• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Ono tyhle diskuse se pořád opakují a argumenty pro/proti s nima.

A pasivní kouření a ničení zdraví je IMHO jen demagogie. Zaměň si kouření za velmi hlasitou hudbu a představ si, že existují hospody, kde se smí pouštět a kde se pouštět nesmí (což je i realita).

Hlasitá hudba, pokud je opravdu hlasitá jako metal, rock, techno apod., je rovněž obtěžující a rovněž má negativní externalitu, poškozuje zdraví. Snaží se někdo hlasitou hudbu zakázat? A přitom existují podniky, kde se hlasitá hudba vyskytuje a to nikoliv jen u podniků, u kterých jsou součástí koncerty. Když si to představíš, tak ti argumenty pro zákaz kouření už nebudou dávat takový smysl.

Proč někdo chodí do hospody, kde je hlasitá hudba? Protože to poptává, cítí se tam dobře. nechodí tam jen proto, že si tam může pokecat s kamarádama, dát pivo nebo jídlo. Zvyšuje to jeho uspokojení z konzumování služby. To samé platí pro kouření. Že taková poptávka xistuje dokazují kluby pro gentlemany nebo holičství, kde je kouření nejen povoleno, ale tyt podniky jsou proto přímo vyhledávány.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    OTAVA: a jak to rict citlive, my jsme oddelili kuracky a nekuracky zony. Hele aby ses nepletl ze jsem nejakej naruzivej zastance koureni v restauracich. Mam osobni zkusenosti z Irska i Anglie a zvykl jsem si na ten system rychle, nejsem proti zakazu koureni v restauracich. Jenze, na druhou stranu si i myslim ze by kazdy majitel restaurace mel mit pravo rozhodnout o tom zda se u nej bude ci nebude kourik. Obsluha jak ji vytahujes se take muze rozhodnou zda v kuracke hospode chce ci nechce pracovat, nikdo ho do toho nenuti.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ZARREMGREGARROK: ja tam vidim napsano koureni povoleno, s poznamkou ze koureni vazne poskozje zdravi.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PLANDAK: ale my, ja nevim jak ti to rict citlive ..... my zakazujeme emise z aut.
    WANTON
    WANTON --- ---
    NJAL: Tohle je problém i s osobním odérem, kterým Češi rádi otravují jiné. ;)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OTAVA: radsi odpovez, jake tobe pasivni koureni poskodilo zdravi? Nebo jsi s kourem nikdy neprisel do styku?
    Aby bylo jasno, bavime se o pasivnim kourenim.
    A kdyz uz si tedy prostudoval tisice studii, muzes mi rict v cem se lisi, kdyz clovek dycha vzduch v praze na ulici a v hospode, kde si treba dva lidi zapali?
    Jak konkretne, to znamena jake telesne-chemicke reakce se odehravaji v tele.
    Predpokladam, ze pokud studie ma byt prokazatelna, tak je zalozena na tom, ze v kazde tkani jsou specialni senzory, ktere zaznamenavaji chemicke reakce?
    Nebo veda neni tak daleko?
    Nebo vedci odebiraji na pokusnych osobach vzorky denne vzorky? Jak se dari vedcum odstinit ostatni vlivy prodstredi na zdravotni stav zkoumanych osob?

ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    JUNIPETRUS: Ne, hrál LARP. Proto jsem si problému všiml až tak pozdě.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ZARREMGREGARROK: a co jsi v tom podniku delal? Nepopijel si pri tom i alkohol?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    nejvic zdravi poskozuje prace, zamestani.
    Narozdil od koureni je to skutecne prokazano. To mame pracovni urazy, psychycky stres, unava, vycerpani, a z to vyplyvaji i fyzicke nemoci.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    JUNIPETRUS: Po nějakých třech hodinách v zakouřeném podniku mi bylo na blití, motala se mi hlava a bolela jak střep, to vydrželo dva dny od opuštění prostoru.
    A byla to moje blbost, že jsem tam lezl.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ZARREMGREGARROK: rozpoznat obrázek a vyhodnotit informaci v něm obsaženou je zjevně nad Otavovy intelektuální schopnosti...
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    OTAVA: sry, ale vypary z aut zpusobuji smog ktery mi take nici zdravi a ovzdusi. Zakazeme i auta?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JUNIPETRUS: Tak ty jsi tu chybel, gratulujeme ! Hluboce se omlouvam, tisice studii prokazaly ze koureni ma vlastne priznivy ucinek na lidske zdravi.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    OTAVA: Když na dveřích visí

Znamená to prijdte si k nam zakourit.
    Nebo ty tu nálepku chápeš jinak?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    tyvole dejte uz tomu demagogovi banán, todle fakt nikam nevede
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: podstata problemu je, ze ve restauraci pri jidle kuraci nici zdravi nekurakum. Vzhledem k tomu ze staci v plne restauraci jenom jeden kurak aby znicil ovzdusi vsem ostatnim nekurakum, je zakona regulace na miste. Stejne tak jako ze nemuzes nosit treba po kapsach plutonium, protoze tim ublizujes ostatnim.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OTAVA: pardon - já jsem zapomněl, že se bavím s tupým Hrebenarem...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OTAVA: Pokud by to neposkozovalo zdravi, tak je koureni v poradku?
    Poskozeni zdravi je treba dokazat. Jak se ti poskodilo zdravi po hodine pobytu v zakourene hospode?
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: opět jsi ukázal, že jen odvádíš od podstaty problému
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: a je na nabidce nektere restaurace napsano - prijdte si k nam zakourit ? Prosim, hod mi sem odkaz.

Zato ti nalinkuji tisice restauraci ktere nabizi jidlo a piti.

Opet jsi ukazal ze nedokazes odpovedet na jedinou ortazku a vyhybas se jakemukoliv faktu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam