• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GOONER: To by mě zajímalo co na to ochrana osobních údajů :D
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    To takhle přijde parta kamarádů do hospody a řeknou si "dáme si panáka" Franta řekne "dáme si rum". Lojza řekne, ne dáme si vodku. Martin řekne "ať si každej dá co chce, ne?" Ale to né, dáme si všichni to samý a co to bude, rozhodneme hlasováním.
    Martin pije zelenou, hlasoval pro zelenou.
    Co z toho plyne? Martin je pokrytec!!!!!!! :)
    GOONER
    GOONER --- ---
    chápu to správně tak, že podle tebe by měl mít v ideálním případě Petr Mach i jeho asistenti transparentní účty, na které by jim chodila výplata z europarlamentu?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BONGI: proto jsem na zacatku pouzil slovo transparentne. ja nevim co 14 lidi za mesic vyprodukuje, ja zavery nebo vystupy jejich prace nevidim a neznam. jestli ty penize nekdo pak posle jako sponzorsky dar, je to nemoralni, ale tezko prokazatelne. pikud to pisilaji na nejaky ucet kde to pak budou cerne penize, je to o neco horsi a jeste hure prokazatelne.
    BONGI
    BONGI --- ---
    OTAVA: Neslo. Penize dostava na praci svych asistentu. Pokud se tito spokoji s mensi castkou a zbytek venuji do pokladny sve strany, rozhodne nejde o trestny cin. To bys mohl nazvat trestnym cinem jakykoli prispevek, kteri volici venuji - jde prece o cast jejich mzdy/vydelku/zisku, ktery dosta vaji za praci a ne na podporu strany? Jen v pripade, kdyby Mach temto lidem platil mene, nez vykazuje a rozdil by poukazoval na stranickou pokladnu a navic treba pouzil vydirani ( nesouhlasis - nebudes asistent), slo by o trestni cin. Ale o tom tu nebyla rec.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: to je marné, podstata ti stále uniká. :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: chces rict, ze pokud teoreticky Mach zneuziva poslanecke nahrady na asistenty na provoz SSO pak by se nejednalo o poruseni Zakona o financovani politickych stran, podvodne ucetnictvi a co ja vim jeste ?
    Neslo by o cerne penize ve stranickem finacovani tak jako to delal ODSka v devadesatych letech ?

Me jako danocem poplatnikovi je asi jedno jestli mi ty penize na danich sebere vlada, posle je do Bruselu a tam je zneuzije Mach, nebo jestli je vlada vyplati nejakemu podvodnikovi na predrazeny priojekt a dostane je Fiala.

Pokud neznas pravni sytem CR, pak je mi te lito. Ceka te v zivote jeste mnoho zajimavych prekvapeni.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: reaguješ velmi hloupě, když na obecné teoretické úvahy o možnostech, jak dostat peníze z náhrad na asistenty do stranické pokladny navážeš příspěvkem, že jestli to Mach dělá, páchá trestný čin a Svobodní jsou jako ODSka v 90. letech. Pokud to nechápeš, je mi tě fakt líto.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: jak jsi si jiste vsiml reaguji na predchozi debatu a dusledne pouzivam podminovaci zpusob.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: já nevím, na čem zrovna jedeš, ale nikdo tu nic takového neřekl, že se to děje, to sis nějak zas domyslel sám. :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Ne, to neni co jsme chtel rict. Chtel jsem rict ze jestli SSO fixluje s penezama, neni o nic lepsi nez strany proti kterym se vymezuje.
    (ostane pokud jsi si vediom spachani trestneho cinu, jsi povinen ho nahlasit sam)
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: nechceš na něj podat trestní oznámení?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Pokud Mach nejakym netransparentnim zpusobem vraci penize ze sveho EU mandatu do kampane, jedna se o nekolik trestnych cinu. V podstate se to nelisi od toho kdyz ODSku plati podnikatele bokem.
    BONGI
    BONGI --- ---
    COOLER: Predpokladal jsem to. Proto jsem take na konci prispevku napsal : Verite tomu nekdo? :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Kdyz priste zvojil do europarlamenu Jedlicu, bude to prvni pripad kdy samozvany president bude zaroven Europoslancem, jsem zvedavy na ty pravni implikace.
    COOLER
    COOLER --- ---
    BONGI: no, bohužel se pleteš. europarlament je pro svobodné velmi ztrátová věc. řekl bych hřebíček do rakve. volby svobodné stály daleko víc, než kolik za to dostanou. jedinej, kdo na tom vydělal je mach. a ten do strany nepouští nic.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: zkus tenhle článek
    Autentická zpověď státisty začátku 21. století pro budoucí generace žijící ve svobodné společnosti - Ludwig von Mises Institut Česko & Slovensko
    http://www.mises.cz/...atku-21-stoleti-pro-budouci-generace-zijici-ve-svobodne-spolecnosti-1716.aspx

Zejména tenhle odstavec je zajímavý:
    "Např. pokud já sám nemám právo navštívit své sousedy a přinutit je přispět mi na jakýkoliv účel, který právě považuji za důležitý (neboli zdanit je), jak toto právo získala nějaká autoritářská instituce? Proč mi trvalo více než dvacet let položit následující, přirozenou otázku: Kde tato instituce tuto moc a práva získala, jak k tomu vlastně došlo? Stalo se to jistou formou společenské smlouvy s našimi předky, kteří už dávno nežijí? Nebo pokud přijmu postoj, že tím, že jsem se narodil v určité geografické oblasti, jsem tak dobrovolně delegoval tato práva a moc na autoritu tuto oblast obhospodařující, potom další přirozenou otázkou by bylo: Je možné delegovat právo, které sám nemám? Pokud ne, může takové právo být delegováno miliónem lidí prostřednictvím voleného zástupce, přestože jediný volič sám takové právo nemá?"
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    EDEN: Jde moralnim prikladem, ma svou integritu.
    BONGI
    BONGI --- ---
    EDEN: Proc ne? Jinou formou - asistenti mohou byt vedeni jako velkorysi prispivatele SSO. Do toho jak nalozi s penezy, ktere dostanou za svou funkci nikomu nic neni a neni to nic proti nicemu.
    EDEN
    EDEN --- ---
    popravde sam som bol z tej kandidatury tiez trocha v rozpakoch, mach nechal vyprofilovat svobodnych ako zarytych odporcov eu, robil happeningy s vysavacmi a ziarovkami, unia bol stelesny satan a najvacsie zlo, populisticky si na tom vybudoval image a potom sup s rovnymi nohami skocil do kandidatury a este pre istotu aby sa nepovedalo si sadol aj do nejakej tej komisie, sice predtym spominal ze urcite v ziadnej vysedavat nebude, ale co uz... mozno su za to priplatky :) ale v retorike svobodnych mi toto pride stale ako ten mensi problem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam