávat americkejma vlaječkama. Neprotestoval tu někdo, dva příspěvky zpátky, že "kritikou EU dostává nálepku rusofila"? Ale když se řekne byť jen "Rusko válčí na Ukrajině," (a ono tam, jaksi, válčí) tak ejhle, jsem obhájce "superskvělých" Američanů - zase ten speciální přístup "ale já můžu"? Fakt ti to prijde tak krasne jednoduche? me teda ne.
Jinak teda když jsme u toho, co komu historicky patřilo: veškeré německé dějepisné mapy po celý středověk označují - dosud - střední Evropu jako Deutsches Reich. Stejnou logikou má Německo právo opět zabrat českou kotlinu, protože "Německu" patřila po staletí - chápu to správně?